Xiquets de Reus

Foto: 

Xiquets de Reus

El Pallol i Cornudella gastronòmica

Les diades de Reus i Cornudella de Montsant centren el cap de setmana casteller del Camp de Tarragona, tot i que també hi haurà diades a Valls i a la Vilella Baixa
Joel Reche
,
22/05/2015
Fires i festes
Els Xiquets  de Reus actuaran aquest dissabte a partir de les 6 de la tarda a la plaça Evarist Fàbregas, al costat del centre comercial del Pallol, amb la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona i la Colla Vella dels Xiquets de Valls. 
 
Els de la camisa avellana arriben al Pallol amb tres 3de8 descarregats, però amb l’inconvenient de no haver estrenat encara el 2de7, castell amb canvis a l’estructura que, tot i ja haver-se descarregat a l’assaig, encara no ha vist la llum a plaça. Els d’Oriol Ciurana i Jordi Guarque podrien estrenar el 7de7, castell que treballen des de principi de temporada. 
 
La Colla Jove dels Xiquets de Tarragona arriba al Pallol havent estrenat el 5de8 el passat diumenge a Sant Boi de Llobregat. A Reus podrien repetir la mateixa actuació, portant doncs, 3de8, 4de8 i 5de8. 
 
La Colla Vella també podria estrenar el 5de8 a Reus i acompanyar-lo del 4de8 amb l’agulla que van estrenar dissabte passat a la plaça de l’Oli. El que és gairebé segur és que tornarem a veure l'espadat de mèrit de la colla rosada. 
 
La colla castellera de Reus ha organitzat també tot un seguit d’activitats que es duran a terme al llarg del matí a la mateixa plaça Evarist Fabregas i que acabaran a les 2 del migdia amb un vermut popular. 
 
Fitxa de la diada: Diada del Pallol a Reus.
Amb les colles: Xiquets de Reus, Colla Jove Xiquets de Tarragona i Colla Vella dels Xiquets de Valls. 
Dia, hora i lloc: Dissabte, 23 de maig, a les 18 h. Plaça Evarist Fabregas, Reus. 
Interès: Construccions de 8 pisos per part de les 3 colles que actuaran a la capital del Baix Camp. 
 
 
Els Brivalls començaran el seu particular doblet aquest cap de setmana a la Vilella Baixa, en motiu de la festa major de la vila del Priorat. Els de la camisa blau brivall portaran castells de 6 i de 6 i mig per seguir rodant les estructures que els han de portar a estrenar els castells de 7 pisos ben aviat. 
 
Fitxa de la diada: Festa Major de la Vilella Baixa
Amb les colles: Brivalls de Cornudella.
Dia, hora i lloc: Dissabte, 23 de maig, a les 18 h. Vilella Baixa. 
Interès: Construccions de 6 i 6 mig per part de la colla de la camisa blau brivall.
 
 
Diumenge se celebrarà a Valls una diada especial, la primera diada dels Castellers de la Il·lusió, una colla formada per castellers amb diferents discapacitats que intenta difondre els valors dels castells entre la gent que pateix aquestes dificultats. A plaça seran acompanyats de dues colles convencionals com són els Xiquets d'Alcover i els Xiquets de Vila-seca. 
 
Els d'Alcover, que la setmana passada van ser a Baó, seguiran amb el rodatge de castells de 6 pisos per seguir treballant estructures i intentar fer el salt als 7 pisos al llarg d'aquesta temporada. Els Xiquets de Vila-seca, que ja assagen els castells de 7, portaran castells de 6 i mig com el 3de6 amb l'agulla o un possible 5de6. 
 
Fitxa de la diada: Diada Castellers de la Il·lusió.
Amb les colles: Xiquets d'Alcover, Xiquets de Vila-seca i Castellers de la Il·lusió. 
Dia, hora i lloc: Diumenge, 24 de maig, a les 12 h. Valls.
Interès: Construccions de 6 i 6 mig per part de les colles convidades i construccions de 5 pisos per part de la colla especial.
 
 
I per tancar el cap de setmana, donem les dades de la diada que es celebrarà el proper diumenge a Cornudella de Monstant, en motiu de la Fira Gastronòmica que organitza la vila del Priorat. Els Brivalls de Cornudella arriben a la cita local havent descarregat castells importants pels de la camisa blau brivall com el 5de6. Aquest diumenge podrien estrenar alguna estructura que encara no han portat a plaça aquesta temporada, en aquest cas en forma de 2de6.
 
A plaça també hi seran els Nois de la Torre. Els de la camisa blau cel no van poder completar el 4de7 el cap de setmana passat i és possible que, si porten suficients camises a Cornudella, el tornin a provar. Completaran la seva actuació amb castells de 6 i mig que els han de portar a consolidar les estructures de 7 pisos.
 
Fitxa de la diada: Jornada gastronòmica a Cornudella de Montsant.
Amb les colles: Brivalls de Cornudella i Nois de la Torre.
Dia, hora i lloc: Diumenge, 24 de maig, a les 12:30 h. Cornudella de Monstant. 
Interès: Construccions de 6 i 6 mig per part de la colla de la camisa blau brivall i la colla de Torredembarra. 

A

També et pot interessar