castells

Foto: 

Webs colles

Comença la temporada de debò!

Les cites de diumenge a la Selva del Camp i Sant Pere i Sant Pau centren l'activitat castellera del Camp de Tarragona. També hi haurà castells a Cambrils i Vila-seca
Joel Reche
,
06/06/2015
Fires i festes
Dissabte, en motiu de la Fira Multisectorial de Cambrils, els Xiquets de Cambrils actuaran a casa seva acompanyats dels Torraires de Montblanc. Els cambrilencs, que van carregar el primer 2de6 la setmana passada a Tarragona, volen repetir aquesta construcció i completar-la per primer cop aquest any. També podrien portar el 5de6 i alguna altra construcció de 6 amb el pilar al mig. Els Torraires de Montblanc també portaran 3 construccions de 6 pisos a Cambrils. 
 
Fitxa de la diada: Diada de la Fira Multisectorial a Cambrils.
Amb les colles: Torraires de Montblanc i Xiquets de Cambrils.
Dia, hora i lloc: Dissabte, 6 de juny, a les 17 h. Passeig Sant Joan Baptista la Salle, Cambrils.
Interès: Construccions de 6 pisos per part de les dues colles participants.
 
 
Els Xiquets de Vila-seca celebren el primer aniversari del seu bateig en aquesta segona etapa de la colla refundada fa 2 anys i ho faran acompanyats dels Xics Caleros i dels Xiqüelos i Xiqüeles del Delta. Totes 3 colles segueixen amb el rodatge de castells de 6 pisos amb la intenció de fer el salt als castells de 7 pisos al llarg d'aquesta temporada. Podríem veure construccions com el 2de6 dels Xiquets de Vila-seca, el 5de6 dels Xics Caleros o castells amb el pilar dels Xiqüelos i Xiqüeles del Delta.
 
Fitxa de la diada: Aniversari del bateig dels Xiquets de Vila-seca.
Amb les colles: Xics Caleros, Xiqüelos i Xiqüeles del Delta i Xiquets de Vila-seca.
Dia, hora i lloc: Diumenge, 7 de juny, a les 12 h. Plaça de l'estudi, Vila-seca.
Interès: Construccions de 6 pisos per part de les tres colles participants.
 
 
Una de les grans diades d'aquest cap de setmana es celebra al local dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau. Els tarragonins, que estaran acompanyats dels Brivalls de Cornudella i la Colla Joves Xiquets de Valls, han protagonitzat un inici de temporada espectacular, descarregant el 2de7, castell límit per la colla, a l'abril i completant altres castells de 7 i mig com el 5de7 o el 3de7 amb el pilar. Aquest diumenge volen estrenar el 7de7, castell important pels de la camisa verda. Els Brivalls de Cornudella també porten un bon rodatge de la gamma alta de castells de 6 i a Sant Pere i Sant Pau volen fer una passa més portant el primer castell de 7 de la temporada en forma de 4de7. Recordem que aquest castell és, juntament amb el 3de7, el sostre de la colla prioratenca. També portaran el 2de6 i alguna altra construcció de 6 i mig. La Colla Joves dels Xiquets de Valls portaran castells de 8, amb la possibilitat de veure alguna construcció de 8 i mig, com el 2de8 amb folre o el 5de8. 
 
Fitxa de la diada: Diada del local de Sant Pere i Sant Pau.
Amb les colles: Brivalls de Cornudella, Castellers de Sant Pere i Sant Pau i Colla Joves Xiquets de Valls.
Dia, hora i lloc: Diumenge, 7 de juny, a les 12:30 h. Sant Pere i Sant Pau, Tarragona.
Interès: Construccions de 6, 7 i 8 pisos, amb les possibles millors actuacions de la temporada fins al moment de les colles participants.  
 
 
L'altra gran diada del cap de setmana serà diumenge a la tarda a la festa major de la Selva del Camp, amb els Xiquets de Reus, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Xiquets de Tarragona. 
 
Després del viatge a Algemesí, els Xiquets de Reus tornen a afrontar una diada ben marcada al seu calendari del primer tram de temporada i com a prèvia de la diada de Sant Pere, que arribarà d'aquí 15 dies. Així doncs, els d'Oriol Ciurana i Jordi Guarque volen tornar a portar castells de 8 a plaça, després de la petita passa enrere de la diada del Pallol. La intenció dels del carrer Rosich és tornar a portar el 3de8 a la Selva i acompanyar-lo del primer 2de7 de la temporada, que ja han descarregat en diverses ocasions al pati d'assaig. Tampoc es descarta poder veure el primer carro gros avellana de la temporada. Un castell que, de portar-se a plaça, completaria la primera clàssica de 8 de la temporada dels Xiquets. 
 
La Colla Vella arriba a la Selva amb un bon bagatge de castells de 8 i mig. Diumenge podria estrenar el 5de8, castell que encara no ha vist la llum aquest any així com la possibilitat de veure el primer castell de 9 rosat de la temporada, que molt probablement seria en forma de 3de9 amb folre.
 
Els Xiquets de Tarragona voldran tornar a portar la tripleta de 8 que ja han descarregat en dues ocasions aquesta temporada i repetir el pilar de 6 que van descarregar a la plaça de l'Oli el passat mes de maig.
 
Fitxa de la diada: Festa Major de la Selva del Camp.
Amb les colles: Colla Vella dels Xiquets de Valls, Xiquets de Reus i Xiquets de Tarragona.
Dia, hora i lloc: Diumenge, 7 de juny, a les 18 h. Plaça de l'Ajuntament, la Selva del Camp. 
Interès: Construccions de 8 pisos de les tres colles participants, amb la possibilitat de veure algun castell de 9. 

A

També et pot interessar