Foto: 

Cedida

El futur és "Jove” i el record, de la Joves

Aquest cap de setmana podrem gaudir de fins a quatre diades al Camp de Tarragona. Valls, Montblanc i Tarragona són les poblacions on hi haurà activitat castellera
Joel Reche
,
08/05/2015
Fires i festes
La Jove de Tarragona organitza un any més una diada dedicada als més petits de la colla i la ciutat, mentre que la Joves de Valls organitza un homenatge a un casteller cèlebre de la colla mort el 2012.
La primera diada del cap de setmana serà a Valls, on la Colla Joves dels Xiquets de Valls retrà un homenatge a un casteller molt important dins la colla vallenca. Ramon Barrufet, mort el passat 2012, continuava la nissaga dels Blanco a la colla de la camisa vermella, una família molt lligada a la Joves i que va contribuir a l’èxit de la formació vallenca. Durant tot el dia es duran a terme diferents actes que acabaran amb l’actuació de la colla a les 6 de la tarda, on hi aixecaran algun castell de 8 pisos. 
 
Fitxa de la diada: I Memorial Ramon Barrufet.
Amb les colles: Colla Joves Xiquets de Valls.
Dia, hora i lloc: Dissabte, 9 de maig a les 18 h. Plaça de la Fusta, Valls. 
Interès: Construccions de 7 i 8 pisos dels de Jaume Galofré. 
 
 
La Jove de Tarragona torna a organitzar un any més un dia ple d’activitats adreçat als més petits. Els nens i nenes que s’adrecin a la Rambla Nova podran gaudir de tallers, xerrades, actuacions, inflables i altres. La jornada acabarà com és habitual, amb l’actuació dels de Carles Ribas, que aixecaran construccions de 7 pisos. 
 
Fitxa de la diada: Diada "El futur és Jove". 
Amb les colles: Colla Jove Xiquets de Tarragona.
Dia, hora i lloc: Dissabte, 9 de maig a les 19 h. Rambla Nova, Tarragona.
Interès: Construccions de 7 i mig per a rodar estructures i atreure nous membres a la colla tarragonina. 
 
 
La Colla Jove dels Xiquets de Tarragona tancarà el seu doblet particular aquest cap de setmana a la plaça del Rei, on, acompanyats dels Margeners de Guissona i els Castellers de Cornellà, celebraran la diada del seu local. Els de la camisa lila tornaran a portar a plaça els dos castells bàsics de 8, amb la tercera construcció encara per decidir. Els Margeners de Guissona, que han completat el seu 2de7 més matiner de la història, portaran castells de 7 i mig a la capital del Camp. Els Castellers de Cornellà, que s’han marcat l’objectiu d’assolir els 8 pisos aquesta temporada, també portaran construccions de 7 pisos i alguna estructura de 7 i mig.
 
Fitxa de la diada: Diada del local de la Colla Jove de Tarragona.
Amb les colles: Castellers de Cornellà, Colla Jove Xiquets de Tarragona i Margeners de Guissona.
Dia, hora i lloc: Diumenge, 10 de maig a les 13 h. Plaça del Rei, Tarragona.
Interès: Construccions de 8 pisos de la colla local i de 7 i 7 i mig per part de les colles convidades. 
 
 
Montblanc acollirà aquest diumenge a tres de les colles del Camp de Tarragona. Els Brivalls de Cornudella arriben a la vila medieval després d’haver encetat la seva temporada el passat cap de setmana a Falset, on van descarregar 3 castells de 6. A Montblanc hi tornaran, igual que els Xiquets de Vila-seca, que portaran també 3 construccions de 6 pisos. La colla local, els Torraires, també intentarà portat 3 castells de 6 a la plaça major de Montblanc, en l’any que ha de portar-los de nou als 7 pisos. 
 
Fitxa de la diada: Fires i festes de Sant Maties.
Amb les colles: Brivalls de Cornudella, Torraires de Montblanc i Xiquets de Vila-seca.
Dia, hora i lloc: Diumenge, 10 de maig a les 13 h. Plaça Major, Montblanc.
Interès: Construccions de 6 i mig per part de tres de les colles del Camp de Tarragona.

  • imatge de control 1per1
A

També et pot interessar