Xiquets de Tarragona

Foto: 

Picasa Xiquets de Tarragona

Castells als barris de Tarragona

El Serrallo i Sant Pere i Sant Pau celebren les respectives diades dels patrons dels dos barris de Tarragona amb colla castellera
Arnau Martínez
,
30/06/2016
Fires i festes
Diada de Sant Pere al Serrallo
El Serrallo, el barri mariner de Tarragona i que compta amb colla pròpia, viurà dissabte un dels últims actes de la festa major de Sant Pere, la diada castellera amb els Xiquets del Serrallo, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Xiquets de Tarragona.
 
Els Xiquets del Serrallo venen d’un mal Sant Joan quan només van poder completar dos castells per problemes de confiança de la canalla. El cap de colla dels del barri de baix a mar ja avançava en acabar la diada de Sant Joan que volien intentar el 2 de 7 i el pilar de 6, cosa que significaria un gran pas per la Colla. Aquestes dues construccions podrien anar acompanyades del 3 i el 4 de 6 amb agulla que ja van descarregar divendres passat.
 
D’altra banda, la Colla Vella portaria els castells de 9 a la diada juntament amb els Xiquets de Tarragona. Els de Valls no descarten un castell de 9 després de la diada de Sant Joan que van realitzar la setmana passada i amb el desgast que comporta. Podríem veure castells de 8 com el 4 de 8 amb agulla, el 5 de 8 o el 2 de 8 en folre, sense descartar un castell bàsic de 8, ja que la seva prioritat és rodar castellers cosa que els podria fer treure el peu de l’accelerador. Acabarien la diada amb un pilar de mèrit. 
 
Els Xiquets de Tarragona farien una actuació semblant a la de la Vella. Podrien tornar a portar a plaça el 3 de 9f que per Sant Joan només el van poder carregar malgrat la feina feta a assaig. El castell de 9 estaria acompanyat del 4 de 8 amb agulla, el 2 de 8 en folre o fins i tot el 5 de 8 que l’estrenarien enguany. Finalment, el pilar de 6 per seguir-lo rodant per pujar-lo un pis.
 
Fitxa de la diada: Diada de Sant Pere al Serrallo.
Amb les colles: Colla Vella dels Xiquets de Valls, Xiquets de Tarragona i Xiquets del Serrallo.
Dia, hora i lloc: dissabte 2 de juliol, a les 18 h a la plaça de Sant Magí de Tarragona.
Interès: diada amb dues de les colles punteres del país i amb poca massificació de gent a la plaça.
 
 
Diada de Sant Pere i Sant Pau
El barri obrer de Sant Pere i Sant Pau de Tarragona, també amb colla pròpia, celebra la diada dels seus patrons dissabte a la tarda amb dues colles de 7, els Xiquets de Vila-seca i els locals, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau.
 
Els amfitrions, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau podrien revalidar els castells que van fer per Sant Joan, el 5, el 2 i el 7 de 7 després de descarregar-los amb molta solvència. Per acabar, farien el pilar de 6, el quart de la temporada.
 
Els Xiquets de Vila-seca volen tornar amb els 7 pisos descarregant dos castells de 7, el 3 i el 4. El tercer castell seria el 5 de 6, encara que els tres depenen de l’assaig de divendres i de com vagi la mateixa diada.
 
Cal anomenar els Castellers d’Altafulla que havien d’actuar en aquesta diada, però finalment no ho faran ja que en un inici ells havien aparaulat una altra diada amb els de Sant Pere i Sant Pau, però per diversos malentesos se’ls hi va canviar la data. 
 
Fitxa de la diada: Diada de Sant Pere i Sant Pau a Sant Pere i Sant Pau.
Amb les colles: Castellers d’Altafulla, Xiquets de Cambrils i Castellers de Sant Pere i Sant Pau.
Dia, hora i lloc: dissabte 2 de juliol, a les 18 h a la plaça de les Sardanes de Tarragona.
Interès: diada amb dues colles de 7 on es podran veure els castells d’una forma més propera.

  • imatge de control 1per1
A

També et pot interessar