Gerard Marsal: "Quan tasto un vi em ve al cap una emoció que després intento transmetre quan toco"

Ell i Angie Rodríguez maridaran jazz i els vins de la DO Tarragona el 8 i el 15 de maig a Reus
David Fernàndez
,
07/05/2013
Menjar i beure

“Sempre que puc faig un tast abans de l’actuació. Llavors de cada vi en trec una emoció primària a partir del que em transmet. M’apunto els adjectius i amb aquelles paraules determino cap a on ha de tirar la cançó que ha d’acompanyar el tast d’aquell vi. Em creo un ambient o una història, com si fos una novel·la, i em deixo portar”. Són paraules de Gerard Marsal, un músic reusenc que per aquest dimecres ja té a punt les notes que sortiran del seu saxo per maridar el jazz ‘fet a Reus’ amb sis vins de la DO Tarragona. La segona sessió d’aquesta suggerent combinació tindrà lloc el dia 15 de maig i anirà a càrrec d’Angie Rodríguez Trio.

Aquestes dues sessions de maridatge musical, en forma de tast amb jazz en directe, tindran lloc a l’edifici del Museu de Reus que es troba a la plaça de la Llibertat, i s’engloben dins els actes previs de la cinquena fira Reus Viu el Vi que la Cambra de Comerç de la ciutat organitzarà entre els dies 7 i 9 de juny. 
 
La primera la protagonitzarà Gerard Marsal Group, una banda encapçalada pel reputat saxofonista reusenc i on també hi trobem els germans Terol, en Pau al piano i el Joan a la bateria. Dos intèrprets, també de Reus, que han compartit escenari amb molts músics de l’actual panorama jazzístic, que han estudiat música als EEUU i que s’han convertit en dues joves promeses de l’escena catalana d’aquest estil.
 
Per escollir cap on tiraran les cançons que ha de tocar, el Gerard es deixa emportar per aquelles emocions que li va transmetre el vi la primera vegada que el va tastar. “Si un vi fa olor a desat, a reposat, a golfes... la cançó em surt més melancòlica, més romàntica. En canvi si trobo que és un vi ‘viu’, em sol suggerir una cançó més rítimica”. Diu que en tastar el vi li ve al cap una història, “com si fos una novel·la”. “Si és un vi que em transmet alegria m’imagino un moment on es transmeti aquesta sensació, per exemple pot ser el dia en que una orquestra enceta un espectacle en un teatre ple de gent... o una història trista, on hi ha hagut un accident, si el vi és més apagat... A partir d’aquí determino cap on tira la cançó i intento transmetre el que a mi m’ha aportat aquell vi”. 
 
En aquest cas, Gerard Marsal Group actuarà aquest dimecres a les 19:30h. per posar música a un tast coordinat per Àngels Collado, enòloga del consell regulador DO Tarragona. Es degustaran els vins Muscat (blanc) del celler De Muller de Reus, el Xarel·lo Puigrodó (blanc) de la Cooperativa de Brafim, l’Ipsis Rosat de Vins Padró també de Bràfim, el Roureda Negre dels Cellers Unió de Reus, L'Arlequí negre del Celler Mas Vicens de Cabra del Camp i el Moscatell Montebrione de Montbrió del Camp.
 
La segona sessió tindrà lloc al cap d’una setmana, el dimecres 15 a la mateixa hora. En aquella ocasió l’encarregada d’escollir i d’interpretar les cançons que sonaran en el segon tast de vins de la DO Tarragona serà la cantant Angie Rodríguez. La suggerent veu d’aquesta sevillana resident a Reus vindrà acompanyada d’Ivan Sáez al saxo baríton i del guitarra Joan Casellas. 
 
Tant una sessió com l’altra estan limitades a 50 persones i les entrades tenen un preu de 6 euros.
 
Gerard Marsal Group & vins de la DO Tarragona
Dimecres 8 de maig a les 19:30h.
Edifici del Museu de Reus de la plaça Llibertat
 
Angie Rodríguez trio & vins de la DO Tarragona
Dimecres 15 de maig a les 19:30h.
Edifici del Museu de Reus de la plaça Llibertat
 
Pots comprar les entrades a toteslentrades.cat

  • imatge de control 1per1
A

També et pot interessar