Foto: 

Arnau Martínez

A les escales

Tarragona, Cornudella de Montsant i La Febró, les places castelleres d'aquest cap de setmana
Arnau Martínez
,
18/08/2016
Fires i festes
Divendres, les escales de la Catedral de Tarragona faran de 'graderia urbana' de la diada de Sant Magí, mentre que diumenge se celebren diades a Cornudella de Montsant i a La Febró.
Diada de Sant Magí
Un any més, les quatre colles tarragonines, els Xiquets de Tarragona, la Colla Jove Xiquets de Tarragona, els Xiquets del Serrallo i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, es troben a la plaça de les Cols, als peus de la Catedral, per oferir els seus millors castells.
 
Els Xiquets de Tarragona van tenir un inici de temporada amb moltes caigudes que els va fer rebaixar pretensions. De tota manera, els de la camisa ratllada segueixen amb els mateixos objectius per Sant Magí que el primer dia; el 3 i el 4 de 9 amb folre i el 2 de 9 amb folre i manilles. De 3 n'han carregat un per Sant Joan i descarregat un altre a Vila-seca i, de 4, només n'han descarregat un a Altafulla. L'estructura que sí que han treballat de valent és la del 2, amb el de Ferran de dilluns passat, han descarregat tretze torres de 8 folrades. Per acabar, culminarien la seva exhibició amb un pilar de 7 amb folre, el primer de 2016.
 
L'altra colla gran de la ciutat, la Jove de Tarragona, és possiblement la que farà la millor actuació de la jornada. Si es compleixen els seus desitjos, faran el 9 de 8, el 5 de 9 amb folre i el pilar de 8 emmanillat, tres castells de gamma extra que anirien a acompanyants del 3 de 9 amb folre. Els de la camisa lila estan amb un estat de forma extraordinari, van descarregar el 9 de 8 i el pilar de 8 a Vilanova i han completat fins a deu 5 de 8. La seva campanya #SentimJunts ja deixa clar que per Sant Magí volen fer-nos esborronar i posar-nos la pell de gallina.
 
La colla del barri de Sant Pere i Sant Pau arriba a les Cols havent fet un inici de temporada trepidant. Ja van fer el 3 de 8 a El Catllar i han completat a plaça set pilars de 6. A les Cols volen portar la clàssica de 8, amb el 3 i el 4 de 8 i el 2 de 7, a més d'un altre pilar de 6.
 
Els Xiquets del Serrallo han tingut unes setmanes complicades després de sortir d'alguna diada amb diversos castells carregats i intents desmuntats. Enguany no han pogut arribar al 2 de 7 com l'any passat, però tot i així volen fer el 5 de 7, el 5 de 7 amb agulla i el 3 de 7 amb agulla.
 
Fitxa de la diada: Diada de Sant Magí.
Amb les colles: Xiquets de Tarragona, Colla Jove Xiquets de Tarragona, Xiquets del Serrallo i Castellers de Sant Pere i Sant Pau.
Dia, hora i lloc: divendres 19 d'agost, a les 12 h a la plaça de les Cols de Tarragona.
Interès: una de les diades més importants de Tarragona. Es veuran castells de gamma extra de part de les dues colles grans de la ciutat. Si es vol tenir un lloc a les escales de la Catedral, cal anar ben aviat i portar un barret de palla i un ventall per passar millor la calor.
 
 
Festa Major de La Febró
Els Xiquets de Reus tenen tres actuacions aquest cap de setmana. Dissabte hauran anat a les festes majors de Gràcia i diumenge tenen diada al matí a La Febró i a la tarda a Cornudella. A La Febró intentaran fer algun castell de 8, encara que serà una diada que els servirà per rodar estructures.
 
Fitxa de la diada: Festa Major de La Febró.
Amb les colles: Xiquets de Reus.
Dia, hora i lloc: diumenge 21 d'agost, a les 12 h a La Febró.
 
 
Festa Major de Cornudella del Montsant
A Cornudella del Montsant es trobaran els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, els Xiquets de Reus, els Xiquets de Vila-seca i els locals, els Brivalls.
 
Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau vindran de Sant Magí, una de les diades marcades al seu calendari, això els farà ser pocs efectius i els castells que duguin dependran de la diada de divendres.
 
Els Xiquets de Vila-seca volen fer la clàssica de 7 al Priorat, el 3 i el 4 de 7 i el 2 de 6. Malgrat això, són conscients que després de la seva passada festa major tenen moltes baixes i potser no podrien completar aquest objectiu. Tot dependrà de les camises que arrosseguin.
 
Els Xiquets de Reus, faran diumenge a la tarda, possiblement, la millor actuació de les tres del cap de setmana. A Cornudella, si són prou camises, volen portar el 3 de 9 amb folre; el primer d'aquesta temporada el van fer per Sant Pere i els va quedar en carregat. Els altres castells podrien ser el 2 de 8 folrat que han recuperat aquesta temporada i el 4 de 8.
 
La colla prioratina va fer la setmana passada a la veïna Siurana castells de 6, però a Reus ja va descarregar el 4 de 7. A la seva població podrien fer la mateixa actuació que els de Vila-seca, canviant el 2 de 6 pel 5 de 6. Per tant, 3 i 4 de 7 i 5 de 6. 
 
Fitxa de la diada: Festa Major de Cornudella del Montsant.
Amb les colles: Xiquets de Vila-seca, Xiquets de Reus, Castellers de Sant Pere i Sant Pau i Brivalls de Cornudella.
Dia, hora i lloc: diumenge 21 d'agost, a les 17 h a la plaça de la Vila de Cornudella de Montsant.

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1
A

També et pot interessar