Colla Jove Xiquets de Tarragona

Foto: 

M. Neus Baena (Web Colla Jove Xiquets de Tarragona)
La Jove al Catllar

Torna El Catllar!

Les diades del Catllar i Cornudella centren l'activitat castellera del cap de setmana al Camp de Tarragona
Joel Reche
,
22/08/2014
Fires i festes
Només dues diades. Això sí, dues grans diades es podran veure aquest cap de setmana a les nostres contrades.
El dimarts passat ens va deixar el millor Sant Magí de la història, amb uns Xiquets de Tarragona pletòrics, que van descarregar, al primer intent, el 2 de 9 amb folre i manilles, convertint-se en colla de gamma extra per la porta gran. També vam poder veure el sisè 5 de 9 amb folre consecutiu de la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona, que amb el 9 de 8 carregat i el 3 de 9 amb folre, van completar la millor actuació mai vista a la plaça de les Cols en època moderna, sense oblidar a uns Castellers de Sant Pere i Sant Pau, que van carregar el 3 de 8, la seva primera construcció de 8 pisos, tret del pilar de 6, que completen els del barri tarragoní. Amb la ressaca tarragonina encarem el penúltim cap de setmana d'agost amb dues diades que es preveuen ben interessants.
 
La primera parada serà dissabte, a la festa major del Catllar, amb tres de les millors colles del món casteller. L'any passat ja vam veure la millor diada mai feta en aquesta població, amb fins a cinc construccions superiors al 3 de 9 amb folre. I aquest any repeteixen les mateixes colles.
 
Els Castellers de Vilafranca arriben al Catllar amb la intenció de marcar el seu camí cap a Sant Fèlix, la seva festa major, que tot just es celebra el cap de setmana vinent. Els Verds sempre s'han près aquesta diada de forma molt seriosa, portant-hi castells límit com el 3 de 9 amb folre i l'agulla, castell que podrien tornar a portar aquest any a la població tarragonina, amb altres construccions com el 9 de 8 amb una enxaneta, el pilar de 8 o el 2 de 9 emmanillat, demostrant l'ampli ventall de possibilitats que tenen els de la capital penedesenca. La Colla Vella arriba aquest any una passa enrere respecte l'any passat, però amb l'objectiu de plantar al Catllar la segona construcció de gamma extra de la temporada, ja sigui en forma de 5 de 9 amb folre o de 9 de 8, amb més possibilitats aquest darrer. La Colla Jove Xiquets de Tarragona arriba en plena forma, després d'haver descarregat el passat dimarts, el primer 5 de 9 amb folre de la temporada. Al Catllar, arriben amb la intenció de portar la mateixa actuació que per Sant Magí, és a dir, 9 de 8, 5 de 9 amb folre i 3 de 9 amb folre, amb la incògnita de si apostaran pel pilar de 8 emmanillat que van aparcar dimarts passat. 
 
Fitxa de la diada: Festa Major del Catllar.
Amb les colles: Castellers de Vilafranca, Colla Jove Xiquets de Tarragona i Colla Vella dels Xiquets de Valls.
Dia, hora i lloc: Dissabte 23 d'agost a les 18:30h. Plaça de l'Ajuntament del Catllar.
Interès: Diada de màxims on podrem presenciar varies construccions de la Gamma Extra.
 
 
L'altra gran diada del cap de setmana tindrà lloc a Cornudella de Montsant. Serà el primer cop que quatre colles es trobin en una sola plaça a una població del Priorat. I l'ocasió s'ho val. Els Brivalls de Cornudella es marquen l'objectiu de portar el primer castell de 7 pisos a plaça des de la seva refundació. Recordem que en la seva primera etapa a finals dels anys 70, el seu màxim va ser un 3 de 7 carregat. Així doncs, els Brivalls portaran el 4 de 7 a plaça acompanyat molt probablement del 2 de 6 i alguna altra construcció de 6 i mig. Els Nens del Vendrell tornen després de l'aturada estival amb la intenció de portar alguna construcció de 8 pisos al Priorat. Els Xiquets del Serrallo, que arriben després de protagonitzar un dels seus millors Sant Magí, intentaran repetir l'actuació del passat dimarts, si són prou camises, portant el 5 de 7, el 4 de 7 amb l'agulla i el 7 de 7. Els Xiquets de Reus, padrins dels Brivalls de Cornudella, s'han marcat l'objectiu de portar per primer cop un castell folrat al Priorat, en aquest cas en forma de 2 de 8 amb folre. Aquest castell aniria acompanyat del 3 de 8 i d'alguna altra construcció de 7 i mig, de cara a donar una passa més abans d'acabar l'agost.
 
Fitxa de la diada: Festa Major de Cornudella de Montsant.
Amb les colles: Brivalls de Cornudella, Nens del Vendrell, Xiquets de Reus i Xiquets del Serrallo.
Dia, hora i lloc: Diumenge 24 d'agost a les 17:00h. Plaça de la Vila, Cornudella de Montsant.
Interès: Diada de màxims a la població del Priorat, on podrem presenciar construccions de màxims de cada colla, incloent-hi el primer folre a la comarca o el primer 4 de 7 de la colla local.

A

També et pot interessar