10 activitats per fer en família a la zona del Baix Llobregat

Foto: 

Surtdecasa

Les 10 activitats per fer en família a la zona del Baix Llobregat

Sortides al bosc, visites culturals, rutes per la muntanya, fires, parcs per passejar, mostres gastronòmiques i moltes altres propostes per gaudir de la cultura i l'oci
Surtdecasa Centre
,
07/04/2016
Família

Ja som a la primavera, i enrere queden els dies grisos i freds de l'hivern. El bon temps i les càlides temperatures injecten unes ganes immenses de gaudir d'activitats en família a l'aire lliure i fora de casa. Les opcions són múltiples i no s'acaben: explorar noves rutes de muntanya, realitzar visites culturals, conèixer racons desconeguts del nostre territori, córrer i jugar amb els més petits als parcs i places dels municipis, etc. Aquest mes d’abril l’agenda d’activitats per a tota la família bull a la província de Barcelona. Nosaltres hem fet un recull d’algunes de les més destacades al Baix Llobregat i et convidem també a que si voleu sortir amb els més menuts de casa, ho feu també per les comarques veïnes, perquè Barcelona, és molt més! 

1. Plantes remeieres per a tota la família a la Colònia Sedó
Tots sabem o hem sentit a parlar que les plantes tenen les seves propietats medicinals. Però realment sabem quines són les plantes remeieres més freqüents als nostres boscos i camps? A Esparreguera, aquest diumenge 10 d’abril, s’organitza una sortida en família on es descobriran les plantes remeieres del bosc mediterrani. Es donaran a conèixer alguns dels seus usos, algunes pistes per saber identificar-les per la seva olor i aspecte, i s’ensenyarà a confeccionar un herbari digital.  La sortida es farà des de l'aparcament de l'Ermita del Puig, ben bé al costat de la Colònia Sedó. No oblideu la càmera de fotos!
Més informació
 

  • imatge de control 1per1

Foto: Olesademontserrat.cat
2. El tresor d'Olesa de Montserrat, l'oli d'oliva
En aquesta població s’hi conrea una varietat autòctona d’oliva, la palomar, caracteritzada per un gust dolç. La major part es dedica al consum local per què la seva producció és baixa. Així, no és estrany, que tot el que l’envolta a l’oli d’Olesa de Montserrat sigui de dimensions artesanals. Dissabte 30 d’abril s’organitza una sortida de grup cap a les vinyes d’Olesa per fer una caminada entre les oliveres.  Durant el trajecte s’explicarà com és el procés de producció del famós oli d'oliva d'Olesa de Montserrat, des que es recullen les olives fins al molí!  Tot de forma divertida i aprenent a interpretar un mapa!
Més informació
 

Foto: CEDIDA
3. Visita literària 'Una expedició a les Coves de Montserrat' a Collbató
La Muntanya de Montserrat amaga en el seu interior un món subterrani quasi desconegut. Una variada gamma d'avencs i coves foraden el massís de Montserrat, creant un conjunt de conductes, galeries, passadissos i estances. Per al dia de Sant Jordi, us proposem una sortida per resseguir les passes dels primers exploradors des de la Posada de las Cuevas, lloc d’inici de les expedicions, tot recorrent el nucli medieval de Collbató fins a arribar al peu de la muntanya i a l’entrada de les Coves del Salnitre. El recorregut subterrani es realitzarà a la llum dels quinqués. No oblideu dur calçat còmode per què es caminarà força!
Més informació

4. El cau del drac, als Boscos de Can Roca d'Esparreguera
Tothom sap al Baix Llobregat Nord que Sant Jordi i el Drac van fer un pacte secret...  El Drac va escapolir-se a última hora quan tot havia passat i segueix amagat dels ulls de la gent. Per descobrir on és el cau del Drac el dia de Sant Jordi al matí s’organitza una caminada familiar. Recordeu portar lot!
El lloc de trobada serà davant el Restaurant Les Alzines a Esparreguera. Qui vulgui completar el dia pot reservar taula al Restaurant Les Alzines. Tenen menú de cap de setmana i infantil.
Més informació
 

Cercavila de la Fira de la Primavera 2015. Foto: Martorell.cat
5. Fira de la Primavera a Martorell
Pels volts de San Marc la població de Martorell es prepara per celebrar la Fira de la Primavera. Un mostra que té els seus orígens al segle XV quan, tenint en compte que el poble era un nus de comunicacions, la reina Maria li va atorgar el privilegi de celebrar una fira per potenciar el comerç i intercanviar productes i coneixement. Des de llavors, la fira ha sabut adaptar-se en el temps i ha sobreviscut fins a l'actualitat. A més de ser una mostra comercial, el seu programa es complementa amb diferents activitats culturals, esportives, artístiques oferint una panoràmica global de tota la dinàmica martorellenca.
Més informació
 


