,
09/05/2016
Redacció

Crònica de l'acte de presentació al Bages

L’Espai Rubiralta de Manresa va acollir el passat divendres la presentació de Surtdecasa Centre, el portal digital de cultura i oci que abraça els territoris de l’Anoia, el Bages i el Baix Llobregat Nord. És la setena secció territorial de la plataforma nacional Surtdecasa.cat, que treballa amb la voluntat de vertebrar el territori català a través de la cultura.

Els membres de l’edició Centre vam destacar que amb aquest projecte “volem combatre la sobreinformació que hi ha a Internet amb continguts de qualitat i aportar valor afegit”. En aquest sentit “intentem donar prioritat als temes d’autor, únics, exclusius i tractats des d’un punt de vista molt emocional”, vam explicar. L’edició Surtdecasa Centre va néixer el 2 de novembre de l’any passat, i els responsables del portal digital en fem una bona valoració: “portem mig any i de moment tenim molt bona acollida entre el públic, però encara som pocs i volem que el màxim de gent participi d’aquest portal web especialitzat en oci i cultura”.

Surtdecasa Centre abraça les comarques de l’Anoia, el Bages i el Baix Llobregat Nord, i el formem un grup de joves periodistes, dissenyadors, gestors culturals, etc. amb inquietuds per la cultura. Els seus membres som Roger Mula, Albert Compte, Toni Pereira, Marta Carles, Núria Cañamares i comptem amb una xarxa de col·laboradors: David Canto, Aloma Vilamala, Mete Codinach, Anna Brugués, Arianda de Anta, Núria Domènech, Ricard Closa, Oriol Solà, Bea Almenar i Xavier Mula.

D'esq. a dta. i de dalt a baix, A. Compte, R. Mula, A. Zaera, A. de Anta, T. Pereira, M. Carles, M. Codinach, N. Cañamares, A. Brugués i N. Barberà. / Imatge: Toni Arnaste

A l’acte també hi van ser presents les impulsores del projecte d’àmbit nacional i mare de les set edicions de Surtdecasa (Terres de l’Ebre, Camp de Tarragona, Ponent, Penedès, Girona, Empordà, i ara Centre). Anna Zaera i Neus Barberà van mostrar la seva satisfacció per estar presents també al cor de Catalunya. Van explicar que Surtdecasa.cat va néixer el 2010 com una idea pensada només per apropar la cultura i l’oci a les terres de l’Ebre, d’on són elles, “però mai havíem imaginat que creixeríem a nivell de Catalunya a través de les set edicions que formen part del projecte”. Per les impulsores “el creiexement que ha experimentat el portal demostra que la cultura sí que interessa, i que tenim un país molt ric culturalment parlant”.

Surtdecasa.cat és un diari digital que compta amb set edicions, i cadascuna s’estructura en 9 seccions temàtiques: Menjar i beure, Arts, Espectacles, Música, Llibres, Família, Entorn, Fires i Festes i Activa’t. Té presència a les xarxes socials Facebook, Twitter, Youtube, Instagram i Google Plus, i és mitjà col·laborador del diari Vilaweb. Recentment compta amb el suport de la Fundació Catalunya Cultura, organisme impulsat pel Departament de Cultura de la Generalitat.

Al seu torn, l'edició Centre de Surtdecasa manté col·laboracions amb el Teatre Kursaal de Manresa, el Teatre de l'Aurora d'Igualada i amb el diari setmanal La Veu de l'Anoia.

Audiovisual resum de l'acte / Font: Carles Jódar, Gedi Media

Blog de Surtdecasa Centre que va veure la llum el 2 de novembre de 2015.
És la setena edició territorial de la plataforma nacional Surtdecasa.cat i té com a objectiu donar veu a tota l’oferta cultural i d'oci de l’Anoia, el Bages i el Baix Llobregat Nord.

21/09/2017
Fa 230 anys que els EEUU van passar de ser colònia britànica a esdevenir el primer estat del món que s'ordenava sota una constitució moderna.
18/05/2017
El mitjà digital comarcal AnoiaDiari i Surtdecasa Centre hem signat un acord de col·laboració, amb l'objectiu de promocionar conjuntament l'activitat cultural de totes les poblacions anoienques.
20/01/2017
Si bé el programa d'actes de l'Antic Gremi dels Traginers d'Igualada va començar el passat 13 de gener amb la presentació de les Festes Gremials, juntament amb el nomenament dels banderers, pubilla i dames d'honor, el proper diumenge dia 2
16/01/2017
Ràdio Igualada i Surtdecasa Centre hem signat un acord de col·laboració, amb l'objectiu de divulgar conjuntament l'activitat cultural d'Igualada i la Conca d'Òdena.
31/12/2016
L'any 2005 es va superar la xifra dels mil milions d'usuaris d'internet a nivell mundial, xifra que es va doblar al cap de cinc anys per arribar a l'actual 3,5 mil milions d'usuaris arreu del planeta.
02/11/2016
A l'equip de Surtdecasa.cat i a les edicions territorials, per fer créixer aquest projecte i deixar-nos formar part d'aquesta gran família.
27/10/2016
La paraparèmia significa-no al costat del costat del curs de la narració, alhora que més enllà del costat del curs de la narració, però encara contra el costat del curs de la narració.