Calamar

Foto: 

Cedida

Les 4 recomanacions de l'orgia del calamar a Arenys

De l'1 al 31 d'octubre, la població del Maresme celebra les Jornades Gastronòmiques del Calamar
Surtdecasa
,
14/10/2021
Menjar i beure
Com cada any, Arenys de Mar celebra durant el mes d´octubre les Jornades Gastronòmiques del Calamar d'Arenys, també anomenat Calamarenys. Aquestes jornades tenen com a actor principal el Calamar de potera, pescat a la costa del municipi i que podreu degustar a diversos restaurants de la vila, sempre cuinat per mans expertes. El Calamarenys també es complementa amb un programa d'activitats per fer atractiva la visita a Arenys de Mar i posar de relleu la realitat marinera de la vila. Consulta el que no et pots perdre per viure una autèntica orgia del calamar!

1. Tria el menú que més t'agradi
Arròs de calamars; calamars a la carbonara; calamars farcits de botifarra negra o estofat de calamar. Aquests són només alguns dels exemples dels plats cuinats amb calamar de potera. En aquesta edició trobareu més receptes noves, originals i úniques que han preparat els restaurants i els cuiners per potenciar el calamar com un producte versàtil i amb molts matisos, ja sigui com un acompanyament o com estrella principal del plat. Any rere any l´esforç dels restaurants i la qualitat dels plats i el producte és altíssima, així doncs els qui veniu de nou o els qui repetiu, viureu una experiència per tots els sentits. Voleu saber preus i menús? Consulteu-los aquí.

2. Visita un dels ports més importants de Catalunya
Què tenen els ports mariners que ens agraden tant? Brisa marina, l'olor del mar, l'herència dels avantpassats pescadors? El port integra pràctiques pesqueres, lúdiques, esportives, gastronòmiques i industrials de les quals moltes famílies arenyenques hi treballen i en viuen. Gràcies al port, la vila pot gaudir de peix i marisc fresc, de proximitat i d´una altíssima qualitat que té molt de renom. Per tant, visitar el port és una manera d'apropar-nos més al seu sabor i procedència. Amb el guiatge podreu entendre els origens i les activitats que hi tenen lloc actualment. Per a més informació de les visites al port, podeu consultar a l'Oficina de Turisme, en horari de dimarts a diumenge de 10 a 14 a la Riera Bisbe Pol, 8 / Tel. 93 795 70 39 turisme@arenysdemar.cat.

3. Sortides en golondrina
Voleu viure el mar des de dins? Us aconsellem les sortides en golondrina amb músiques de mar. Tots els diumenges del mes d'octubre (3, 10, 17, 24 i 31) hi haurà una sortida a bord de la golondrina la Marinada amenitzades amb músiques de mar a càrrec del cantautor Pep Bergadà. El mar mediterrani sempre ha estat un mar de música, vinculada als pescadors i plena d'intercanvis i mestissatge. El preu és de 2 euros per persona i les places són limitades. Cal reserva prèvia a turisme@arenysdemar.cat o al telèfon 937957039.

4. Visites guiades pel patrimoni d'Arenys
El Calamarenys també es complementa amb un programa d'activitats per fer atractiva la visita a Arenys de Mar i posar de relleu la realitat marinera de la vila. D'aquesta manera no només potenciem l'element gastronòmic sinó que també oferim una descoberta de la vila i la seva gent. La passejada pel municipi té una hora de durada i és un recorregut per totes aquelles traces patrimonials que ens parlen de l'estreta relació d'Arenys amb el mar al llarg de la història, així com va començar a la vila una pràctica social relacionada amb la salut: l’estiueig. Arenys de Mar és una vila amb més de 400 anys d'història. Des de l'església parroquial de Santa Maria, amb un dels retaules barrocs més importants i ben conservats de Catalunya, fins al Museu Marés de la Punta, les torres de defensa, el Cementiri d'Arenys, o les cases de notable bellesa que s'alcen a banda i banda de la part baixa de la Riera.

Més informació: 

A

També et pot interessar