Carlos R. Ríos

Foto: 

David Canto

Carlos R. Ríos: "El Tour D'A descentralitza les pel·lícules més interessants que han passat pel D'A"

El D'A Film Festival torna a acostar la seva programació a diverses ciutats del país i de l'estat, com Igualada i Manresa
David Canto / Pantalla.cat
,
12/05/2017
Arts
En l'edició de l'any passat el Festival Internacional de Cinema d'Autor de Barcelona, ara rebatejat com a D'A Film Festival, va acostar a set ciutats catalanes algunes de les propostes més interessants de la seva programació. Aquest any, fins el 20 de maig, el Tour D'A suma noves seus al país i a l'estat, oferint una selecció de cinema inèdit i que en la seva majoria no arribarà a les sales comercials. Dues d'aquestes seus són a Igualada i Manresa. En parlem amb el director del festival Carlos R. Ríos.
"La funció d'un festival com el D'A és descobrir aquelles pel·lícules que no veurem a les sales comercials"

El D'A Film Festival de Barcelona segueix creixent en espectadors. "La resposta del públic i la venda d'entrades ha anat molt bé, amb sessions plenes amb entrades exhaurides, com la presentació a Catalunya de 'Júlia ist' d'Elena Martín i 'Estiu 1993' de Carla Simón, 'Free fire', '20th century women' o 'O ornitólogo'", explica Carlos R. Ríos. El certamen, com sempre, compta amb preestrenes i estrenes de pel·lícules que sí que es veuran als cinemes, però també amb produccions que no arribaran a les sales comercials. "L'ADN d'un festival com el D'A Film Festival és donar l'oportunitat de gaudir en pantalla gran totes aquelles pel·lícules que per diferents raons no han aconseguit la distribució comercial. Això no vol dir que siguin ni menors, ni més difícils. A la cartellera comercial no hi cap tot i la funció d'un festival és descobrir aquelles pel·lícules que no veurem a les sales comercials", afegeix.

El 2016 el festival ja va descentralitzar algunes de les pel·lícules programades a la seu de Barcelona en les Seus D'A. Aquest any el Tour D'A arribarà a nou ciutats catalanes, amb el suport de la Diputació de Barcelona, i a cinc ciutats espanyoles fins el 20 de maig, amb el suport d'ajuntaments, cineclubs i entitats que treballen per a la difusió del cinema contemporani. Segons Carlos R. Ríos, al Tour D'A s'hi poden veure algunes de "les pel·lícules més interessants, més llamineres i més atractives" de les que han passat pel certamen a Barcelona. "Ja que fem un esforç per portar a Barcelona pel·lícules que no tindran distribució, amb el Tour D'A donem l'oportunitat a més públic de poder gaudir d'una petita selecció d'alguns dels títols més interessants del festival". 

  • imatge de control 1per1

Per al director del D'A, pel Tour D'A d'aquest 2017 s'ha fet una molt bona selecció: "hem seleccionat el debut de Carla Simón 'Estiu 1993', una pel·lícula que ha sorprès i ha sigut un dels debuts més interessants dels últims anys. Va guanyar premis a la Berlinale i al Festival de Màlaga. Una pel·lícula meravellosa, màgica i que realment el públic estimarà moltíssim. Hi haurà altres estrenes de pel·lícules inèdites a la cartellera comercial com és 'Harmonium' de Koji Fukada, la representació d'Argentina amb Matías Piñeiro i la seva pel·lícula 'Hermia & Helena', la presentació de 'Nocturama' d'un dels directors més coneguts al circuït de festivals, Bertrand Bonello, i 'La región salvaje' d'Amat Escalante. També es podrà veure 'La película de nuestra vida' d'Enrique Baró, amb Francesc Garrido i Nao Albet, i 'Victoria', una comèdia hilarant de Justine Triet, amb un personatge una mica Bridget Jones, més esbojarrada, molt més lliure i fresca".

A la seu d'Igualada, el Cineclub de l'Ateneu organitza la sessió d''Estiu 1993' el dia 11 de maig a les 20h, i l'Ateneu Cinema s'encarrega de la resta: 'Nocturama' dimarts dia 16 a les 20h, 'Victoria' divendres 19 a les 20h i 'Hermia & Helena' dissabte 20 a les 13h. A Manresa s'hi faran dues projeccions, dins del Tour D'A: 'La región salvaje' el dia 11 a les 20h i 'Nocturama' el dia 14 a les 18:30h.

A

També et pot interessar