Nois de la Torre, Torredembarra, castells

Foto: 

Alex Latorre
Els Nois de la Torre a la plaça de la Vila de Torredembarra

És el torn del Baix Gaià!

Les diades d'Altafulla i Torredembarra, i la del Serrallo de Tarragona, centren l'activitat castellera d'aquest cap de setmana
Joel Reche
,
11/07/2014
Fires i festes
Després de les grans diades que es van viure el cap de setmana passat, destacant les del Pla de la Seu, on els Xiquets de Tarragona van assolir el segon 3 de 9 amb folre de la temporada, i la diada de la Festa Major de Terrassa, on la Jove de Tarragona va descarregar tant el 4 de 9 amb folre com el pilar de 7 amb folre, per primer cop aquest any, arriba el torn del Baix Gaià: dues diades de gran nivell amb poques hores de diferència i a pocs quilòmetres de distància.

Dissabte a la tarda, Altafulla serà el centre de les mirades de gran part del món casteller. A la plaça del Pou es trobaran tres de les millors colles castelleres que, junt amb la colla local, ens oferiran una diada de màxims. Els Castellers de Vilafranca arriben al Baix Gaià Tour amb nou castells de 9 a l'esquena i dependrà de l'assaig de divendres i de la quantitat de camises que aconsegueixin arrossegar, el fet de donar un pas més, ja sigui en forma de pilar emmanillat, 2 de 9 o el tant polèmic 9 de 8. Cal recordar que van ser els Verds els que van fer de la plaça del Pou, plaça de Gamma Extra, descarregant-hi el pilar de 8 i el 2 de 9 emmanillat. La Colla Vella arriba a Altafulla havent carregat ja el 2 de 9 i amb força construccions de 9 pisos descarregades. Sonava el pilar de 8 rosat a Altafulla, però la baixa d'un membre de l'estructura dificulta poder-lo veure dissabte. Els Xiquets de Tarragona, per la seva banda, portaran a plaça el 3 de 9 amb folre per tercer cop aquesta temporada i hi tornaran amb el 5 de 8, que se'ls va resistir la setmana passada. La colla local seguirà amb l'assalt als castells bàsics de 7.

Fitxa de la diada: Diada de les Cultures a Altafulla.
Amb les colles: Castellers d'Altafulla, Castellers de Vilafranca, Colla Vella dels Xiquets de Valls i Xiquets de Tarragona.
Dia, hora i lloc: Dissabte 12 de juliol a les 18:00h. Plaça del Pou d'Altafulla.
Interès: Diada de màxims amb molts castells de 9 assegurats i la possibilitat de veure alguna construcció de Gamma Extra.

 

L'altra diada de la tarda de dissabte la trobarem al Barri dels Serrallo de Tarragona, en motiu de la festivitat de la Mare de Déu del Carme. Els del barri de pescadors estaran acompanyats dels Tirallongues de Manresa i dels Brivalls de Cornudella. Desprès d'una de les seves millors diades de Sant Joan, els Xiquets portaran a plaça castells de 7 i mig, com el 5 de 7, el 4 amb el pilar o el 7 de 7. Els Tirallongues seguiran amb el rodatge d'estructures de 6 i mig, igual que els Brivalls, de cara a un possible assalt als castells de 7 en les properes setmanes.

Fitxa de la diada: Diada de la Mare de Déu del Carme.
Amb les colles: Brivalls de Cornudella, Tirallongues de Manresa i Xiquets del Serrallo.
Dia, hora i lloc: Dissabte 12 de juliol a les 18:00h. Carrer de Trafalgar, Barri del Serrallo, Tarragona.
Interès: Veure colles petites alçant els seus castells límit i gaudir de l'essència dels castells.

 

I diumenge arriba l'altra gran diada del Baix Gaià Tour. Els Nois de la Torre hi seran acompanyats per la Colla Jove Xiquets de Tarragona i de nou, pels Castellers de Vilafranca. En el marc de la Festa Major del Quadre de Santa Rosalia i amb el cartell que ja ve sent habitual els darrers anys, ens tornem a trobar amb una diada de màxims. La Jove de Tarragona, que demostra el gran moment casteller que està vivint, hi durà els dos castells bàsics de 9 pisos i, si l'assaig de divendres és prou fructífer, és possible que hi portin el primer Gamma Extra de la temporada, en forma de 9 de 8. Els Castellers de Vilafranca també alçaran castells de nou pisos i, depenent de la diada d'Altafulla del dia anterior, podrien també portar alguna construcció de Gamma Extra. Els Nois de la Torre seguiran amb l'evolució natural d'aquesta temporada i portaran algun castell de 7 i mig a plaça.

Fitxa de la diada: Diada del Quadre de Santa Rosalia.
Amb les colles: Castellers de Vilafranca, Colla Jove Xiquets de Tarragona i Nois de la Torre.
Dia, hora i lloc: Diumenge 13 de juliol a les 18:00h. Plaça de la Vila, Torredembarra.
Interès: Diada de màxims amb castells de 9 assegurats i la possibilitat de veure alguna construcció de Gamma Extra.

A

També et pot interessar