Activa't
,
2017
Dimarts 21 de febrer, 20h
Sala de Socis de l'Ateneu Igualadí
Igualada

Dimarts de Diàlegs: 'Es pot acabar amb la pobresa energètica?'

L’espai de debat i reflexió d’Igualada DdD (Dimarts de Diàlegs) programa una altra sessió posant a debat la pregunta: 'Es pot acabar amb la pobresa energètica?'.

Som a l’hivern i moltes famílies passen fred. Colpejades per la crisi, les dificultats per pagar la llum, l’aigua i el gas s’han acabat definint amb el nom de pobresa energètica. Són un grup nombrós i, a voltes, invisible. DdD vol conèixer quina és la situació, les seves causes i les seves conseqüències. També es vol saber quina és la realitat d’Igualada i què es fa al respecte des de l’administració i des de les companyies subministradores. Alhora, Dimarts de Diàlegs vol analitzar quines alternatives energètiques han sorgit i conèixer quines respostes poden donar.

La introducció de l’acte anirà a càrrec de la portaveu de l’Aliança Contra la Pobresa Energètica de Catalunya, Maria Campuzano. A través d’un diàleg-entrevista amb el coordinador de DdD, Jordi Cuadras, Campuzano radiografiarà quina és la realitat del país respecte la pobresa energètica i com s’hi pot lluitar, a més de valorar les iniciatives que els moviments socials, l’administració i les companyies estan realitzant.

Després s’acotarà el debat a nivell local amb diversos convidats a la Fila 0 que explicaran en quina situació es troba la ciutat respecte la pobresa energètica. En aquest sentit, s’ha convidat Montserrat Montrabeta (Cap dels Serveis Socials de l’Ajuntament d’Igualada), Montserrat Roca (Presidenta de Càritas Anoia), Montse Solé (Responsable de clients d’Aigua de Rigat), Jaume Fons (Portaveu de Som Energia Anoia) i Pau Ortínez (Portaveu d’Aigua és Vida Anoia). També s’ha convidat a Endesa, tot i que encara no ha confirmat la seva participació a l’acte. 

A tots ells s’hi podrà sumar qualsevol persona del públic que vulgui intervenir-hi, ja que com en qualsevol DdD la paraula del públic és molt important per al desenvolupament de la sessió.

  • imatge de control 1per1