Xiquets de Reus

Foto: 

Xiquets de Reus

El Sant Pere casteller comença a Reus

Les diades de Sant Pere a Reus, Sant Pere i Sant Pau i Montblanc centren l'activitat castellera del cap de setmana al Camp de Tarragona
Joel Reche
,
19/06/2015
Fires i festes
Els Xiquets de Reus celebren aquest proper dissabte, 20 de juny, la diada de Sant Pere a la plaça del Mercadal. Els acompanyaran els Capgrossos de Mataró i els Castellers de la Vila de Gràcia. 
 
Sant Pere és la primera diada clau de la temporada dels de la camisa avellana. Després de la clàssica de 8 descarregada a principi de mes a la Selva del Camp i del castell de 8 descarregat en solitari la setmana passada al Mercadal, en el que havia de ser el Mercat a l'Antiga (suspès per la pluja), els d'Oriol Ciurana i Jordi Guarque volen fer una passa més. La intenció dels del carrer Rosich és portar per primer cop a plaça aquesta temporada 3 castells de 8 en una mateixa diada. Els Xiquets ja fa setmanes que treballen estructures com el 2de8 amb folre o el 5de8 al pati del seu local social, però els castells d'aquest dissabte dependran dels assajos d'aquesta setmana, sobretot el del proper divendres 19. 
 
Els Capgrossos de Mataró, que la temporada passada van recuperar el 2de9 amb folre i manilles, han fet un bon inici de temporada aquest 2015 completant castells de 8 i mig i el pilar de 6 en diverses ocasions. A Reus volen portar estructures d'aquesta dificultat, amb la possibilitat d'estrenar alguna altra estructura superior.
 
Els Castellers de la Vila de Gràcia també han completat construccions com el 5de8, el 7de8 i el 2de8 amb folre i arriben a Reus de repetir, com a mínim, estructures d'aquest nivell. Per això han organitzat un assaig especial Porta un amic/a, el proper divendres, on sortejaran un lot de productes de la capital del Baix Camp entre tots els assistents. 
 
Fitxa de la diada: Diada de Festa Major de Reus.
Amb les colles: Castellers de la Vila de Gràcia, Xiquets de Reus i Capgrossos de Mataró.
Dia, hora i lloc: Dissabte, 20 de juny, a les 18 h. Plaça del Mercadal de Reus.
Interès: Possibilitat de veure castells de 8 i mig per part deles tres colles.
 
 
Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau tornen a actuar al seu barri, aquest cop acompanyats de la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona i dels Xiquets de Vila-seca.
 
Els del barri tarragoní han protagonitzat un inici de temporada espectacular, descarregant el 2de7 i tornant a recuperar el pilar de 6, que va quedar carregat. Aquest dissabte arriben amb baixes a la diada tot i que volen portar igualment castells de 7 i mig a plaça, com el 3 o el 4 amb el pilar. 
 
La Colla Jove arriba a la diada del proper dissabte amb els ànims pels núvols després de descarregar el primer castell de 9 de la temporada, el 4de9 amb folre, a Milà, on va arrossegar fins a 320 castellers. Aquest ha estat un punt d'inflexió important pels de la camisa lila que, amb la diada de Sant Joan la propera setmana, volen començar a prémer l'accelerador. A Sant Pere i Sant Pau portaran castells de 8  com el 3de8 i alguna estructura superior com el 5de8. 
 
Els Xiquets de Vila-seca, que ja han descarregat estructures com el 5de6 o el 2de6 aquest 2015, portaran castells de 6 i mig al bari tarragoní. 
 
Fitxa de la diada: Diada del local de Sant Pere i Sant Pau.
Amb les colles: Castellers de Sant Pere i Sant Pau, Colla Jove Xiquets de Tarragona i Xiquets de Vila-seca.
Dia, hora i lloc: Dissabte, 20 de juny, a les 18:30 h. Barri de Sant Pere i Sant Pau, Tarragona.
Interès: Possibilitat de veure castells de 8 de la Colla Jove i estructures de 7 i mig i de 6 i mig de les altres dues colles.
 
 
Els Torraires de Montblanc celebren el 20è aniversari del color de la seva camisa, el grana, i quina millor forma de celebrar-ho que organitzar una diada a casa. La diada, que es celebrarà diumenge al migdia, gaudirà de la presència de dues colles que volen assolir els castells de 7 pisos aquesta temporada. La primera colla essón els mateixos Torraires, que oferiran castells de 6 i mig, com el 3 o el 4de6 amb el pilar; i els Xiquets de Cambrils que també portaran estructures de 6 pisos com el 5de6 o el 3de6 amb el pilar.
 
Els Nois de la Torre seran l'altra agrupació que serà diumenge a la Vila Medieval. Aquesta temporada els hi està costant rodar els castells de 7 bàsics als de la camisa blau cel, però els bons assajos que estan fent les darreres setmanes els ajudaran a recuperar el nivell que venien mostrant a plaça les darreres temporades. A Montblanc portaran castells de 6 i mig, sense descartar alguna estructura de 7 pisos, que molt probablement seria en forma de 4de7. 
 
Fitxa de la diada: Diada de la camisa grana.
Amb les colles: Nois de la Torre, Xiquets de Cambrils i Torraires de Montblanc.
Dia, hora i lloc: Diumenge, 21 de juny, a les 12:30 h. Plaça Major, Montblanc.
Interès: Possibilitat de veure castells de 6 i mig de les tres colles participants.

  • imatge de control 1per1
A

També et pot interessar