AGENDA
Espectacles
El llac dels cignes
2018
Dimarts 12 de juny, 20:15h
  • Els Hostalets de Pierola
Auditori de Cal Figueres

Retransmissió del ballet 'El llac dels cignes'

Retransmissió en directe del ballet 'El llac dels cignes' des del Royal Opera House de Londres, una nova producció de l’extraordinari ballet de Txaikovski amb coreografia addicional de Liam Scarlett i escenografia de John MacFarlane.

‘El llac dels cignes’ ha tingut un paper especial en el repertori del The Royal Ballet des de 1934, temporada que el ballet estrena una nova producció amb coreografia addicional de l’artista resident, Liam Scarlett.

Encara que roman fidel al text de Petipa-Ivanov, Scarlett aporta una nova mirada a l’escenificació d’aquest ballet clàssic en col·laboració amb el seu escenògraf des de fa anys, John Macfarlane.

‘El llac dels cignes’ va ser la primera partitura de ballet de Txaikovski. Donat el seu estatus actual, com probablement el més estimat i admirat de tots els ballets clàssics, resulta  sorprenent que en la seva estrena l’any 1877 fora pobrament acollit.

És gràcies a la producció de Marius Petipa i Lev Ivanov de 1895 com ‘El llac dels cignes’ es va convertir en part no només de la consciència del ballet, sinó també de la més àmplia cultura popular. Aquest èxit ve assegurat no només per la sublim amplitud simfònica de la partitura de Txaikovski, sinó també pels cridaners contrastos coreogràfics entre les escenes al Palau Reial de Petipa i les líriques escenes al costat del llac creades per Ivanov.

Et pot interessar

Dissabte 14 de setembre, 21h
Torroella de Montgrí
Espectacle de dansa 'Andare' al Festival Comalada
Diumenge 18 d'agost, 19h
L'Ametlla de Segarra
Ü del Bac 'Cultura als afores', 2019
Del 28 de juny al 23 d'agost
Vall de Bianya
37è Ésdansa, Festival de Dansa Tradicional a Les Preses, 2019
Del 19 al 25 d'agost
Les Preses