The Krav Maga

Foto: 

Víctor Rubio

The Krav Maga ens repassen les cançons del seu debut 'Arché'

El grup reusenc presentarà el seu primer disc el 29 de gener al Centre d'Art Cal Massó de Reus
Surtdecasa Camp
,
18/01/2016
Música
Origen, començament… això vol dir ‘Arché’. Aquest és el títol del debut en llarg de The Krav Maga i que, si tot va bé, suposarà el començament d’una fructífera carrera. Ja els hem vist participar i guanyar en molts dels concursos de grups musicals del Camp de Tarragona i voltants. De fet, van ser els guanyadors del darrer DO TGN 2015. El proper divendres 29 demostraran el seu potencial en directe presentant les cançons de seu primer disc al Centre d’Art Cal Massó de Reus.

Després d’una demo ('Skyler') i un EP ('Higher Than The Clouds'), el passat estiu, aquests joves reusencs (22 anys de mitjana) van decidir agafar un grapat de noves cançons i portar-les cap a Cadis, als estudis del productor Paco Loco, per donar forma al seu primer disc. Gràcies al Paco, The Krav Maga sonen com mai. Més elaborats, plens de matisos i, encara que soni típic, més madurs. En el seu so no hi falten influències del rock dels 70 i de la psicodèlia però des d’un prisma actual més proper a l’indie rock; encara que a ells no els agradi que els posin en aquest calaix. Escoltant la versatilitat que demostren al seu debut, encasellar-los en un estil no és feina fàcil.

Com ja és un símbol representatiu del grup, al disc hi trobem moltes referències a la natura, tant en les fotografies que omplen el disseny del CD com en les lletres, però per parlar de les cançons millor que ho facin ells mateixos...

 

01. 'Indian Moon'

"És una de les primeres cançons que vam composar per l’àlbum i de les que es poden definir com a psicodèliques. Parla de les ganes de buscar un lloc millor que el lloc on estàs, i la “lluna índia” és el teu estel d’orient. Aquesta cançó la teníem molt ben elaborada estructuralment i no va patir cap canvi quan la vam gravar, però sí que vam afegir percussions, com maraques i congues per recomanació del Paco Loco. Aquests elements li donen un toc genial".

 

02. 'My Environment'

"'My Environment' és de les úniques que va patir un canvi estructural en la gravació ja que la tocàvem amb el mateix tempo tota l’estona. El Paco ens va suggerir que després de la parada, dobléssim el tempo i anéssim molt més ràpid, i el resultat ens va agradar molt. La lletra explica una situació incòmoda on, en un grup d’amics, en una família, etc., hi ha algú que no t’agrada gens però no hi pots fer res perquè està en el teu entorn".

 

03. 'Tsunami'

"El single del disc i que tindrà un videoclip realitzat per Acid Factory. 'Tsunami' és de les cançons més potents d’'Arché'. Té una lletra curta però bastant contundent. Bàsicament parla de quan avises més d’un cop a una persona perquè li pot passar alguna cosa dolenta, ella no et fa cas per orgull i per tenir una ment tancada, i conseqüentment, la cosa dolenta li acaba arribant".

 

04. 'Soul's Garden'

"No és la cançó més fosca en quant a sonoritat, qüasi al contrari, ja que té una melodia molt melancòlica gravada amb un e-bow a la guitarra, que ens va donar una miqueta de problemes gravar-la però ens en vam sortir. En la lletra sí que es reflecteix aquesta foscor ja que parla del suïcidi (no és una cançó autobiogràfica, no us preocupeu)".

 

05. 'Water Cycle'

"La cançó més pop i més curta del disc, i a la vegada la més happy. Per ara, és la única cançó que ha sonat a Radio 3 gràcies a la Paula Quintana de 'Capitán Demo'. 'Water Cycle', parla de la por al canvi. Crec que és de les millors lletres del disc i de les més profundes, encara que tingui una música més simple i més alegre".

 

06. 'Queen of the Seas'

"Junt amb 'Tsunami', és de les més canyeres. Potser és una cançó amb una estructura més típica, però t’ho passes molt bé tocant-la. A part d’això, té un tret característic que no s’ha utilitzat en cap més cançó com són les dues veus: una greu i l’altre més aguda; que li donen una sonoritat més única i pròpia".

 

07. 'You're Quicksand'

"En aquesta cançó és on el Paco hi va aportar més coses, ja que va gravar el piano que hi sona i que li dóna un toc trist a la cançó de forma perfecta. El Paco també ens va dir que era la cançó que més li agradava ja que era la més diferent del disc, i que no havia escoltat una cançó com aquesta abans. La lletra parla de quan t’enganxes a alguna cosa sense donar-te’n compte i, quan ja ho has fet, ja t’agrada massa".

 

08. 'Just a Rainbow'

"Aquesta cançó no compta amb una lletra molt elaborada. És repetitiva perquè li volíem donar tocs psicodèlics i l’efecte loop de la lletra li quedava molt bé. Musicalment també té piano, molts delays a les guitarres i, fins i tot, un contrabaix. És una peça de més de 5 minuts que pateix un canvi inesperat que és la gràcia de la cançó".

 

09. 'The Forest'

"Podríem dir que és el tema amb més instruments ja que hi ha molta percussió com una pandereta, un triangle, unes campanes i un vibràfon. També li vam posar una guitarra acústica i un teclat Hammond. Aquesta cançó destaca pel vibràfon i perquè és potser la balada més característica del disc. Si 'Water Cycle' parlava de la por al canvi, aquesta parla del canvi d’una persona en concret".

 

10. 'The Green Valley'

"L’últim tema del disc. Quan la vam composar sabíem que seria l’última cançó ja que era la més llarga. Dura més de 7 minuts, i en part, això és culpa de la jam que hi ha al final. Teníem pactat no tenir res memoritzat i improvisar però quan l’estàvem gravant, el Paco ens va dir que la féssim més ambiental i més psicodèlica. Ell ens va donar uns consells de com tocar la bateria i de com fer ambient amb els pedals i, quan la vam tornar a gravar, la primera presa va ser la bona".

 

Si voleu aconseguir el CD de The Krav Maga i una entrada pel seu proper concert no us perdeu el nostre concurs.

Més informació: 

The Krav Maga
Divendres 29 de gener, 22:30 h
Centre d'Art Cal Massó de Reus

A

També et pot interessar