El Son de la Chama

Foto: 

cedida

El Son de la Chama ens comenten cançó x cançó el seu segon disc 'Somos'

El grup del Camp de Tarragona actuarà a Les Nits Malignes de la Setmana Medieval de Montblanc el 22 d'abril
Surtdecasa Camp
,
08/04/2016
Música
El Son de la Chama tornen a la càrrega amb ‘Somos’ (2016, Kasba Music), l'esperat segon llarga durada d’una de les bandes més destacades del Camp de Tarragona dins el camp de la fusió i el mestissatge. Una actitud clarament més madura, una producció acurada i plena de matisos, una veu que cada vegada se sent més còmode, i un conjunt de cançons que ens transporten cap a diferents escenaris, són les claus d'un treball que ells mateixos ens expliquen a continuació. Ah, i no hi falten les col·laboracions de Canteca de Macao i de La Raíz. Més avall teniu el disc en una llista d'Spotify, per tant ja sabeu, poseu play, i deixeu-vos emportar mentre llegiu tots els detalls de cada cançó!

01. 'Seré sincero'

"És el primer senzill que vam llençar abans que sortís el disc. Té aires que ens acosten al funk acompanyats d'una base rítmica electrònica que fa caminar molt bé la lletra. Parla de la sinceritat que cal per afrontar la realitat que ens envolta. També és el primer videoclip que surt de la mà de David Romeu (Winner Horse Productions) que realitza un treball impecable on plasma a la perfecció el missatge que volem transmetre".
 
 

02. 'Distinto bar'

"El segon tema del disc és un tema molt personal que parla de desamor; aquella relació que hem tingut tots d'un "vull i no puc" en la qual vam preferir no veure el final. L'estrofa camina amb pocs elements simbolitzant el buit que es porta per dins en aquests casos i la tornada s'omple d'instruments recolzant el sentiment de dolor que un voldria cridar als quatre vents".
 

03. 'Mucho por sentir'

"En aquesta cançó tornem a cantar al desamor però d'una manera més individual. Volem reflectir el que un sent quan està ofegat i troba la manera de sortir del pou sense rencor i mirant sempre endavant. Les guitarres i l'òrgue caminen sobre d'una base simple però contundent de bateria i baix".
 

04. 'Contra el viento'

"Si alguna cosa ens caracteritza com a grup és el positivisme que emanen les nostres lletres. 'Contra el viento' és la cançó que va bé escoltar en hores baixes. "Derribaremos cien mil lamentos, hoy volveremos a respirar...". És un tema fresc amb molts detalls que ens engloba en el panorama mestís nacional".
 

05. 'Desquiciado'

"És una de les cançons més personals de tot el disc, de fet, potser la que més. Les veus s'entrellacen per explicar sentiments contradictoris. En aquesta balada, les notes del piano i el solo de guitarra fan de guia per descriure, a la nostra manera, un cor embogit. A més, ens encanta perquè hem pogut gaudir de la col·laboració d'Anita Kuruba de Canteca de Macao".
 

06. 'De pies al suelo'

"És important tocar de peus a terra en els mals moments per poder seguir endavant i donar veu a l'esperança. Encara que de vegades sigui costós, el secret és trobar allò bo en les coses petites com "en la carretera una flor que quería tocar el cielo...". Aquesta cançó va ser el primer avançament que vam fer del disc sense, ni tan sols, haver-lo començat a gravar, portant-lo en el repertori de l'última gira i gravant-lo en acústic amb Sonats del Sud".
 
 

07. 'La vida es un momento' 

"És l'únic tema en català del disc. Tothom ja sap que composem en castellà perquè és la manera en què ens surten les lletres; però ens agrada forçar-nos a compondre en català perquè per la majoria del grup és la nostra llengua vehicular. La lletra ens convida a tirar endavant amb valentia i esperança, deixar a un costat les pors per gaudir de la vida i arriscar-se per sentir-se lliure".
 

08. 'Nadie pone corazón'

"Potser és el tema més xocant del disc. La base electrònica constant i el riff de guitarra enganxós fan caminar una veu rapejada que et porta a una tornada potent i contundent. El tema ens ensenya la cara més crua del món en què vivim, on l'avarícia i l'ànsia de poder d'alguns ho corromp tot, i on qui mou els fils creu tenir poder de decisió sobre un poble cada vegada més fart".
 

09. 'Rebeldía'

"És un cant a la unió de la gent; un crit per canviar les coses. 'Rebeldía' és un tema que camina amb molta força des del primer segon, agressiu i dur, perquè hi ha moments que cal plantar cara i dir prou! En aquest tema comptem amb la col·laboració a la veu de Pancho de La Raíz".
 

10. 'No sobra el tiempo'

"Aquest tema parla de com l'entorn ens condiciona. Vivim en una societat immersa en la velocitat i és realment difícil mantenir-se al marge d'ella. Per sobreviure acabem adaptant-nos a aquesta rapidesa absurda i oblidem que “aquí el valor se obtiene dándole importancia a una mirada”. Hem volgut experimentar una mica amb el reggae, amb sons de sintetitzadors i efectes... afegint una base electrònica subtil".
 

11. 'Más de menos'

"'Más de menos' és la cançó que tanca 'Somos'. És la prova de com la música pot ser canalitzada a través dels sentiments, fent que l'oient senti seva cada nota i cada fragment de la lletra. 'Más de menos' ens introdueix en un paisatge càlid i tranquil on s'expressen amb llibertat els anhels cap a aquella persona que la naturalesa de la vida es va emportar per no tornar. És un cant a la infinitat del record".
 

Més informació: 

Divendres 22 d'abril, 00 h
Plaça Sant Francesc de Montblanc
 
A

També et pot interessar