6. Jornada de portes obertes al Museu de la Colònia Sedó d'Esparreguera
Diumenge 17 d’abril de 10 a 14h, el Museu de la Colònia Sedó d’Esparreguera farà jornada de portes obertes, especial per a les famílies. Habitualment, les visites es fan amb concertació prèvia, però durant la jornada l’entrada serà gratuïta i lliure. La visita al Museu permet conèixer l’estructura i el funcionament d’una colònia industrial. Els visitants veuran la gran turbina del segle XIX,  que donava l’energia necessària a les seccions de filatura i tissatge de la fàbrica. A la sala de la turbina observaran la maqueta de la colònia on s’explica la seva història a través d’un muntatge de llum i so, i un audiovisual tridimensional que es projecta dins el tub de conducció d’aigua de la turbina. I finalment podran fer el recorregut pel soterrani del Museu per veure les galeries de la primitiva i desapareguda turbina de 1881.
Més informació
 

L'escena de la crucifixió a la Passió d'Olesa de Montserrat. Foto: CEDIDA
7. Viu La Passió
La història de La Passió de Crist constitueix un dels arguments dramàtics més importants de la cultura occidental. A Olesa de Montserrat i Esparreguera, des de principis de març fins al dia 1 de maig, el teló s’aixeca unes deu vegades, en ambdós municipis, per a representar les escenes més destacades de la vida i mort de Jesucrist. Una tradició que transcendeix el seu caràcter religiós i que els esparreguerins i els olesans han aconseguit convertir en una representació teatral impecable i espectacular, sense perdre mai el seu arrelament i el seu caràcter popular.
No deixis escapar la oportunitat de veure la història, segurament més coneguda, llegida i representada de tots els temps.
Més informació de La Passió d'Esparreguera
Més informació de La Passió d'Olesa de Montserrat
 


8. Parc Canals i Nubiola, Sant Esteve Sesrovires
Aquests dies de primavera són ideals per estar a l’aire lliure i passejar pels diferents parcs. Us proposem anar al parc Canals i Nubiola, de Sant Esteve Sesrovires, considerat el pulmó verd del municipi. És un gran espai natural que la família Canals i Nubiola va cedir al poble com a zona per gaudir del lleure i l’esport. Us recomanem passejar i deixar-vos perdre pel parc i descobrir tots els seus racons, com el circuit esportiu amb exercicis programats i obstacles de fusta que s’estén al llarg d’un quilòmetre. I si us animeu, podeu fer la ruta verda, de 5,7 quilòmetres, amb origen i final al mateix parc. Una bona opció per observar la flora de la zona.
Més informació
 

Foto: CEDIDA
9. La carxofa i l'espàrrec. Productes de la terra
El Prat de Llobregat es troba immers aquests dies en la 'Festa de la Carxofa Prat'. Des del passat 3 de març i fins el 24 d'abril, el municipi presenta tot un món gastronòmic i cultural a l'entorn del fruit més emblemàtic del territori, la carxofa. El proper 10 d'abril, a partir de les 11h, al Parc Fondo del Peixo tindrà lloc la 'Carxofada popular', jornada festiva d'aquest programa singular i festiu, alhora que reivindicatiu d'aquest producte agrícola local.
Més informació

Un segon municipi que es troba a les portes d'una mostra agrícola és el poble de Gavà, el qual enguany celebra de nou la 'Fira d'Espàrrecs', els propers dissabte 30 d'abril i diumenge 1 de maig. Fins a deu punts per a la degustació, juntament amb la suma dels restaurants locals faran de l'espàrrec, l'aliment protagonista de receptes i plats per a tota la família.
Més informació
 


10. Gaudí i Esplugues. Descobreix el Trencadís
El parc de museus d'Esplugues de Llobregat està dedicat en gran mesura al món de la rajola i la ceràmica. Al Museu Can Tinturé es poden visitar testimonis d'aquesta activitat vinculada al municipi que daten de temps medievals, gràcies a la col·lecció Salvador Miquel. Per la seva banda, el Museu de Ceràmica, emplaçat a la fàbrica Pujol i Bausis, conegut popularment com a 'La Rajoleta' i estretament vinculat al moviment modernista va ser un centre productiu per a l'aproveïment d'arquitectes de renom com Antoni Gaudí, Domènech i Muntaner, Puig i Cadafalch o Gallissà.
El cap de setmana del diumenge 17 d'abril, 'La Rajoleta' acollirà un taller familiar per conèixer de forma didàctica aquestes i altres curiositats històriques que vinculen Esplugues de Llobregat amb l'arquitecte del Parc Güell, la Pedrera i molts d'altres edificis modernistes. Després de la visita guiada, l'organització ha preparat un taller de trencadís per conèixer de forma experimental com Gaudí decorava alguns dels elements més emblemàtics de la seva arquitectura, com són la terrassa de la Pedrera o el mirador de la plaça del Parc Guell.
L'activitat està pensada per a infants d'entre 8 i 12 anys i és gratuïta amb inscripció prèvia, la qual podeu fer al 934 700 218.
Més informació

 

Més informació: 

Per a més informació consulta la secció familiar de Barcelona és molt més i també la pàgina del Consorci de Turisme del Baix Llobregat.

A

També et pot interessar