Fires i festes
,
2017
Dies 1 i 2 de juliol
Diversos indrets
Sant Martí de Tous

VIII Festival de Llegendes de Catalunya

El Festival de Llegendes de Catalunya neix l'any 2010 amb  l'objectiu de recuperar, potenciar i donar a conèixer històries i llegendes populars que coexisteixen arreu dels Països Catalans. Sant Martí de Tous en té un bon grapat i això és el que donà motiu a la seva creació, arribant ja aquest 2017 a la 8a. edició.

Hi ha un munt d'activitats que podeu consultar en el següent enllaç.

L'acte principal és l'Apagada del Misteri, que té lloc el dissabte a la nit. El poble apaga l'enllumenat públic i s'il·lumina tot el casc antic amb més de 6000 espelmes que marquen un recorregut que condueix fins als peus del castell. Aquest és el moment en què els habitants de Sant Martí de Tous, actors amateurs i altres professionals són els protagonistes de la nit. Diversos quadres plàstics inspirats en les llegendes de bruixes de Catalunya i històries obscures convertiran el recorregut en un passatge de misteri que culminarà als peus del Castell.

En aquest indret, l'última llegenda serà interpretada enguany pel coneguda actriu Victòria Pagès, que convidarà a tots els participants a poder escriure els seus neguits, angoixes i pors, en un paper i cremar-los finalment a La Caldera de Tous.

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1