Foto: 

Facebook Xiquets de Cambrils

Tornar-hi!

Les colles castelleres enceten amb força l'últim tram de la temporada
Arnau Martínez
,
01/09/2016
Fires i festes
Després que algunes colles hagin fet unes petites vacances, arriba setembre i amb ell l'últim tram de la temporada castellera, el més exigent. Les colles tornen a la feina!
Festes de la Unió a Sant Pere i Sant Pau
Al barri obrer de Sant Pere i Sant Pau celebren les festes de la Unió, l'associació de veïns. Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau actuaran amb una colla amiga amb qui han compartit alguns assajos conjunts aquesta temporada, els Xiquets de Vila-seca. 
 
Els de la camisa blau cel no han fet vacances, la setmana passada van fer castells de 6 i dues setmanes enrere no se'n van sortir amb el 3 de 7, després de desmuntar-lo dues vegades. A Sant Pere i Sant Pau s'hauran de conformar amb els castells de 6 perquè tenen bastantes baixes. Els amfitrions han tornat de vacances aquesta setmana i la diada de les festes de la Unió serà l'inici d'un últim tram que es preveu trepidant pels de Tarragona. Possiblement rodaran castells de 7 per recuperar sensacions.
 
Fitxa de la diada: Festes de la Unió a Sant Pere i Sant Pau.
Amb les colles: Xiquets de Vila-seca i Castellers de Sant Pere i Sant Pau.
Dia, hora i lloc: dissabte 3 de setembre, a les 18 h a la plaça de Cuba de Tarragona.
 
 
Diada dels Xiquets d'Alcover
Els Xiquets d'Alcover han organitzat una setmana castellera a la població per poder ampliar la colla perquè aquest 2016 han acabat diverses diades amb estructures de 5 pisos. Aquesta setmana tindrà el seu punt final dissabte en una diada amb els Castellers d'Altafulla i els Xics Caleros. 
 
Els Xics Caleros pujaran a Alcover a dur-hi castells que ja han descarregat aquesta temporada com el 3, el 4 i el 3 de 6 amb agulla. Els de l'Ametlla de Mar van actuar la setmana passada a la Pineda i la següent ho faran a Tortosa i a Tarragona. Els Castellers d'Altafulla tornen aquest divendres a assajar després d'unes petites vacances, per tant no han definit encara el seu programa. Això sí, els castells de 6 estan assegurats. Els de la camisa verd oliva volen sortir de plaça amb tres castells carregats, i si fos possible, de 6 pisos, ja que aquests últims mesos han acabat actuacions amb caigudes i intents desmuntats.
 
Fitxa de la diada: Diada dels Xiquets d'Alcover.
Amb les colles: Xics Caleros, Castellers d'Altafulla i Xiquets d'Alcover.
Dia, hora i lloc: dissabte 3 de setembre, a les 19 h a la plaça de l'Església Vella d'Alcover.
 
 
XVIII Festa del Vi i la Verema a l'Antiga de Poboleda
Com ja és tradició, a Poboleda se celebra la Festa del Vi aquest pròxim dissabte; i entre tast i tast de vi, hi haurà una exhibició castellera per part dels Xiquets de Reus i els Brivalls de Cornudella.
 
Els Xiquets de Reus ja van actuar fa dues setmanes al Priorat, a Cornudella, on volien portar el 3 de 9 amb folre, però finalment, igual que el dia anterior a Gràcia, no van poder ser suficients camises i el van descartar. A Poboleda faran castells de 7 per tornar a agafar embranzida després d'uns dies de descans. Els Brivalls es marquen els mateixos objectius que tenien per la seva festa major, descarregar dos castells de 7, el 3 i el 4 de 7 i el 5 de 6. Llavors van poder amb el 5 de 6, però el 4 el van haver de desmuntar en dues ocasions i van acabar desistint.
 
Fitxa de la diada: XVIII Festa del Vi i la Verema a l'Antiga de Poboleda.
Amb les colles: Xiquets de Reus i Brivalls de Cornudella.
Dia, hora i lloc: dissabte 3 de setembre, a les 19 h al Pla de l'Església.
Interès: diada dins els actes de la Fira del Vi de Poboleda on, a més de veure castells, es podran fer degustacions de vi i visitar cellers.
 
 
Festes de la Serra de Montblanc
Les Festes de la Serra són unes festes extraordinàries que se celebren cada 10 anys a la vila ducal per celebrar la coronació de la Mare de Déu de la Serra. Entre l'atapeït programa d'actes hi té cabuda la diada castellera amb les dues colles vallenques i les dues colles de Montblanc, els Torraires i els Xiquets que estan en formació.
 
Els Xiquets de Valls arribaran a Montblanc amb la ressaca de la passada diada de Sant Fèlix de Vilafranca. La Colla Vella va descarregar ni més ni menys que el 3 de 10 amb folre i manilles, el 4 de 9 sense folre i el 4 de 9 amb folre i pilar, a més del pilar de 8 que el van carregar "in extremis", completant la millor actuació de la seva història. Per la seva banda, la Colla Joves va sorprendre tota la plaça descarregant el 2 de 9 amb folre i manilles, el 5 de 9 amb folre i el 4 de 9 sense folre que els va quedar en carregat. Amb tot aquest recital de castells, els vallencs només assajaran divendres, però a les dues colles els agradaria portar un castell de 9. Des d'aquesta temporada, Montblanc compta amb dues colles castelleres: els Torraires i els Xiquets de Montblanc. Els Xiquets són una colla en formació i només faran un castell abans de començar les rondes. Els que sí que volen completar tres castells de 6 són els Torraires que arriben després d'unes llargues vacances.
 
