Xiquets de Vila-seca

Foto: 

Web Xiquets de Vila-seca

Dissabte casteller molt intens

Fins a 5 diades ompliran de castells el Camp de Tarragona aquest proper dissabte. Altafulla, Reus, Valls, la Pineda i Cambrils veuran construccions de les colles de casa nostra
Joel Reche
,
24/07/2015
Fires i festes
L'associació de veïns de la Llosa organitza dissabte al matí una mostra castellera amb la colla castellera de la seva  població, els Xiquets de Cambrils. La colla cambrilenca portarà castells de 6 pisos com a prèvia de la diada de Santa Anna de Reus, on participaran el mateix dissabte a la tarda. 
 
Fitxa de la diada: Festes de l'Associació de Veïns de la Llosa.
Amb les colles: Xiquets de Cambrils.
Dia, hora i lloc: Dissabte, 25 de juliol, a les 12 h. Carrer Margarides, Cambrils.
Interès: Castells de 6 pisos de la colla cambrilenca.
 
 
Els Castellers d'Altafulla tornen a organitzar una altra diada castellera a la seva població. La intenció dels de Ca l'Ixart és no aturar la màquina aquest Juliol i repetir així l'actuació de la setmana passada a la Riera de Gaià, on van completar per primer cop aquesta temporada la clàssica de 7. Els Castellers de Berga tenen la intenció de portar, com a mínim, dues construccions de 7 pisos en aquest desplaçament llarg fins a Altafulla. Els Nois de la Torre, en la seva línia de consolidar els 7 pisos, buscaran repetir la diada del Quadre de Santa Rosalia i portat a Altafulla 3de7, 4de7 i un castell de 6 i mig. Els Salats de Súria tenen com a màxim objectiu portar el 3de7 a la població del Baix Gaià. 
 
Fitxa de la diada: Diada d'estiu a Altafulla.
Amb les colles: Castellers d'Altafulla, Castellers de Berga, Nois de la Torre i Salats de Súria.
Dia, hora i lloc: Dissabte, 25 de juliol, a les 18 h. Plaça dels Vents, Altafulla.
Interès: Castells de 7 en una diada amb fins a 4 colles participants. 
 
 
El plat fort del cap de setmana el trobem a Reus, amb motiu de la diada del barri de Santa Anna, barri on resideix el local social de la colla castellera de la capital del Baix Camp, els Xiquets de Reus. Els Xiquets, després d'un Juliol on han continuat completant castells de 8 pisos, tenen la intenció de repetir la gran diada que van fer el passat Sant Pere, portant a la plaça del Mercadal el 5de8 i acompanyant-lo dels dos castells bàsics de 8. A la plaça de l'Ajuntament també hi seran els Brivalls de Cornudella, que arriben a Reus amb la intenció de repetir la millor diada de la seva història, portant 3de7, 4de7 i 2de6. La Colla Jove Castellers de Sitges vol portar 3 castells de 7 pisos i els Xiquets de Cambrils completar també 3 castells de 6 i mig, sense descartar un possible pilar de 5. 
 
Fitxa de la diada: Diada de Santa Anna.
Amb les colles: Brivalls de Cornudella, Colla Jove de Castellers de Sitges, Xiquets de Cambrils i Xiquets de Reus.
Dia, hora i lloc: Dissabte, 25 de juliol, a les 18:30 h. Plaça del Mercadal, Reus.
Interès: Diada de màxims per les colles participants.
 
 
Els Xiquets de Vila-seca actuaran a la Pineda amb motiu de les festes de Sant Jaume i ho faran acompanyats dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau i els Xiquets d'Alcover. Els del barri tarragoní arriben a Vila-seca amb la intenció de portar, com a mínim dos castells de 7 i mig, que podrien ser algun castell amb l'agulla i el 5de7. Els Xiquets d'Alcover segueixen amb la seva línia de rodatge i voldran portar més d'un castell de 6 i mig a la Pineda. Els Xiquets de Vila-seca volen portar 3 castells de 6 i mig, sense descartar però un possible intent de 3de7, el primer castell de 7 pisos des de la seva refundació. Tot dependrà dels darrers assajos. El que sí que s'hi podria veure seria el pilar de 5 dels de Vila-seca, que encara no han completat. 
 
Fitxa de la diada: Festes de Sant Jaume a la Pineda.
Amb les colles: Castellers de Sant Pere i Sant Pau, Xiquets d'Alcover i Xiquets de Vila-seca.
Dia, hora i lloc: Dissabte, 25 de juliol, a les 19 h. Plaça de l'Estany, la Pineda.
Interès: Diada de rodatge amb castells de 7 i mig com a màximes construccions.
 
 
La darrera diada del cap de setmana serà la tradicional diada del barri de Vivendes de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, que aquest any actuaran en companyia dels Xicots de Vilafranca. La Colla Vella, que en tornar de la Xina val completar els dos castells bàsics de 9 i el pilar de 7 amb folre a Altafulla, vol com a mínim repetir aquesta diada al seu propi barri, tot i que podrien portar algun castell superior en forma de 2de9 amb folre i manilles o pilar de 8 emmanillat, si els assajos ho validen i aconsegueixen arrossegar les suficients camises al barri dels afores de Valls. Els Xicots de Vilafranca volen tornar a repetir un doblet de castells de 8 i podrien portar la clàssica de 8 a la capital de l'Alt Camp.
 
Fitxa de la diada: Festa major dels habitatges de la Colla Vella.
Amb les colles: Colla Vella dels Xiquets de Valls i Xicots de Vilafranca.
Dia, hora i lloc: Dissabte, 25 de juliol, a les 19:30 h. Avinguda de Sant Jaume, Valls.
Interès: Castells de 9 pisos amb la possibilitat de veure alguna construcció superior.

  • imatge de control 1per1
A

També et pot interessar