Arnau Martínez

Foto: 

Arnau Martínez

L'anada, al Catllar

La Jove de Tarragona, la Vella de Valls i els Castellers de Vilafranca actuaran dissabte en el marc de la Festa Major del Catllar
Arnau Martínez
,
25/08/2016
Fires i festes
Dissabte se celebra una de les diades més esperades de la temporada. Com si es tractés d'un partit de futbol, l'anada es farà a El Catllar dissabte i a l'Arboç diumenge; i la tornada dimarts a Vilafranca del Penedès amb la diada de Sant Fèlix.
Festa Major del Catllar
L'últim cap de setmana d'agost, aquesta població del Tarragonès acull una de les diades castelleres més importants de la temporada que serveix com a prèvia de la festa major de Vilafranca, que enguany se celebrarà tres dies després. Com és tradicional, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, la Colla Jove Xiquets de Tarragona i els Castellers de Vilafranca seran els encarregats d'alçar castells al Catllar. Aquestes mateixes tres colles actuaran l'endemà a l'Arboç i els verds i els rosats dimarts a Sant Fèlix.
 
Els Castellers de Vilafranca faran en cinc dies, cinc actuacions; la primera al Catllar, la segona a l'Arboç (diumenge), la tercera a Vilafranca a la diada de vigília (dilluns), la quarta el dia de Sant Fèlix (dimarts) i la última dimecres, també a Vilafranca per Sant Ramon. Amb aquest calendari tan exigent, els Verds hauran de saber molt bé com jugar les seves cartes. Al Catllar es decantarien pel 3 de 9 amb folre i agulla que enguany ja han descarregat en tres ocasions, el 2 de 9 emmanillat i el pilar de 8. Aquests tres serien els castells de gamma extra, el quart castell podria ser el 3 de 9 amb folre, tenint en compte que diumenge a l'Arboç volen fer el 3 de 10fm. Si descarreguen aquests tres castells i l'espadat, completaran la mateixa actuació que l'any passat en aquesta plaça.
 
Els de Vilafranca seran prudents, igual que la Vella, ja que dimarts actuen a la plaça de la Vila de la capital del Penedès. Malgrat això, portaran els seus màxims al Catllar perquè és una de les places més estimades pel món casteller. Els castells que intentaran encara són una incògnita i no es decidiran fins a l'últim assaig de divendres perquè aquesta setmana han tornat als assajos després d'unes petites vacances. Un dels tres castells serà, segur, el 4 de 9 amb agulla. Els altres poden ser els dos castells bàsics de 9, el 2 de 9 amb folre i manilles o el 5 de 9 que el va quedar en carregat la setmana passada a la Bisbal del Penedès. Per acabar, podrien arrodonir l'actuació amb l'espadat de 8.
 
La tercera colla serà la Jove de Tarragona que arriba al Catllar després de realitzar el millor Sant Magí de la història. Divendres passat a la plaça de les Cols van descarregar el 9 de 8, el 5 de 9 amb folre, el 3 de 9 amb folre i el pilar de 8 que només el van poder carregar. Els de la camisa lila van demostrar el seu bon estat de forma i dissabte ho podrien tornar a fer al Catllar. Volen fer una actuació semblant a la de divendres passat, només podria variar si intenten el 3 de 9 amb folre i agulla. Aquest castell només l'han dut a plaça una vegada, al Concurs del 2014 quan els hi va quedar en carregat; per tant, si el fessin, seria la primera vegada de la seva història. Cal destacar que l'any passat, amb el pilar de 8 descarregat de la Jove de Tarragona, va ser la primera vegada que es van poder veure tres pilars de 8 emmanillats descarregats en una mateixa actuació. Enguany es podria tornar a repetir.
 
Fitxa de la diada: Festa Major del Catllar.
Amb les colles: Colla Jove Xiquets de Tarragona, Colla Vella dels Xiquets de Valls i Castellers de Vilafranca.
Dia, hora i lloc: dissabte 27 d'agost, a les 18 h a la plaça de la Vila del Catllar.
Interès: una de les diades més importants del calendari amb tres de les colles punteres del país. És una plaça molt petita on s'ha d'anar força aviat per poder entrar-hi. Es veuran diversos castells de gamma extra per part de les tres colles.
 

A

També et pot interessar