AGENDA
Arts
2018
De 4 al 31 de maig
  • Capellades
Museu Molí Paperer

Exposició de David Ribas 'Lart és una venjança'

Les parets han estat al llarg de la història –i en gran mesura, des del naixement de l’era industrial, en els centres de treball– un espai d’expressió generalment anònim i moltes vegades fins i tot clandestí, que han permès donar sortida a sentiments, reivindicacions, crítiques i expressions de tota mena. En paraules de Brassaï, es parla de “l’idioma de les parets”. En aquesta exposició David Ribas reivindica l’idioma de les parets. Recull, d’una banda, escrits i dibuixos fets en els miradors dels molins paperers, “Grafits 1894-1960” i, de l’altra, mostra el seu treball pictòric amb frases punyents, que reprodueix sobre paper, “Graffiti 2010-2018”. La mostra és, també, un homenatge al Maig del 68 francès, en el seu 50è aniversari.

Inauguració: 

Divendres 4 de maig, 20h.

Sinopsi: 

I. Grafits 1894-1960
grafit 
1 m. [GLM] [LC] [QU] Mineral, forma al·lotròpica del carboni, de fórmula C, que cristal·litza en el sistema hexagonal, és de color negre amb lluïssor metàl·lica, untuós al tacte, refractari i bon conductor de l’electricitat, presenta bon clivatge i s’usa per a fer llapis, gresols, ànodes electrolítics, lubrificants, etc.
2 m. [LC] Inscripció o dibuix fet en una paret, un monument, etc.
Font: DIEC2
Captures fotogràfiques de més de 250 dibuixos i textos recuperats dels miradors dels molins paperers de la conca de l’Anoia i, en particular de la vall del Riudebitlles. Part de l’exposició anomenada “Grafits” perquè els trets estan bàsicament escrits o dibuixats amb llapis (grafit). Recullen les veus de persones que treballaven en aquests espais lluminosos, on es penjava el paper perquè s’assequés. Dibuixos, esqueles, naixements, esbarjos, amors, fets històrics... Petits relats de la vida quotidiana, familiar i política que transcendeixen l’àmbit privat.

II. Graffiti 2010-2018
És una instal·lació del treball pictòric de David Ribas amb tipografia de lletres de motlle procedents d’un marxant de vins. Si en la primera part de la mostra Ribas captura imatges, en aquesta captura frases, amb missatges provocatius, que estampa sobre paper. Del “Diguem no”, a “Els carrers seran sempre nostres”, o el mateix títol de l’exposició “L’art és una venjança”.

Comissari: 

David Ribas

Organitza: 

​Riudebitlles Territori d’Art, HD Riudebitlles i les Màquines de cal Ròmul

Col·labora: 

Celler Can Pardas

Més informació: 

Et pot interessar

Paisatges i racons de l'Anoia
Del 13 al 26 de gener
La Pobla de Claramunt
Del 28 de desembre al 28 de febrer
Sant Pere de Riudebitlles