Foto: 

Facebook xiquets d'alcover

Les darreres diades

La temporada castellera al Camp de Tarragona acaba a Vila-seca, Altafulla i Vila-rodona
Arnau Martínez
,
03/11/2016
Fires i festes
Aquest cap de setmana arriben les últimes diades castelleres al Camp de Tarragona. Les tres úniques actuacions seran diumenge a Vila-seca, Altafulla i Vila-rodona.

III Trobada de les Colles del Sud a Vila-seca

Tres anys enrere, es van reunir les colles petites del sud del país i van decidir organitzar una diada conjunta per tancar la temporada, la Trobada de les Colles del Sud. Enguany, comptarà amb 9 colles: Brivalls de Cornudella, Castellers de Sant Pere i Sant Pau, Castellers de Tortosa, Torraires de Montblanc, Xics Caleros, Xiqüelos i Xiqüeles del Delta, Xiquets d'Alcover, Xiquets de Cambrils i Xiquets de Vila-seca.

  • imatge de control 1per1

Totes aquestes colles es poden dividir en dos grups, les que faran castells de 6 i 6 i mig i les que intentaran castells de 7. En el primer grup hi hauria les tres colles de les Terres de l’Ebre, els Castellers de Tortosa, els Xics Caleros, Xiqüelos i Xiqüeles del Delta i els Xiquets d’Alcover i els de Cambrils. Cal destacar les possibles actuacions d’aquests dos últims. Els d’Alcover voldrien repetir la seva millor diada d’aquest any que va ser per la seva festa major amb el 2 de 6, el 5 de 6 i el 3 de 6 amb agulla. Els de Cambrils volen estrenar una estructura, el 9 de 6, que l’acompanyarien del 5 de 6 i del 7 de 6.

El segon gran grup serien els Brivalls de Cornudella que intentaran els seus dos castells màxims, el 3 i el 4 de 7. Els Torraires de Montblanc segueixen assajant per fer un castell de 7 aquest 2016, diumenge podria ser el dia. Els Xiquets de Vila-seca volen repetir els tres castells del Concurset, el 3 de 7, el 4 de 7 i el 4 de 7 amb agulla, encara que aquest últim el jurat els hi va comptabilitzar com a intent.

Diumenge, totes les mirades se centraran en els Castellers de Sant Pere i Sant Pau. Els del barri tarragoní són la única colla de 8 de la jornada i volen fer un pas més després d’haver completat la millor diada de la seva història. Aquesta passa és el pilar de 7 amb folre, el seu primer castell folrat.

Fitxa de la diada: III Trobada de les Colles del Sud a Vila-seca.
Amb les colles: 
Brivalls de Cornudella, Castellers de Sant Pere i Sant Pau, Castellers de Tortosa, Torraires de Montblanc, Xics Caleros, Xiqüelos i Xiqüeles del Delta, Xiquets d'Alcover, Xiquets de Cambrils i Xiquets de Vila-seca.
Dia, hora i lloc: diumenge 6 de novembre, a les 11h a la plaça Miquel Martí i Pol de Vila-seca.
Interès: diada amb molts castells gràcies al gran nombre de colles que hi participen.

 

Festa Major de Sant Martí a Altafulla

Els altafullencs celebren la seva festa major per Sant Martí i entre els diversos actes que s’organitzen hi ha la diada castellera amb els Xicots de Vilafranca, els Xiquets de Tarragona i la colla local, els Castellers d’Altafulla.

Els Xicots de Vilafranca faran parada al Baix Gaià abans de tancar la seva temporada dintre de dues setmanes a Caldes de Malavella. El cap de setmana passat van carregar el seu primer 4 de 9 amb folre i a Altafulla aprofitaran per rodar estructures de 8.

Els Xiquets de Tarragona faran la seva última actuació del 2016 a Altafulla. Altres anys havien portat castells de 9, però aquesta temporada no ha estat la dels Xiquets. Dimarts passat a Vilafranca van descarregar el 3 de 9f i el 2 de 8f i van carregar el 4 de 8 amb agulla. Els de la camisa ratllada optaran per castells de 8 i de 8 i mig.

Finalment, els Castellers d’Altafulla volen portar tres castells de 7 a la plaça del Pou. Aquests serien el 3 i el 4 de 7 i un tercer amb agulla. El 3 de 7 amb agulla no el completen des de 2014 i el 3 des de 2012. Tot dependrà dels últims assajos i de les camises que arrosseguin.

Fitxa de la diada: Festa Major de Sant Martí a Altafulla.
Amb les colles: 
Castellers d’Altafulla, Xiquets de Tarragona i Xicots de Vilafranca.
Dia, hora i lloc: 
diumenge 6 de novembre, a les 12h a la plaça del Pou d’Altafulla.

 

Fira de Vila-rodona

Vila-rodona té l’honor de veure l’últim cara a cara de les colles vallenques. Diumenge els Xiquets de Valls tancaran el seu 2016 fent castells de 8.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha fet la seva millor temporada de la història i després de descarregar el 3 de 10fm, el 4 de 10fm i el 4 de 9 sense folre la passada Santa Úrsula, no li queda res pendent. A la població de l’Alt Camp aprofitaran per rodar castellers de tronc amb castells de 8 pisos.

La Colla Joves Xiquets de Valls sí que marxarà amb deures pendents com el 3 de 10fm o el 2 de 8 sense folre que van estar a punt de carregar fa dues setmanes enrere a la plaça del Blat. Vila-rodona ha servit per cremar els últims cartutxos de les colles vallenques i s’han vist intents de 2 de 8sf. Enguany no serà el cas, la Joves optarà també pels castells de 8.

Fitxa de la diada: Fira de Vila-rodona.
Amb les colles: Colla Vella dels Xiquets de Valls i Colla Joves Xiquets de Valls.
Dia, hora i lloc: diumenge 6 de novembre, a les 13h a la plaçadels Arbres de Vila-rodona.

 

A

També et pot interessar