AGENDA
Activa't
Concurs pel Centre d'Interpretació de la Pedra Seca
2017
Fins el 12 de desembre
  • Talamanca
Centre d'Interpretació de la Pedra Seca

Concurs pel Centre d'Interpretació de la Pedra Seca

Arquitectes per l'Arquitectura convoca un concurs d'idees per al centre d'interpretació de la pedra seca
Arquitectes per l’Arquitectura, conjuntament amb la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Talamanca, convoca un concurs d’idees per a joves arquitectes i estudiants d’arquitectura.
La construcció amb Pedra Seca és un dels principals elements estructuradors del panorama rural a Catalunya, i esdevé un exemple paradigmàtic al país i a la conca mediterrània, constituint el testimoni d’una activitat humana ancestral que ha modelat -i modela- un tipus determinat de territori. Als paisatges de Pedra Seca en conjunt i a la seva arquitectura en particular se li atribueixen valors estètics, històrics, simbòlics i ecològics que van més enllà de la seva funció pràctica original.
El Bages, amb els municipis de Mura, Talamanca i el Pont de Vilomara i Rocafort tenen un singular patrimoni arquitectònic de Pedra Seca, concretament les tines i els dipòsits construïts vora les vinyes, testimoni de l’activitat vitivinícola dels segles XVIII i XIX. En no poder traslladar, per les llargues distàncies, el raïm al celler, es vinificava i dipositava in situ per després només haver-lo de posar en barrils.
El patrimoni de la Pedra Seca ha anat disminuint en les darreres dècades amb el progressiu abandonament de l’activitat agrícola i ramadera, i amb la modernització del sector, que considera que els tradicionals bancals ja no són aptes per a una producció mecanitzada. Donat el creixent interès en recuperar tècniques i oficis constructius que s’han anat perdent amb la implantació de nous sistemes massificats, des d’AxA recolzen la recerca i divulgació d’aquestes pràctiques oblidades al territori català.

Més informació i bases aquí i a la weba de l'AxA.
 

Et pot interessar

Atrium, 7 vins amb història
Diumenges del mes de febrer
Artés
Dissabte 24 de març, 17:30h
L'Escala
Festa de la LLum
Del 7 de febrer al 4 de març
Manresa
Estudis. Coronant l’Iceberg
Del 19 de gener al 4 de març
Súria
Exposició 'Crònica de l’origen', de Joan Borrell i Nicolau
Del 21 d'octubre al 25 de febrer
Abadia de Montserrat
Oller del Mas
Diumenge 25 de febrer, 11h
Manresa
Carcassone
Dijous 22 de febrer, 21h
Manresa
Dolços del monestir
Dies 24 i 25 de febrer
Sant Fruitós de Bages