Vermouth Electrònic, Tarragona

Foto: 

Cienwatios

Octavi Lobo: "La música electrònica ben entesa no té horaris"

Dissabte 26 el col·lectiu tarragoní Cienwatios porta el seu Vermouth Electrònic a Reus
David Fernàndez
,
23/07/2014
Música
El col·lectiu de dj’s Cienwatios porta des de 1998 difonent la cultura de club a tot arreu on pot. L’any 2007 es van treure de la màniga la idea de combinar la música electrònica amb la tradició d’anar a fer un vermut, i un any després naixia el segell Vermouth Electrònic, una iniciativa que principalment s’ha portat a terme en diferents locals de Tarragona però que també s’ha realitzat de manera puntual a l’Hospitalet de l’Infant, Valls i l’Ametlla de Mar.
Aquest dissabte al migdia, els creadors d’aquesta moguda faran ballar el personal que s’acosti al Vermouth Electrònic que tindrà lloc davant el Pilée de Reus, dins les renovades festes del barri de Santa Anna. Darrere els plats hi haurà en Nauzet Jonay i en Wilk.O, és a dir l’Octavi Lobo. Amb ell hem parlat. 
 
- Quan organitzeu el primer Vermouth Electrònic i de qui sorgeix la idea?
El primer va ser el Summer Vermuth, i va tenir lloc el 30 de juny de 2007 al Cafè Bar el Melic de la plaça de la Font. El vam fer coincidir amb l'últim vermut de la temporada que organitzava l'establiment pels seus clients. En vista de l'èxit, el 28 de juny de l'any següent vam fer el primer Vermouth Electrònic oficial. La idea va sorgir gràcies a un munt de circumstàncies que ens van passar alhora, uns coneguts havien fet un parell de festes de música electrònica a l'hora del vermut i la idea ens va semblar molt atractiva. Per aquelles dates en Nau i jo feia temps que estàvem cremats de fer festes a la nit, molts amics havien deixat de sortir i nosaltres necessitàvem un revulsiu per seguir punxant. També va coincidir que una dj amiga nostra participava en un event a Montreal, on es muntava un pícnic tradicional dins d'un festival d'electrònica. Tot això ens va portar a crear el Vermouth Electrònic tal com el coneixeu en l'actualitat.
 
- I vau donar en el clau, perquè després hem vist que molts establiments s'han sumat a fer vermutades populars i fins i tot l'Ajuntament ha posat restriccions...
Sí, la veritat és que la nostra activitat ha anat creixent exponencialment, de les 40/50 persones del 2008 hem passat a quasi bé 850 el 2013 i, com passa en la majoria dels casos, l'èxit de l'activitat ens ha portat molts mals de cap. Nosaltres des d'un principi ens vam marcar un límit de vermuts per temporada, per tal de no cremar ni la idea ni el públic, però com que no vam poder donar resposta a totes les peticions que rebíem, van començar les còpies a dojo sense cap tipus de seny, tothom volia fer un vermut musical. Tot això va propiciar un increment desmesurat de peticions de permisos, fins que aquest any l'Ajuntament ha dit prou. Actualment encara estem negociant amb el consistori perquè el Vermouth Electrònic sigui reconegut com una de les festes de música electrònica, en horari diürn, més importants de la ciutat de Tarragona.
 
- L'objectiu de tot plegat és que la música electrònica deixi d'associar-se exclusivament al món de la nit?
I tant, la música electrònica ben entesa no té horaris.
 
- I què tal la sensació de punxar durant el dia? Imagino que del tot diferent que fer-ho de nit...
És genial, incomparable. Tant la nostra energia com la de la gent és diferent de dia, no hi ha tant artifici. Solament hi ha ganes de passar-ho bé amb els amics i ballar. També fa molt que el ventall d'edats i d'estils musicals és molt ampli, i sobretot que hi ha molta gent que no surt i espera els vermuts per fer-ho.
 
- I creieu que la gent és receptiva...?
Sí que ho és, però la ciutat no destaca per tenir una escena de club potent com passa a Barcelona. Nosaltres des del principi hem mirat de combinar els temes més famosos de la història de la música electrònica amb totes les novetats que trobem interessants.
 
- El repertori també canvia? Hi ha alguna peça que no falli mai?
El variem a mesura que anem fent vermuts (cap dels dos sap mai quins temes nous porta l'altre), però molta gent espera que posem els temes que van fer gran el Vermouth i evidentment tenim varies peces incunables, com per exemple el 'Raining Again' de Moby o el remix de Mousse T del 'Sing It Back' de Moloko.
 
- Esteu treballant en altres iniciatives en aquest sentit?
Sí, de cara a l'any que ve estem treballant en un parell de propostes molt interessants. Solament us podem avançar que una serà a Tarragona i l'altra a Barcelona amb un line-up de dj's nacionals i internacionals molt potent.
 
- Com a Cienwatios vau nèixer l'any 1998, com ha canviat l'escena tarragonina de la música electrònica des de llavors?
Ha anat fent tombarelles, nosaltres des de Cienwatios hem mirat d'aportar el nostre granet de sorra i la nostra professionalitat per mirar de canviar-la. Esperem que, en un futur, tota aquesta feina doni els seus fruits. M'agradaria afegir que a Tarragona no solament estem nosaltres, hi ha grans dj's lluitant, des de fa molts anys, per consolidar-la.
 
- Habitualment us veiem més per Tarragona però aquest cap de setmana sereu a Reus, teniu alguna cosa especial preparada?
No som gaire de preparar, venim amb moltes ganes i sempre improvisem sobre la marxa. El que si serà especial és la gent de Tarragona que agafarà el cotxe i vindrà a veure'ns a Reus. Això sí que és per treure's el barret.
 
- On us podem veure punxar actualment?
Aquest divendres al Festival Palmfest 2014, el 2 d'agost al Festival Deltaica, el 9 d'agost al Vermouth Electrònic de l'Espai Jove La Palmera de Tarragona, el 17 d'agost al Vermouth Electrònic de la Colla Jove o en alguna de les sessions que fem mensualment a la Sala el Cau i al Pamela's Beach de Tarragona.
 
- I per acabar Octavi, què t'agrada fer quan surts de casa?
Desconnectar del tot. Anys enrere agafava la moto amb la meva dona i passàvem hores donant tombs sense rumb. Ara, que he sigut pare, fem el mateix però amb cotxet.
 
 
A l'Octavi també li hem demanat les seves 5 cançons de capçalera i són aquestes. Això sí, hi falta 'And I say (Xinobi Edit)' de Nicolas Jaar.
 


--

Vermouth Electrònic (Festes del Barri de Santa Anna)
Dissabte 26 de juliol de 12 a 16h.
Davant el Pilée de Reus
 

A

També et pot interessar