Jump to navigation
1. Degustar un mol·lusc del litoral tarragoníLa majoria del calamar que se serveix als restaurants de Cambrils prové de la mateixa confraria de la població. Durant els 16 dies que duren les jornades, un total de 34 restaurants inclouran el calamar en un menú tancat a diferents preus. Partint de la cuina tradicional, els xefs han presentat propostes innovadores.
2. El calamar és beneficiós pel sistema cardiovascularSi ens fixem en l’aspecte nutritiu, el calamar ajuda a fer funcionar el sistema cardiovascular (cor) i el cervell perquè duu Omega 3, un tipus de greixos bons. Conté una proteïna d’alt valor biològic, porta aminoàcids essencials que el cos no pot sintetitzar i s’han d’incorporar amb la dieta.
3. Gaudir de les tapes dels barsUna de les novetats d’enguany és que tres bars-restaurants s’han sumat a la iniciativa i cuinaran plats especials, tapes o racions de calamar: calamars farcits, amb la seva tinta, arrebossats, a la planxa, etc. La boca ja se’ns fa aigua! Així doncs, els assistents podran gaudir d’una altra possibilitat a l’hora de degustar aquest mol·lusc.
4. Tastar els vins i caves de les bodegues Raventós CodorniuEls calamars es podran maridar amb els vins i caves de les bodegues Raventós Codorniu. Unes bodegues que necessiten poques presentacions, ja que compten amb 14 cellers en algunes de les millors regions vitivinícoles del món. A Catalunya, en llocs tan emblemàtics com Poblet o Scala Dei.
5. Contemplar els aparadors dels comerçosFinalment, una altra de les novetats és l’adhesió de 60 comerços i botigues de Cambrils a la campanya. Durant aquests dies, els establiments guarniran els seus aparadors amb la temàtica del calamar. Aquesta col·laboració segueix en la línia de l’eslògan 'Comerç amb bon gust' que ja s’ha fet servir en campanyes com la galera i la carxofa per sumar sinergies entre els dos sectors econòmics i promocionar la imatge de Cambrils. Serà una bona manera de recórrer el centre del municipi tot buscant els millors aparadors.
Web Cambrils Turisme