Arnau Martínez

Foto: 

Arnau Martínez

Les diades de la Diada

Cap de setmana farcit de castells per celebrar l'Onze de Setembre
Arnau Martínez
,
08/09/2016
Fires i festes
Aquest cap de setmana se celebren diverses actuacions castelleres al voltant de la Diada Nacional de Catalunya al Camp de Tarragona.

Diada Nacional a Alcover
Dissabte a la tarda-vespre tindran lloc algunes de les diades entorn l'11 de setembre. A Alcover, la colla local rebrà la visita dels Minyons de l'Arboç.

La colla convidada arriba a l'Alt Camp després de celebrar la seva festa major l'última setmana d'agost. Els Minyons de l'Arboç seguiran rodant els castells de 7 i la torre de 6. Per la seva banda, els Xiquets d'Alcover volen completar el 3 de 6 amb agulla, el 2 de 6 i el 4 de 6 per tal de seguir sumant castells després d'un primer tram de temporada complicat.

  • imatge de control 1per1

Fitxa de la diada: Diada Nacional a Alcover.
Amb les colles: Minyons de l'Arboç i xiquets d'Alcover.
Dia, hora i lloc: dissabte 10 de setembre, a les 19:30 h a la plaça de l'Església Vella d'Alcover.

 

Vigília de la Diada Nacional a Valls
La plaça del Blat tornarà a ser l'espai per acollir als Xiquets de Valls per celebrar la Diada. La Colla Vella i la Colla Joves es veuran cara a cara al quilòmetre 0 casteller.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls està protagonitzant una temporada d'infart. Sense anar més lluny, el passat 30 d'agost, els rosats van completar la millor actuació de la seva història. Dissabte podrien repetir alguns castells de gamma extra que ja han portat a plaça enguany com el 4 de 9 amb folre i pilar que li han agafat molta confiança o el 5 de 9 folrat.

La Colla Joves Xiquets de Valls també va sortir de Sant Fèlix victoriosa amb tres castells de gamma extra, un d'aquests carregat, el 4 de 9 sense folre. A la ciutat bressol dels castells optaran pels dos castells bàsics de 9 i potser sorprenen amb el 2 de 9 amb folre i manilles. Tot dependrà dels últims assajos.

Fitxa de la diada: Vigília de la Diada Nacional a Valls.
Amb les colles: Colla Vella dels Xiquets de Valls i Colla Joves Xiquets de Valls.
Dia, hora i lloc: dissabte 10 de setembre, a les 20:30 h a la plaça del Blat de Valls.
Interès: diada a la plaça del Blat, amb l'essència i la mística que aquest indret comporta. Es podran veure castells de gamma extra.

 

Festa Major de la Pobla de Montornès
Els Xiquets de Tarragona i les dues colles del Baix Gaià, els Nois de la Torre i els Castellers d'Altafulla, completen el cartell de la diada castellera de la Festa Major de la Pobla.

Els matalassers actuaran dissabte a la tarda a la Pobla de Montornès i el diumenge al migdia a Tarragona, això farà que els castells més grans de la colla passin a diumenge. A la Pobla optaran pels castells de 8.

Els Nois de la Torre van celebrar el cap de setmana passat la seva festa major, Santa Rosalia. Llavors van carregar el 4 de 7 amb pilar que era el gra objectiu del dia. Aquest cap de setmana volen completar els dos castells bàsics de 7 i el 2 o el 5 de 6.

Els Castellers d'Altafulla també actuen dues vegades aquest cap de setmana, diumenge ho faran a la seva població. A la Pobla de Montornès volen portar com a mínim un castell de 7, el 3 de 7. El 4 dependrà de la gent que siguin. El tercer castell serà el 5 de 6.

Fitxa de la diada: Festa Major de la Pobla de Montornès.
Amb les colles: Xiquets de Tarragona, Nois de la Torre i Castellers d'Altafulla.
Dia, hora i lloc: dissabte 10 de setembre, a les 18 h a la plaça de l'Església de la Pobla de Montornès.

 

Diada Nacional a Vila-seca
Els Xiquets de Vila-seca protagonitzaran una exhibició castellera en solitari a la seva població dins els actes de l'11 de setembre. En actuar sols, hauran d'optar pels castells de 6, ja que els de la camisa blau cel tenen els troncs en molt bon estat, però els falten castellers a la pinya. Alguns dels castells podrien ser el 2, el 3, el 4 o el 5 de 6.

Fitxa de la diada: Diada Nacional a Vila-seca.
Amb les colles: Xiquets de Vila-seca.
Dia, hora i lloc: diumenge 11 de setembre, a les 12 h a la plaça de l'Església de Vila-seca.

 

Festa de Sant Antoni i Diada Nacional a Altafulla
Els Castellers d'Altafulla també actuaran en solitari el dia de la Diada Nacional de Catalunya. Ho faran amb un programa semblant al del dia anterior a la Pobla. Volen fer els dos castells bàsics de 7, però dependrà de les camises que siguin a plaça. El castell que sí que és segur és el 2 de 6.

Fitxa de la diada: Festa de Sant Antoni i Diada Nacional a Altafulla.
Amb les colles: Castellers d'Altafulla.
Dia, hora i lloc: diumenge 11 de setembre, a les 13 h a l'ermita de Sant Antoni.

 

Diada Nacional a Tarragona
Amb la diada de la Diada les quatre colles tarragonines comencen el seu intens mes de setembre que passarà per la diada del Primer diumenge, en el cas de la Jove de Tarragona i dels Xiquets, el dia de Santa Tecla i el Concurs de castells que ja serà el primer cap de setmana d'octubre.

Els de la camisa lila es presenten al Pla de la Seu havent completat un primer tram de temporada excepcional. Dependrà dels últims assajos, però podrien arribar a portar un castell de gamma extra; el 5 de 9f, el 9 de 8 o el pilar de 8 amb folre i manilles. Els que segur que es veuran seran el 3 i el 4 de 9 folrats.

Els de la camisa ratllada ja hauran fet castells dissabte. A Tarragona volen fer un pas més per recuperar sensacions i podrien ajuntar per primera vegada en aquesta temporada els dos castells bàsics de 9, a més del castell insígnia de la colla, el 2 de 8 amb folre.

Els de la camisa verda volen tornar a agafar el bon ritme que portaven fins ara. Per Sant Magí van completar dos castells de 8 i a Santa Tecla volen repetir. Els castells de la gamma alta de 7 com el 2 de 7 o el 5 de 7 seran els escollits pels de Sant Pere i Sant Pau.

Per acabar, els de la camisa blau marí seguiran fent petits passos per encarar aquest últim tram de temporada. Després d'una caiguda setmanes abans de la festa major petita de la ciutat van haver de rebaixar el nivell. Diumenge optaran pels castells de 7 amb agulla i el 5 de 7.

Fitxa de la diada: Diada Nacional a Tarragona.
Amb les colles: Colla Jove Xiquets de Tarragona, Xiquets de Tarragona, Castellers de Sant Pere i Sant Pau i Xiquets del Serrallo.
Dia, hora i lloc: diumenge 11 de setembre, a les 13 h al Pla de la Seu de Tarragona.

 

A

També et pot interessar