Entorn
,
2017
Diumenge 9 d'abril, 9h
Porquerisses
Argençola

Sortida de reconeixement de plantes

INSCRIPCIÓ TANCADA!!!

L'Associació el Trill d'Argençola organitza una caminada de Primavera de 10 km per diferents indrets, al voltant de Porquerisses al terme d'Argençola.

Una sortida etnobotànica de reconeixement, per aprendre a identificar les plantes d'aquest paratge i explicar els seus usos tant medicinals, com cosmètics i culinaris. D'aquesta manera, moltes de les plantes que trobem pels marges i que habitualment passen desapercebudes, ens descobreixen un munt d'aplicacions i usos. Així, recuperem també els coneixements i la manera de fer de les nostres àvies i avis, que utilitzaven de forma quotidiana aquestes plantes, moltes d'elles oblidades avui dia.

La sortida anirà a càrrec d'Astrid van Ginkel (Llicenciada en Farmàcia i Màsters en Biologia amb les especialitzacions de Productes naturals i Botànica-Ecologia) consultora per la indústria i difusora dels usos i aplicacions de les plantes a Fitomon. L'Astrid en estat de recerca i formació continua, observa pacient i experimenta amb les plantes en tota l'amplitud de disciplines en les quals podrien ser protagonistes, alimentació, medicina, cosmètica, fertilitzants, fitosanitaris, colorants.

L'itinerari transcorre al llindar de la Segarra i l'Anoia per la zona dels Costers de la Segarra i s'endinsa per al Barranc de les Vilaltes per visita la Cova del Llop, la Font del Llobetons i sortir als Plans del Seuba. Un indret espectacular i força desconegut del nostre territori.

Sortida: Porquerisses
Ruta: circular
Dificultat: moderada (apte per a tothom amb un mínim de preparació)
Distància: 10 km

Activitat oberta a tothom. 
Places limitades.
Cal fer inscripció prèvia gratuïta, aquí.

 

  • imatge de control 1per1