Xiquets de Cambrils, Cambrils

Foto: 

Xiquets de Cambrils

Toca prémer l'accelerador...encara més?

Les diades de la Riera de Gaià, Cambrils i Pratdip, centren el cap de setmana més tranquil d'aquest juliol al Camp de Tarragona
Joel Reche
,
17/07/2014
Fires i festes
El cap de setmana casteller ens va deixar grans moments, tant a Altafulla com a Torredembarra, on les colles del Camp de Tarragona van demostrar que aquest any gairebé totes les formacions fan una passa endavant. 


Els Xiquets de Tarragona van sorprendre dissabte passat a Altafulla portant a plaça els dos castells bàsics de 9. Tant el 3 de 9 amb folre, que ja havien descarregat en dues ocasions, com el 4 de 9 amb folre, que descarregaven per primer cop aquesta temporada, van mostrar una gran fermesa, deixant entreveure que els de Roger Peiró no trigaran a fer l'assalt a la màxima categoria dels castells. La Colla Vella dels Xiquets de Valls va dur a plaça el 4 de 9 amb folre, tot i les dues baixes que ha patit amb la lesió de dos castellers del pis de terços i que aturaran una mica la línia ascendent que seguien els rosats, i els Castellers d'Altafulla van signar la primera clàssica de 7 de la temporada.
 
Diumenge a Torredembarra, la Jove de Tarragona va seguir sorprenent. Va plantar uns perfectes 3 i 4 de 9 folrats i va descarregar el primer 3 de 8 amb l'agulla de la seva història, castell que convida a somiar als liles en un futur no gaire llunyà. A més, van tornar a descarregar el pilar de 7 amb folre. Els Nois de la Torre van completar la millor actuació de la seva història per Santa Rosalia amb el 7 de 7 i el 3 i el 4 de 7 amb l'agulla. 
 
 
Aquest  cap de setmana es planteja més tranquil, amb la diada de la Riera de Gaià com a plat fort. Serà dissabte i comptarà amb la presència de la Colla Joves dels Xiquets de Valls, els Xiquets de Tarragona i els Castellers d'Altafulla.
 
La Colla Joves seguirà rodant les estructures de 8 i mig i dependrà del nombre de camises que aconsegueixi arrossegar el fet de poder veure alguna construcció de 9 pisos. El mateix els hi passa als Xiquets de Tarragona, que rodaran les estructures de 8 i mig amb l'objectiu de pujar-les un pis més de cara a Sant Magí. Els Castellers d'Altafulla buscaran repetir l'actuació del passat cap de setmana.
 
Fitxa de la diada: Festa Major de la Riera de Gaià.
Amb les colles: Castellers d'Altafulla, Colla Joves dels Xiquets de Valls i Xiquets de Tarragona.
Dia, hora i lloc: Dissabte 19 de juliol a les 19:30h. Plaça de l'Ajuntament de la Riera de Gaià.
Interès: Diada amb colles de gran nivell que oferiran castells de 8 i mig amb la possibilitat de veure alguna construcció de 9 pisos.
 
 
L'altra diada de dissabte al Camp de Tarragona serà a Cambrils, per la festivitat de la Verge del Carme. Hi actuaran els Brivalls de Cornudella i la colla local, els Xiquets de Cambrils. Els del Priorat seguiran amb l'assalt als castells de 6 i mig que se'ls hi van resistir la setmana passada i els de Cambrils seguiran rodant les estructures de 6 i 6 i mig. 
 
Fitxa de la diada: Diada del Carme a Cambrils.
Amb les colles: Brivalls de Cornudella i Xiquets de Cambrils.
Dia, hora i lloc: Dissabte 19 de juliol a les 20:00h. Pla de les Serenes, Cambrils.
Interès: Diada amb colles de recent formació que afronten els seus castells límit.
 
 
L'activitat de diumenge es centra en una sola diada. Es tracta de la de la Festa Major de Pratdip que comptarà, de nou aquest cap de setmana, amb els Xiquets de Cambrils, que hi portaran castells de 6 i de 6 i mig, com el 3 de 6 amb l'agulla.
 
Fitxa de la diada: Festa Major de Pratdip.
Amb les colles: Xiquets de Cambrils.
Dia, hora i lloc: Diumenge 20 de juliol a les 18:00h. Pratdip.
Interès: Diada amb colles de recent formació que afronten els seus castells límit en una població amb un entorn preciós i on no se solen veure castells.

A

També et pot interessar