Foto: 

Tarragona Turisme

Tarragona, ciutat castellera

Tarragona acull per quart any consecutiu la proposta ‘Tarragona, ciutat de castells’ per acostar els castells als turistes i a la gent que no forma part del món casteller
Arnau Martínez
,
05/07/2016
Fires i festes
Es diu que Valls és el bressol dels castells, Vilafranca la plaça més castellera i Tarragona la capital dels castells. Seguint aquesta màxima, la ciutat tarragonina organitza ‘Tarragona, ciutat de castells’, una activitat que s’allargarà fins al 2 d’octubre, coincidint amb el Concurs de Castells.
La iniciativa pretén donar a conèixer els castells a totes aquelles persones no enteses. D’aquesta manera, les dues activitats principals són les visites guiades dels dimarts als assajos dels Xiquets de Tarragona i de la Colla Jove Xiquets de Tarragona; i les diades en solitari d’aquestes dues colles, i dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau i dels Xiquets del Serrallo, les quatre colles tarragonines, els dimecres al vespre.
 
Aquesta setmana ja ha començat la primera visita als locals de les colles, que té un preu de 9€ per persona (3€ de 6 a 12 anys), mentre que aquest dimecres, a les 20 h, hi haurà la primera actuació al Pla de la Seu per part dels Xiquets del Serrallo. Les diades en solitari seran sempre a les 20 h al Pla de la Seu o a la plaça de les Cols, alguns dels indrets més castellers de la ciutat. 
 
El programa també recull les diades pròpies de Tarragona com la d’aquest dissabte dia 9 de juliol, a les 18:30 h, quan se celebrarà la diada del Pla de la Seu amb els Castellers de Vilafranca, els Castellers de Sants i els amfitrions, els Xiquets de Tarragona. Altres diades destacades del calendari seran la de Sant Magí el divendres 19 d’agost, la del Primer Diumenge de Festes el 18 de setembre, la diada de Santa Tecla el 23 de setembre i, finalment, la Biennal de Castells el primer cap de setmana d’octubre.
 
També es poden trobar diades a poblacions veïnes com Altafulla, Torredembarra o el Catllar. D’altra banda, l’Espai Turisme, situat al carrer Major, acollirà durant tot el mes de setembre l’exposició ‘Torres... Humanes?’, a la qual s’hi podrà accedir de les 10 del matí a les 8 del vespre de forma gratuïta.

Més informació: 

Tarragona, ciutat de Castells
Del 5 de juliol al 2 d'octubre
Tarragona

A

També et pot interessar