AGENDA
Activa't
Salvador Riba
2017
Dijous 16 de març, 19:30h
  • Igualada
Teatre de l'Aurora

Acte d'homenatge a Salvador Riba

Salvador Riba va ser una persona d'una llarga trajectòria cultural, cívica i política fermament compromesa amb la ciutat i el país.

Per recordar la seva figura, tres entitats culturals de la comarca, el Teatre de l'Aurora, l'Ateneu Igualadí i Òmnium Anoia, s'uneixen per homenatjar-lo quinze anys després de la seva mort.

Republicà i independentista convençut, des de jove formà part del Centre Republicà d'Igualada i fou militant d'Esquerra Republica de Catalunya. Durant la guerra va tenir un paper actiu en la defensa de patrimoni religiós, obres d'art i objectes de culte fins que el 1938 és mobilitzat i cau presioner al front d'Aragó. Uns anys més tard torna a Igualada, on participa activament a la cooperativa de consum la Victòria que, amb el pas dels anys, acabaria transformant-se en la cooperativa Unicoop Cultural que gestiona el Teatre de l'Aurora.

Durant el franquisme no va posar els peus a l'Ateneu -convertit llavors en Centro Nacional-, entitat de la qual era soci fins que acabada la dictadura fou un dels impulsors de la recuperació del valors de l'Ateneu. Autor de nombrosos articles a la premsa local, també va escriure tres llibres: 'El Pare Marià Ferrer i Estruch', 'L'Ateneu Igualadí de la Classe Obrera (1863-1939)' i 'La confiscació i recuperació de l'Ateneu Igualadí'.

Per recordar la seva trajectòria, es projectarà un vídeo on surten algunes de les persones i entitats amb les que va col·laborar (la Cooperativa la Victòria, l'Ateneu Igualadí, Esquerra Republicana) i una breu actuació musical de familiars de Salvador Riba. Finalment, també hi haurà un parlament de l'historiador Josep M. Torras i Ribé i, per cloure l'acte, un parlament de la família.

 

Et pot interessar

Diumenge 20 d'octubre, 19h
Igualada
Imatge de la passejada
Dissabte 19 d'octubre, 10h
Alt Àneu
Barcelona Districte Cultural 2019
Del 4 d'octubre al 31 de desembre
Barcelona
Igualada Medieval
Diumenge 20 d'octubre, 12h
Igualada
Pep Ribera
Del 3 al 20 d'octubre
Igualada
Joan Brossa, Poeta
Del 4 d'octubre al 26 de gener de 2020
Igualada
Portada del llibre 'Dones de ferro, de Margarita Codina
Dijous 7 de novembre, 19h
Tremp
Magalí Sare oferirà un concert a Lo Quiosc de Talarn
Dissabte 2 de novembre, 21h
Talarn