,
30/03/2017
Creació i comunitat
Cartell del concert de Ferran Orriols

Descobrir per conèixer

El jove cantautor, Ferran Orriols, va celebrar el seu primer concert el passat diumenge al Bar Nais de Manresa.

L’espai era l’adequat per la iniciació del cantant: petit i acollidor, amb un escenari que no l’allunyava molt del públic, però que el diferenciava de la resta, amb una guitarra, un piano, un micròfon i una cinquantena d’espectadors que l’acompanyaven. Tot això va ser suficient per poder gaudir de la seva estrena.

Orriols va sorprendre a tot al públic presentant música d’autor, amb un to nostàlgic i intimista, i amb certa influència britànica.  En el seu recull de cançons va incloure temes propis, com “Faint sound" "Flew" i "Mom”, que van deixar a més d’un amb ganes de tornar-les a escoltar, així com melodies d’artistes reconeguts com “The Scientist” de Cold Play, “Pruple Rain” de Prince o “Fake Plastic Trees” de Radiohead, un últim grup que ens va permetre veure quin de tots aquests grups havia “influenciat” considerablement al cantautor.

Per altra banda, tot i la sensibilitat de la seva música, no ens podem oblidar d’esmentar un altre tret característic del cantautor: el seu to humorístic. Entre cançó i cançó Orriols va aconseguir transmetre al públic la il·lusió de la seva primera vegada, la gratitud per comptar amb la presència de tantes persones i les ganes de seguir endavant.

He llegit que cada concert és un fragment d’història, una única manera de viure i compartir la música. Per tant, no deixem d’apostar per la cultura que ens permet crear aquestes experiències, que ens ajuda a ser lliures aportant-nos noves maneres de pensar i que, sobretot, ens fa gaudir i molt!

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

'De Natura Cultura' neix amb una missió molt clara: posar en comú les inquietuds d'aquella gent de Manresa i entorn que volen 'que passin coses' i fer que passin. Volem connectar una comunitat d'inquiets i promoure una programació d'activitats culturals que ens representi. I ho fem perquè creiem que una ciutat conscient del valor de la cultura té una societat més lliure. 

30/03/2017
El jove cantautor, Ferran Orriols, va celebrar el seu primer concert el passat diumenge al Bar Nais de Manresa.
23/03/2017
Som ‘de Natura Cultura’ un col·lectiu de Manresa que vam néixer amb la missió de crear una comunitat culturalment viva que se senti satisfeta de l’activitat cultural i artística de Manresa i el seu entorn. Volem fer coses perquè passin coses.