Foto: 

https://elpatidigital.wordpress.com/

El món casteller engega motors!

Sant Jordi marca l'inici tradicional de la temporada castellera amb sis diades al nostre territori: Alcover, Mont-roig, Vila-seca, Tarragona, Reus i Altafulla
Joel Reche
,
23/04/2015
Fires i festes
Arriba Sant Jordi i amb ell, l'inici generalitzat de la temporada castellera arreu del país. Comencem doncs amb la informació castellera de la temporada 2015 al Surtdecasa Camp de Tarragona. A partir d'avui, tornarem a informar-vos de totes les diades que es realitzin al nostre territori cada cap de setmana. Que sonin les gralles, perquè torna l'activitat castellera al Camp de Tarragona!
 
La primera actuació del dia de Sant Jordi la trobem a Alcover, on els Xiquets d'Alcover inicien la seva temporada. Els de la camisa verd-oliva intentaran portar 3 castells de 6 a plaça, com podrien ser el 3de6, el 4de6 i un d'aquests dos amb el pilar al mig. 
 
Fitxa de la diada: Diada de Sant Jordi a Alcover.
Amb les colles: Xiquets d'Alcover.
Dia, hora i lloc: Dijous, 23 d'abril a les 19 h. Plaça Nova, Alcover.
Interès: Castells de 6 pisos de la colla local, que comença a rodar les estructures que els han de portar a recuperar els 7 pisos aquesta temporada.
 
 
Els Xiquets de Cambrils aixecaran els seus castells a Miami Platja. Els cambrilencs, que també engeguen la seva temporada amb aquesta actuació, portaran castells de 6 pisos a plaça. 
 
Fitxa de la diada: Diada de Sant Jordi a Miami Platja (Mont-roig del Camp).
Amb les colles: Xiquets de Cambrils.
Dia, hora i lloc: Dijous, 23 d'abril a les 19 h. C/ Sòria, Mont-roig del Camp.
Interès: Castells de 6 pisos, que han de portar a la colla cambrilenca a assolir els 7 pisos aquesta temporada.
 
 
Els Xiquets de Vila-seca, tornen a l'activitat castellera després de la seva Festa Major d'hivern. Els de la població marinera portaran castells de 6 a la seva diada. 
 
Fitxa de la diada: Diada de Sant Jordi a Vila-seca.
Amb les colles: Xiquets de Vila-seca.
Dia, hora i lloc: Dijous, 23 d'abril a les 19:30 h. Plaça de l'Església, Vila-seca.
Interès: Castells de 6 pisos, que han de portar a la colla de la camisa blau cel a assolir els 7 pisos aquesta temporada.
 
 
La diada amb més colles del dia de Sant Jordi al Camp de Tarragona es celebra tradicionalment a la Rambla Nova de Tarragona. Els Xiquets de Tarragona, després d'iniciar la seva temporada diumenge passat amb 3 castells de 7 i mig, destacant el 2de7, podrien portar a plaça el seu primer castell de 8 de la temporada. La Colla Jove dels Xiquets de Tarragona arriba a Sant Jordi havent rodat castells de 7 i mig i també podrien aixecar les primeres construccions de 8 pisos de la seva temporada.  Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, que van sorprendre el passat diumenge amb el 2de7 més matiner de la seva història, portaran a plaça castells de 7 bàsics. Els Xiquets del Serrallo també portaran castells de 7 pisos a la Rambla Nova. 
 
Fitxa de la diada: Diada de Sant Jordi a Tarragona.
Amb les colles: Castellers de Sant Pere i Sant Pau, Colla Jove Xiquets de Tarragona, Xiquets de Tarragona i Xiquets del Serrallo.
Dia, hora i lloc: Dijous, 23 d'abril a les 20 h. Rambla Nova, Tarragona.
Interès: Primers castells de 8 pisos de les dues colles grans de la ciutat i castells de 7/7 i mig per part dels Xiquets del Serrallo i Castellers de Sant Pere i Sant Pau.
 
 
Els Xiquets de Reus arriben a la Diada de Sant Jordi havent rodat castells de 7 i mig, com el 5de7 o el 4de7 amb el pilar. El 2de7, castell habitual les darreres temporades per Sant Jordi, no es veurà a plaça, ja que l'estructura a patit un canvi al pis de terços que demana més assaig al pati dels de la camisa avellana. En canvi, els d'Oriol Ciurana i Jordi Guarque, podrien sorprendre portant a plaça el primer castell de 8 avellana en un 23 d'abril, en forma de 3de8. Si l'aconsegueixen portar a plaça, seria el castell de 8 més matiner dels de Reus, que mostren el seu control amb l'estructura del 3. Acompanyaran amb dos castells de 7 i mig. 
 
Fitxa de la diada: Diada de Sant Jordi a Reus.
Amb les colles: Xiquets de Reus.
Dia, hora i lloc: Dijous, 23 d'abril a les 20 h. Plaça del Mercadal, Reus.
Interès: Possibilitat de veure el castell de 8 més matiner de la colla. 
 
 
Diumenge gaudirem de 3 colles del Camp de Tarragona a la plaça del Pou d'Altafulla, en l'única diada de Sant Jordi que no es celebra el mateix 23 d'abril. Els Xiquets de Reus portaran 3 castells de 7 i mig, tot i que dependrà del resultat de la diada del dia 23 al Mercadal. Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau podrien tornar a portar a plaça el 2de7, a més del 4de7 amb el pilar, que els hi va quedar en intent el passat diumenge. Els Castellers d'Altafulla podrien portar a plaça alguna construcció de 7 pisos. 
 
Fitxa de la diada: Diada de Sant Jordi a Altafulla.
Amb les colles: Castellers d'Altafulla, Castellers de Sant Pere i Sant Pau i Xiquets de Reus.
Dia, hora i lloc: Diumenge, 26 d'abril a les 12 h. Plaça del Pou, Altafulla. 
Interès: Diada amb 3 colles del Camp de Tarragona que oferiran castells de 7 i 7 i mig. 

A

També et pot interessar