Foto: 

Facebook Xiquets de Cambrils

Segona ronda de castells al Baix Gaià

Les diades de la Riera de Gaià, Serrallo i Cambrils centren el cap de setmana casteller al Camp de Tarragona. També hi haurà castells a la 20a edició de l'Acampada Jove
Joel Reche
,
16/07/2015
Fires i festes
Els castells tornen un any més a l'Acampada Jove, que es celebra des de fa unes quantes edicions a la vila de Montblanc. Aquest any la representació castellera anirà a càrrec de la colla local, els Torraires, i per segon any consecutiu de la colla castellera universitària del Camp de Tarragona, els Pataquers de la Rovira i Virgili. És una de les poques ocasions on es poden veure a la vegada una colla convencional amb una d'universitària. Les dues colles, després d'un assaig previ divendres, actuaran dissabte al migdia a la plaça Major de Montblanc. L'objectiu de totes dues formacions serà portar almenys un castell de 6 pisos. 
 
Fitxa de la diada: Acampada Jove a Montblanc.
Amb les colles: Torraires de Montblanc i Pataquers de la Rovira i Virgili.
Dia, hora i lloc: Dissabte, 18 de juliol, a les 12 h. Plaça Major, Montblanc.
Interès: Castells de 6 pisos enmig d'un ambient festiu.
 
 
La gran diada del cap de setmana a les nostres contrades serà a la Riera de Gaià, on els castells tornaran al Baix Gaià després del doblet del cap de setmana passat a Altafulla i Torredembarra. Hi participaran els Castellers d'Altafulla, la Colla Joves Xiquets de Valls i els Xiquets de Tarragona. Els altafullencs arriben a la Riera després de completar dissabte passat dos castells de 7 en una mateixa diada per primer cop aquesta temporada. Aquest dissabte voldran repetir 3 i 4de7 a més d'una possible estrena del 2de6. La Joves de Valls, que va descarregar els dos castells bàsics de 8 la setmana passada a Banyeres del Penedès, te la intenció de portar aquestes dues construccions a més de sumar-hi alguna altra construcció de 8 pisos com el 2de8 amb folre o el 5de8. Els Xiquets de Tarragona van completar la primera tripleta màgica de la temporada a Altafulla el passat dissabte. Tot i la caiguda del 4de9 amb folre, els de Roger Peiró no volen afluixar i a la Riera portaran com a mínim un castell de 9, en forma de 3de9 amb folre, sense descartar el 4. Portaran també castells de 8 i mig com el 5de8, el 2de8 folrat o el 4de8 amb el pilar. 
 
Fitxa de la diada: Festa Major de la Riera de Gaià.
Amb les colles: Castellers d'Altafulla, Colla Joves Xiquets de Valls i Xiquets de Tarragona.
Dia, hora i lloc: Dissabte, 18 de juliol, a les 18 h. Plaça Major, la Riera de Gaià.
Interès: Possibilitat de veure castells de 9 i diversos castells de 8 i mig.
 
 
Aquest cap de setmana es celebra a molts indrets la festivitat de la Mare de Déu del Carme. Un dels casos és el barri mariner del Serrallo, que celebrarà una diada amb motiu d'aquesta festa. Els de la camisa blau marí seran acompanyats d'una altra formació molt lligada a la mar, els Xics Caleros. Després de completar castells de 7 i mig com el 7de7, els del Serrallo buscaran completar una actuació amb 3 castells d'aquest nivell. Les construccions escollides podrien ser el mateix 7de7, el 5de7 i algun castell amb el pilar. Els Xics Caleros portaran 3 construccions de 6 pisos, amb la intenció de completar castells com el 2de6 o el 5de6. 
 
Fitxa de la diada: Diada de la Mare de Déu del Carme al Serrallo.
Amb les colles: Xics Caleros i Xiquets del Serrallo.
Dia, hora i lloc: Dissabte, 18 de juliol, a les 18 h. Serrallo, Tarragona.
Interès: Castells de 7 i mig al barri marítim de Tarragona.
 
 
L'altra celebració amb motiu de la Verge del Carme serà a Cambrils, on la colla local actuarà dissabte a la tarda en companyia dels Castellers de les Roquetes. La colla cambrilenca, que comença a fixar els seus objectius de cara a fer el salt als 7 pisos, voldrà completar castells com el 2de6, que de moment no han pogut descarregar aquesta temporada, i el 5de6. Els Castellers de les Roquetes portaran castells de 6 pisos. 
 
Fitxa de la diada: Diada de la Mare de Déu del Carme a Cambrils.
Amb les colles: Castellers de les Roquetes i Xiquets de Cambrils.
Dia, hora i lloc: Dissabte, 18 de juliol, a les 19:30 h. Pla de les Serenes (Port), Cambrils.
Interès: Castells de 6 al costat del port, amb una ambient força agradable.

A

També et pot interessar