Cremallera de Montserrat
Cremallera i Funiculars de Montserrat
Cremallera de Montserrat
08691 - Monistrol de Montserrat
  • 932 521 480
  • info@cremallerademontserrat.cat
Cremallera de Montserrat
Cremallera de Montserrat, un viatge espectacular

El Cremallera de Montserrat és l'únic transport que arriba fins al centre del recinte del Santuari de la Muntanya de Montserrat. En 15 minuts el cremallera recorre la singular silueta de la muntanya i permet gaudir d'unes vistes privilegiades de la muntanya. A través dels vidres panoràmics del tren, es pot apreciar la gran bellesa del paisatge que ens envolta des de Monistrol fins arribar a Montserrat.

El cremallera està preparat per garantir el màxim confort de les persones visitants i tant el tren com les andanes estan completament adaptades per a persones amb mobilitat reduïda. A més, l'estació Monistrol - Vila disposa d'un ampli aparcament gratuït, amb capacitat fins a 1.000 cotxes i 70 autobusos, servei de restauració i tots els serveis necessaris per a les persones visitants.

>  Més informació aquí (enllaç)

Funicular de Santa Cova
Funicular de Santa Cova, un plàcid viatge que combina llegenda i art

El Funicular de la Santa Cova uneix el santuari amb la cova, la capella troglodítica adossada a la roca on, segons la llegenda, uns pastors van trobar la imatge de la Verge de Montserrat. Des de l'any 1929, els pelegrins han baixat amb el funicular fins a aquest lloc emblemàtic, on es respira art i naturalesa.

Aquest transport arriba al lloc on comença el Rosari monumental, el conjunt escultòric a l'aire lliure més important del modernisme català, amb obres d'Antoni Gaudí i Josep Llimona, entre d'altres. També hi ha una exposició dedicada als funiculars, al seu funcionament i a la seva història.

>  Més informació aquí (enllaç)

Funicular de Sant Joan
Funicular de Sant Joan, les millors panoràmiques

El Funicular de Sant Joan ofereix una impressionant panoràmica de la muntanya de Montserrat, des d'una altura de 1.000 metres sobre el nivell de la mar. La pujada amb el Funicular de Sant Joan és un viatge inoblidable, amb un pendent màxim del 65% i amb un recorregut de 503 metres.

El nou mirador, situat a l'estació superior del propi funicular i prop de 1.000 metres d'altitud, permet una perfecta observació de la muntanya i compta amb un Centre d'Interpretació del Geoparc de la Catalunya Central i del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat. Aquest espai mostra la història de la característica muntanya de Montserrat, així com les seves condicions climàtiques, la fauna i la flora.

En el cim, des del pla de les Taràntules, les persones visitants poden fer algunes de les excursions o dels passejos que es troben senyalitzats, amb diferents nivells de dificultat i durada, per la qual cosa són aptes per a tots els públics.

>  Més informació aquí (enllaç)

Més informació

El Cremallera de Montserrat i els funiculars de Sant Joan i de la Santa Cova acosten les persones visitants a un dels llocs més emblemàtics de Catalunya, el Parc Natural de la Muntanya de Montserrat, a la comarca del Bages. A través d'aquests mitjans de transport sostenibles, les persones visitants tenen l'oportunitat de viure una experiència única en plena naturalesa.

A només una hora i mitja en transport públic des de Barcelona, es pot descobrir aquest lloc tan icònic. Montserrat és molt més del que l'imaginari popular avui pot abastar.

Horaris

El Cremallera de Montserrat circula de l'1 d'abril al 31 de desembre de 2023
> Consulta horaris aquí (enllaç)

Entrada

Consulta preus aquí (enllaç)