Foto: 

Facebook Xiquets de Cambrils

Setembre casteller molt ambiciós

Les diades de Cambrils i Torredembarra centren l'activitat castellera del cap de setmana. També hi haurà diades a Alcover i Sant Pere i Sant Pau
Joel Reche
,
05/09/2015
Fires i festes
Arriba el darrer tram de temporada i les colles comencen a plantejar-se objectius límit
Els Xiquets d'Alcover organitzen un any més la seva diada, on aquest any actuaran acompanyats dels Xics Caleros i dels Matossers de Molins de Rei. 
La colla local, que ha descarregat gairebé tota la gamma de 6 aquesta temporada, s'ha marcat l'objectiu de portar un castell de 7 pisos pel 3r aniversari de la seva refundació. Els esforços dels darrers assajos s'han centrat en treballar els dos castells bàsics de 7, tot i que apostaran per una de les dues aquest dissabte. Podrien completar la seva actuació amb el 2de6 i un castell de 6 amb el pilar. Els Xics Caleros segueixen preparant el salt als castells de 7 i portaran 3 castells de 6 i mig, com el 2de6, 5de6 i un castell de 6 amb l'agulla al mig. Els Matossers de Molins de Rei, que ja sovintegen les estructures bàsiques de 7, es van quedar a un pas de descarregar el 3de7 amb l'agulla el primer tram de temporada. A Alcover podrien portar un castell de 7 i acompanyar-lo de castells de 6 com el 2de6. 
 
Fitxa de la diada: Diada dels Xiquets d'Alcover.
Amb les colles: Matossers de Molins de Rei, Xics Caleros i Xiquets d'Alcover.
Dia, hora i lloc: Dissabte, 5 de setembre, a les 19 h. Plaça de l'Església Vella, Alcover.
Interès: Possibilitat de veure el primer castell de 7 dels Xiquets d'Alcover.
 
 
Les festes de la Unió del barri tarragoní de Sant Pere i Sant Pau organitzen una diada castellera aquest dissabte amb la colla del barri i els Xiquets de Vila-seca. Els de Sant Pere i Sant Pau viuen el millor moment dels seus 25 anys d'història, després de descarregar el 3de8 per Sant Magí i treballant altres estructures com el 2de7, el 4de8 o el pilar de 6. Aquest dissabte podrien plantejar una actuació força assequible però pensada per treballar la possible clàssica de 8 que afrontaran d'aquí a 20 dies per Santa Tecla. Així doncs el 4de7 alleugerit de pes, els castells de 7 amb l'agulla, o fins i tot, recuperar el 2de7, serien els objectius de dissabte pels de Jordi Gaya. Els Xiquets de Vila-seca, que ja han descarregat els dos castells bàsics de 7 pisos aquesta temporada, podrien portar el 3de7 a Sant Pere i Sant Pau i acompanyar-lo del 2de6 i el 5de6, tancant amb el pilar de 5. 
 
Fitxa de la diada: Festes de la Unió a Sant Pere i Sant Pau.
Amb les colles: Xiquets de Vila-seca i Castellers de Sant Pere i Sant Pau.
Dia, hora i lloc: Dissabte, 5 de setembre, a les 18 h. Plaça de Cuba, Tarragona.
Interès: Castells de 7 pisos per part de les dues colles participants.
 
 
El Quadre de Santa Rosalia ja ens va deixar grans castells, però la diada d'aquest diumenge s'ha vist reforçada per l'anunci dels Xiquets de Tarragona, que tenen la intenció de portar el 2de9 amb folre i manilles a Torredembarra, si els darrers assajos i la capacitat d'arrossegar camises diumenge són suficients per plantejar un castell d'aquesta magnitud. Després de la caiguda per Sant Magí, potser massa d'hora, els matalassers tenen clar que la feina està feta i no volen esperar-se a Santa Tecla per tornar a afrontar el dos emmanillat. Els altres dos castells que acompanyarien l'únic castell superior al 3de9 amb folre que han assolit els tarragonins, serien els dos castells de 9 bàsics. Els Nens del Vendrell, que estan protagonitzant un 2015 espectacular, tenen la intenció de tornar a prémer l'accelerador després de les vacances que s'han pres des de la diada de Llorenç del Penedès, la millor de la seva història. A Torredembarra, es plantegen portar la tripleta de 8 i tornar a descarregar el pilar de 6 una vegada més aquesta temporada. Els Nois de la Torre, que s'han refet dels problemes interns i de la marxa de castellers d'estructura, completant en diverses ocasions els castells de 7 bàsics, diumenge podrien fer una passa més, intentant un castell de 7 amb el pilar, que es tractaria del primer castell de 7 i mig de la temporada. 
 
Fitxa de la diada: Festa major de Santa Rosalia a Torredembarra.
Amb les colles: Nens del Vendrell, Nois de la Torre i Xiquets de Tarragona.
Dia, hora i lloc: Diumenge, 6 de setembre, a les 12 h. Plaça de la Vila, Torredembarra.
Interès: Possibilitat de veure el primer Gamma Extra de la temporada dels Xiquets de Tarragona.
 
 
L'altra diada de diumenge és a Cambrils, amb motiu de la seva festa major. Els Xiquets de Cambrils actuaran acompanyats de la Colla Jove Xiquets de Tarragona i la Colla Jove de l'Hospitalet. La colla local, que va carregar el primer castell de 7 pisos des de la seva refundació el passat agost a la diada de Cal Figarot, vol tornar a portar estructures de 7 a plaça, i per partida doble. L'objectiu dels cambrilencs per diumenge passa per portar per primer cop a plaça des de la seva refundació el 3de7, el 4de7, el 2de6 i el pilar 5. Al seu costat tindran a la Colla Jove, que torna de vacances després d'un agost espectacular, on completaven al Catllar la millor actuació de la seva història. A Cambrils podrien portar castells de 8 i mig, com el 2de8 amb folre i el 5de8, sense descartar un possible 3de9 amb folre. La Colla Jove de l'Hospitalet vol completar 3 castells de 6 pisos. 
 
Fitxa de la diada: Diada de la Mare de Déu del Camí a Cambrils.
Amb les colles: Colla Jove de l'Hospitalet, Colla Jove Xiquets de Tarragona i Xiquets de Cambrils.
Dia, hora i lloc: Diumenge, 6 de setembre, a les 18:30h. Plaça de l'Ajuntament, Cambrils.
Interès: Veure els primers castells de 7 pisos de la colla local des de la seva refundació.

  • imatge de control 1per1
A

També et pot interessar