Colla Joves Xiquets de Valls

Foto: 

Ajuntament de Valls / Pere Toda

Segon assalt: Firagost

Les colles vallenques es retroben a la plaça del Blat després de la històrica diada de Sant Joan
Joel Reche
,
05/08/2014
Fires i festes
Arriba la 60a edició de Firagost a Valls i això significa castells. Les colles vallenques tornen a trobar-se a la plaça del Blat després d'haver firmat el millor Sant Joan de la història i d'estar vivint una de les temporades amb més gran nivell.
La diada de Firagost sempre s'ha caracteritzat per ser una forma de mesurar l'estat de forma de les colles vallenques, de cara a afrontar un agost molt intens. Per Firagost s'han vist construccions de gamma extra, com el 2 de 9 amb folre i manilles i el 3 de 8 aixecat per sota, totes dues construccions bastides per la Colla Vella, i també un intent desmuntat de 4 de 9 sense folre, l'any 2000, de la mà de la Colla Joves. Per tant, suposa una diada ben marcada en el calendari de totes dues formacions de la capital de l'Alt Camp.
 
La Colla Joves dels Xiquets de Valls arriba a Firagost amb la tripleta vilafranquina com a millor resultat i amb 3 castells de 9 descarregats. Els de la camisa vermella portaran dos castells de 9 a plaça, tot i que, les darreres setmanes i fins el darrer assaig d'ahir al vespre, han estat treballant les manilles del 2 de 9, construcció que, si el nombre de camises a plaça és important i la tècnica decideix arriscar, podria veure la llum dimecres al vespre a la plaça del Blat. A la ronda de pilars, la Colla Joves portarà el pilar de 6 o el pilar de 7 folrat, amb el canvi al pis de quarts que van introduir la setmana passada a Masllorenç. 
 
La Colla Vella dels Xiquets de Valls arriba a Firagost amb una sensació agredolça: després d'haver carregat el 2 de 9 emmanillat més matiner de la seva història per Sant Joan i de passejar per diverses places els seus castells de 9, van donar una passa enrere a causa de la lesió de dos castellers clau al pis de quarts, fet que ha provocat que els de la camisa rosada hagin hagut de trobar una nova alineació tant al 3 de 9 amb folre com al 2 de 8 amb folre i el 5 de 8. Aquest petit entrebanc causarà que, molt probablement, els rosats no arrisquin i no repeteixin el 2 de 9 emmanillat que van descarregar la passada edició del Firagost. Així doncs, els de Manel Urbano, portaran els dos castells bàsics de 9 acompanyats pel 2 de 8 amb folre o el 5 de 8. 
 
Fitxa de la diada: 60a edició del Firagost a Valls.
Amb les colles: Colla Joves dels Xiquets de Valls i Colla Vella dels Xiquets de Valls.
Dia, hora i lloc: Dimecres 6 d'agost a les 20:15h. Plaça del Blat, Valls.
Interès: Gaudir de l'essència del món casteller al seu Km 0 i gaudir de construccions de màxima dificultat.

A

També et pot interessar