Activa't
,
2016
Dimarts 12 d'abril, 20h
Sala de Socis de l'Ateneu Igualadí
Igualada

Dimarts de Diàlegs: 'Igualada llegeix i escriu?'

L’espai de debat i reflexió d’Igualada DdD (Dimarts de Diàlegs) porgrama una altra sessió posant a debat la pregunta: 'Igualada llegeix i escriu?'.

A les portes de la diada de Sant Jordi DdD vol saber si Igualada és una ciutat de llibres. Es vol analitzar els hàbits lectors dels igualadins, quin tipus de llibres llegeixen, quina relació tenen amb aquest món de les lletres i com es pot cultivar la cultura literària. També es vol conèixer la feina dels escriptors d'Igualada i les oportunitats que tenen. D'altra banda, DdD vol fer un anàlisi del moment literari que viu el país, quines són les fortaleses i mancances del sector i els seus reptes de futur.

La introducció de l’acte anirà a càrrec d’una de les periodistes catalanes més especialitzades en literatura com és la responsable de llibres del programa 'Tria 33' del Canal 33 de Televisió de Catalunya, Anna Guitart.
Després s’obrirà el debat amb la Fila 0 on s’hi ha convidat Antoni Dalmau (escriptor), Maria Enrich (escriptora), Montse Lobato (directora de la Bibilioteca Central), Ignasi Farré (llibreter de la Llibreria Aqualata) i Isabel Casas (llibretera de Llegim? Llibreria). D’altra banda, també es vol escoltar el testimoni de ciutadans que s’han volgut involucrar de ple en el món literari com és el cas de l’escriptor Rafa Moya, que ho ha sigut a partir d’un taller d’escriptura, i també el d’una altra persona que participa a clubs de lectura.

A tots ells s’hi podrà sumar qualsevol persona del públic que vulgui intervenir-hi, ja que com en qualsevol DdD la paraula del públic és molt important per al desenvolupament de la sessió.