AGENDA
Activa't
Salvador Riba
2017
Dijous 16 de març, 19:30h
  • Igualada
Teatre de l'Aurora

Acte d'homenatge a Salvador Riba

Salvador Riba va ser una persona d'una llarga trajectòria cultural, cívica i política fermament compromesa amb la ciutat i el país.

Per recordar la seva figura, tres entitats culturals de la comarca, el Teatre de l'Aurora, l'Ateneu Igualadí i Òmnium Anoia, s'uneixen per homenatjar-lo quinze anys després de la seva mort.

Republicà i independentista convençut, des de jove formà part del Centre Republicà d'Igualada i fou militant d'Esquerra Republica de Catalunya. Durant la guerra va tenir un paper actiu en la defensa de patrimoni religiós, obres d'art i objectes de culte fins que el 1938 és mobilitzat i cau presioner al front d'Aragó. Uns anys més tard torna a Igualada, on participa activament a la cooperativa de consum la Victòria que, amb el pas dels anys, acabaria transformant-se en la cooperativa Unicoop Cultural que gestiona el Teatre de l'Aurora.

Durant el franquisme no va posar els peus a l'Ateneu -convertit llavors en Centro Nacional-, entitat de la qual era soci fins que acabada la dictadura fou un dels impulsors de la recuperació del valors de l'Ateneu. Autor de nombrosos articles a la premsa local, també va escriure tres llibres: 'El Pare Marià Ferrer i Estruch', 'L'Ateneu Igualadí de la Classe Obrera (1863-1939)' i 'La confiscació i recuperació de l'Ateneu Igualadí'.

Per recordar la seva trajectòria, es projectarà un vídeo on surten algunes de les persones i entitats amb les que va col·laborar (la Cooperativa la Victòria, l'Ateneu Igualadí, Esquerra Republicana) i una breu actuació musical de familiars de Salvador Riba. Finalment, també hi haurà un parlament de l'historiador Josep M. Torras i Ribé i, per cloure l'acte, un parlament de la família.

 

Et pot interessar

Femap Cor de Cambra Caravaccia
Dimecres 17 de juliol, 19:30h
La Seu d'Urgell
Fragment del cartell del TME de Lo Quiosc de Talarn
Del 26 al 28 de juliol
Talarn
Terrats en Cultura, 2019
Dies 18 i 25 d'agost
Tàrrega
Cartell d'aquesta activitat familiar
Dissabte 20 de juliol, 11:30h
Talarn
Roger Puig
Del 4 al 28 de juliol
Igualada
falles, Pirineus, Ribagorça, Llesp, Lleida, foc, flama, Festa Popular, Patrimoni cultural, UNESCO, Surtdecasa Ponent
Divendres 19 de juliol, 22h
Vall de Boí
Festival Anòlia
Del 13 al 20 de juliol
Igualada
Imatge d'espelmes
Dissabte 10 d'agost, 21h
Conca de Dalt