Xiquets de Tarragona

Foto: 

Paula Arbeloa (Xiquets de Tarragona)
Diada de l'any passat

Castells al port

Els Xiquets de Tarragona i els Xiquets de Cambrils actuen dissabte a la Diada del Port de Tarragona
Joel Reche
,
30/05/2015
Fires i festes
La darrera diada del mes de maig dels matalassers arriba aquest dissabte a tocar de mar. Els Xiquets de Tarragona actuaran a les Escales Reials a la diada del Port juntament amb els Xiquets de Cambrils. L’objectiu de la diada, que se celebra des del 2013, és convidar cada any a colles que no actuen normalment a Tarragona, per obrir la ciutat a colles que, en una diada d'alt nivell, no tindrien l'oportunitat d'actuar-hi.
 
Després d’estrenar i repetir la tripleta de 8 les dues passades diades, a Sants i Valls, els Xiquets de Tarragona encaren la diada de dissabte amb tranquil·litat i amb la intenció de rodar estructures de 7 i mig, repetint construccions de principi de temporada per rodar diferents castellers de tronc i canalla. Els de Roger Peiró aixecaran una mica el peu de l'accelerador dissabte, tot i no descartar la possibilitat de portar alguna construcció de 8 pisos. 
 
Els Xiquets de Cambrils segueixen el seu rodatge particular, amb l'objectiu d'assolir els castells de 7 pisos al llarg d'aquesta temporada. Saben que això passa per rodar molts castells de 6 amb diferents alineacions fins a trobar-ne la correcta, i per tant, dissabte portaran 3 castells de 6, amb la possibilitat de veure el primer 2de6 cambrilenc de l'any. 
 
Fitxa de la diada: Diada del Port de Tarragona.
Amb les colles: Xiquets de Tarragona i Xiquets de Cambrils.
Dia, hora i lloc: Dissabte, 30 de maig, a les 18 h. Escales Reials, Port de Tarragona. 
Interès: Veure castells en un lloc poc habitual a Tarragona, amb la possibilitat de presenciar alguna construcció de 8 pisos. 

A

També et pot interessar