AGENDA
Llibres
Història parcial
2017
Dissabte 27 de maig, 18h
  • Igualada
Artèria

Presentació literària 'Història parcial de la meva estupidesa i altres contes'

Els poetes Ernest Farrés i Gemma Gorga presentaran el poemari 'Història parcial de la meva estupidesa i altres contes' que ells mateixos han traduït directament de l'original d'Edward Hirsch.

Edward Hirsch és una de les figures cabdals de la poesia nord-americana dels nostres dies. Nascut a Chicago el 1950, ha estat professor a la Universitat Estatal Wayne i a la Universitat de Houston, col·laborador en diaris i revistes —cal destacar, per la seva popularitat, els articles setmanals sobre poesia a The Washington Post Book World del 2002 al 2005— i actualment és president de la Fundació John Simon Guggenheim de Nova York.

Autor de set poemaris publicats entre els anys 1981 i 2008, va recollir el millor de la seva producció fins aleshores a 'The living fire' (2010). El 2014 va aparèixer la seva darrera obra, 'Gabriel', un llarg poema elegíac a la mort del seu fill. També ha escrit diversos assaigs literaris, entre els quals destaca 'How to read a poem and fall in love with poetry' (1999), que va esdevenir un supervendes. Ha rebut nombrosos premis, com ara el MacArthur Fellow el 1997.

Aquest volum antològic comprèn una tria significativa de la poesia de Hirsch, per primer cop traduïda al català.

Et pot interessar

Eva Verde
Divendres 25 d'octubre, 21h
Igualada
Llibre 'Gina' de Maria Climent
Divendres 25 d'octubre, 19h
Amposta
Joan Brossa, Poeta
Del 4 d'octubre al 26 de gener de 2020
Igualada