Exposicions de tardor

Foto: 

Cedida

Les exposicions que vénen

Onze propostes de tardor per gaudir de galeries, teatres, llibreries i biblioteques
Albert Compte Riba
,
07/10/2016
Arts
'Foscor Llum Penombra', 'Símbols', 'Catifes de ciment. El món de la rajola hidràulica', 'La imatge de l'artista', '#TotsSomLaCultural', 'Pop en conserva', 'De cap a l'aventura', 'La vida a pagès. L’estudi de la masia catalana', '8 raons perquè l'empresa parli català' i el Museu de Geologia Valentí Masachs. Exposicions temporals, fixes, itinerants, d'autor i de fons de col·leccionistes. Onze propostes per aquest principi de tardor.

Exposició 'Foscor Llum Penombra'
Gabriel Sisti (Roma, 1979) entén la fotografia més enllà de la reproducció de la realitat mateixa, més enllà d'una absència del moment de la instantània, ni tan sols la veu com  màscara pervertida de l'instant. Sisti fotografia per dur la imatge a un lloc on desarrelar-la del moment en què ha estat presa per tranasformar-la, en paraules de Jean Baudrillard "en el seu propi simulacre".
Del 16 de setembre al 13 d'octubre, Manresa
Més informació
 

  • imatge de control 1per1

Exposició 'Símbols' de Lourdes Figuera (Barcelona, 1953)
Peces composades sobre paper encartronat amb processos d'envelliment que als ulls de l'espectador prenen matisos metàl·lics, pinzellades curvilínes a mig camí entre la lletra i la forma orgànica, ornaments morfològics i semàntics en forma de lletres escampades per l'obra, preses del text del poeta:

"Mentre cavalques temença, camins,
poltrades de nit i de veus, solitari
cec genet oratjós, en la pau tot de sobte
caigut, no pensat ja per sempre
"

       Espriu, Salvador. Galop. A Antología lírica.
Del 8 de setembre al 16 d'octubre, Igualada
Més informació
 

Exposició 'Catifes de ciment. El món de la rajola hidràulica'
Provinent de la col·lecció particular de Jordi Griset, d’institucions publiques i privades, la mostra vol posar en valor el disseny i la il·lustració en l'ornament de l'arquitectura catalana, focalitzats en la rajola hidràulica. Motius creats per autors de la talla de  Josep Pascó, Alexandre de Riquer, Lluís Domènech i Montaner, Josep Puig i Cadafalch, Antoni Maria Gallissà o Rafael Masó, entre d'altres. Alhora es podrà resseguir l'evolució d'aquest tècnica en el transcurs actual del seu renaixement.
Del 23 de setembre al 27 de novembre, Martorell
Més informació
 

Exposició 'La imatge de l'artista'
Es tracta d'una mostra de gravats antics provinents de la Col·lecció Furió, les quals s'agrupen en cinc temàtiques diferents que abracen des del s.XV fins el s.XIX. En l'exposició es poden veure gravats on l'artista treballa al seu estudi, escenes de mercat, marxants i col·leccionistes, imatges que recreen les primeres exposicions públiques al Louver o a la Royal Academy de Londres, altres de contingut satíric i periodístic, difícils de trobar abans del Segle de les Llums i finalment, aquelles imatges que narren els ideals religiosos i els desitjos envers la posteritat dels propis autors dels mateixos gravats.
Fins el 30 d'octubre a Manresa
Més informació
 

Exposició '#TotsSomLaCultural'
Si alguna cosa caracteritza la publicació mensual de 'La Cultural' és la fotografia i el disseny de les portades que al llarg dels darrers 5 anys han presentat de forma singular personatges públics i de l'escena cultural local. Dirigida pel dissenyador Xavi Méndez, la publicació presenta ara un recull de les portades d'aquestes edicions, les quals es poden veure al vestíbul de l'entrada del Teatre de l'Aurora.
De setembre a desembre, Igualada
Més informació
 

Exposició 'Pop en conserva' d'Antonio de Felipe (Valencia, 1965)
Re-invenció del pop-art en format d'il·lustració i escultura en diferents seccions on l'artista treballa els logotips, les icones del cinema, les portades de vinils o la hiper-realitat a través del graffiti. La col·lecció exposada és un tastet, una recopilació d'aquestes quatre vessants, titulades 'Logotipos', 'Cinemaspop', Lpop' i 'Graffitipop', respectivament.
Del 6 d'octubre al 4 de desembre, Martorell
Més informació
 

Exposició 'De cap a l'aventura'
Centrada en l'estimulació de la lectura per a infants i joves, la mostra del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil presenta la imaginació i la fantasia com a ingredients imprescindibles per abordar històries, aventures i relats de forma divertida i enriquidora on la imaginació ho pot tot, on tot és possible.
Del 6 al 27 d'octubre, Súria
Més informació
 

Exposició 'Dones grans, grans dones'
Basada en el llibre 'Demà més. Dones, vides, temps' (Quaderns de l'Institut, 8), d'Anna Freixas, l'exposició té la voluntat de trencar clixés i donar veu al fet de fer-se gran de forma autònoma, sana i equilibrada. Els rols han canviat, els models d'envelliment ja no són el què eren i les futures previsions de longevitat permeten augurar una tercera edat plena de bagatge, noves experiències i satisfaccions.
Del 27 de setembre al 31 d'octubre, Sant Vicenç de Castellet
Més informació
 

Exposició 'La vida a pagès. L’estudi de la masia catalana'
'La vida a pagès. L'estudi de la masia catalana' és una mostra itinerant sobre l’Estudi de la Masia Catalana que entre els anys 1923-36 va dur a terme el Centre Excursionista de Catalunya sota l’impuls del mecenes Rafel Patxot i la direcció de l’etnòleg Josep Maria Batista i Roca, i dels arquitectes Josep Danés i Lluís Bonet.
Fins el 6 de novembre, Súria
Més informació
 

Exposició '8 raons perquè l'empresa parli català' i Museu de Geologia Valentí Masachs
La Biblioteca del Campus universitari i l'Escola Politècnica superior d'Enginyeria de la UPC de Manresa posen en valor la llengua catalana en l'àmbit laboral d'una banda, alhora que mostren l'important fons geològic i fòssil de la secció de la Universitat Politècnica de Catalunya, de l'altra. La primera, itinerant, batalla a favor de la normalització de l'ús del català com a vehicle de comunicació entre les empreses, per donar un valor afegit i de qualitat en les relacions i el producte final. La segona, fixa, permet observar i entendre a través de clars exemples, quines matèries primes en l'àmbit geològic utilitzem dia a dia pràcticament sense ser-ne conscients i de quines formes es mouen els mercats que ens han permès entrar en l'era digital.
Del 3 al 19 d'octubre, Manresa
Més informació
Exposició fixa
Més informació: Museu de Geologia Valentí Masachs

 

A

També et pot interessar