Fitxa de la diada: Festes de la Serra de Montblanc.
Amb les colles: Colla Vella dels Xiquets de Valls, Colla Joves Xiquets de Valls, Torraires de Montblanc i Xiquets de Montblanc.
Dia, hora i lloc: diumenge 4 de setembre, a les 12:30 h a la plaça Major de Montblanc.
Interès: diada dins els actes d'unes festes decennals amb un extens i complet programa. Es podrien veure castells de 9.
 
 
Festa Major de Santa Rosalia a Torredembarra
La plaça de la Vila de Torredembarra, coneguda popularment com la plaça de la verdura, torna acollir una diada castellera. Amb motiu de la festa major de Santa Rosalia, alçaran castells els Xiquets de Tarragona, els Nens del Vendrell i els Nois de la Torre.
 
Els Xiquets de Tarragona arriben a Torredembarra després d'un amarg Sant Magí i uns dies de vacances. Per la festa major petita de Tarragona no van poder amb el 2 de 9 amb folre i manilles que el van desmuntar dues vegades. Precisament a Torredembarra van carregar aquesta construcció per primera vegada la temporada passada. Enguany, l'objectiu no és la gamma extra, a la plaça de la Vila els agradaria portar els dos castells bàsics de 9 acompanyats del 2 de 8 amb folre. Els Nens del Vendrell van actuar diumenge passat a Igualada on van completar el 3 de 8, el 4 de 8 i el 2 de 7. Tenint en compte que tornaven de vacances i havien de rodar una mica les estructures, diumenge podrien pujar un pis més a la torre, fent tres castells de 8, sense descartar el 5 de 8 que ja han descarregat diverses vegades aquest 2016. Amb la colla molt motivada, els locals volen fer els dos castells bàsics de 7 amb agulla. El 3 de 7 amb agulla ja el van completar i ara volen fer un pas més. Així, els de Torredembarra es reafirmarien amb els castells de la gamma alta de 7 que van recuperar al juliol després de gairebé dos anys.
 
Fitxa de la diada: Festa Major de Santa Rosalia a Torredembarra.
Amb les colles: Xiquets de Tarragona, Nens del Vendrell i Nois de la Torre.
Dia, hora i lloc: diumenge 4 de setembre, a les 13 h a la plaça de la Vila de Torredembarra.
Interès: diada àgil on es podria veure algun castell de 9 per part dels Xiquets de Tarragona.
 
 
Diada de la Mare de Déu del Camí a Cambrils
Els Xiquets de Cambrils celebren la seva festa major amb una diada castellera on compartiran plaça amb els Xiquets del Serrallo i els Xiquets de Reus que fan doblet aquest cap de setmana.
 
Els de la camisa avellana que ja hauran actuat amb castells de 7 el dia anterior a Poboleda, a Cambrils faran una passa més en aquesta tornada de vacances. Volen completar castells de 8, el 3 i el 4 estarien assegurats. Els Xiquets del Serrallo també van tenir uns dies de descans després de Sant Magí on van fer 3 de 7a, 5 de 7a i 5 de 7 després que renunciessin a objectius més ambiciosos a causa d'una caiguda dies abans de l'actuació. A Cambrils faran castells de 7 i mig per tornar a agafar confiança i rodar els troncs. Els amfitrions volen recuperar un castell que no fan des de l'any 2000, el 3 de 7. Els assajos d'aquesta setmana determinaran si poden portar o no aquest castell a plaça. Els que sí que aniran segur seran el 2 de 6 i el 5 de 6.
 
Fitxa de la diada: Diada de la Mare de Déu del Camí a Cambrils.
Amb les colles: Xiquets de Reus, Xiquets del Serrallo i Xiquets de Cambrils.
Dia, hora i lloc: diumenge 4 de setembre, a les 18 h a la plaça de la Vila de Cambrils.
 
 
Celebració de la Diada Nacional a Bràfim
L'11 de setembre ja s'acosta i a Bràfim ja es van preparant. Diumenge a la tarda, aquesta població veïna de Valls acollirà la Colla Vella per oferir una exhibició castellera en solitari. A Bràfim rebaixaran el nivell respecte a la diada del matí de Montblanc i aprofitaran per rodar castellers de tronc. S'ha de tenir en compte que els rosats arriben de la seva millor diada de la història a Sant Fèlix i que al matí ja hauran fet castells, amb tot el desgast que això comporta.
 
Fitxa de la diada: Celebració de la Diada Nacional a Bràfim.
Amb les colles: Colla Vella dels Xiquets de Valls.
Dia, hora i lloc: diumenge 4 de setembre, a les 18 h a la plaça de la Vila de Bràfim.
 

  • imatge de control 1per1
A

També et pot interessar