Montserrat

Foto: 

Cedida

Per Nadal, tasta el Parc Natural de Montserrat

El Bruc celebra aquest diumenge la quarta edició d'una jornada de contacte amb la natura i benestar personal al peu de la muntanya de Montserrat
Surtdecasa Centre
,
27/11/2018
Entorn
El diumenge 2 de desembre se celebra al Bruc la quarta edició de la jornada 'Per Nadal, tasta el Parc Natural de Montserrat', una jornada de contacte amb la natura i benestar personal al peu de la muntanya de Montserrat. Des de primera hora es realitzaran sortides a la natura i un mercat dels productes i artesania de l'Associació de Productors del Peudemont de Montserrat. A més, els visitants podran participar al llarg del dia en tot tipus d’activitats relacionades amb l’entorn del Parc i el producte local. Rutes a peu, banys de bosc, tallers de cuina saludable, de medicina xinesa, radiestèsia o fins i tot d’abraçades! Més d’una vintena d’opcions que completen el programa de la jornada. Una iniciativa que pretén marcar una línia de relació amb l’entorn del Parc de caràcter proteccionista, de respecte a la natura i que posi en valor la feina dels petits productors i artesans de la zona.

Sortides a l'entorn natural
Ja de bon matí tindrà lloc la sortida 'Camí de les batalles', una passejada pel camí on es van desenvolupar les Batalles del Bruc entre l'exèrcit català i l'exèrcit francès el 1808, guiada per Jordi Noves. A l'itinerari, amb sortida a les 8:30h a Can Casas (des d'on sortiran la resta de rutes), es farà una referència històrica al fet de les Batalles i a la figura del Timbaler del Bruc. Alhora, s’explicarà al caminant, la natura i la geologia de l’espai per on transcorre aquest itinerari, pràcticament en la seva totalitat dins el Parc Natural de la Muntanya de Montserrat.

També a les 8:30h, s'iniciarà una 'Ruta literària', una excursió a la muntanya de Montserrat, que amb l'ajuda de textos ens aproximarà a aquest espai natural espiritual. I a les 9h, el Col·lectiu Eixarcolant, un col·lectiu que treballa per la recuperació dels usos tradicionals de la vegetació, ens proposa una sortida agroecològica i etnobotànica. En aquesta sortida es penetrarà al peudemont de Montserrat per tal de descobrir els valors agoecològics i etnobotànics d’aquest entorn tan singular i important.

El col·lectiu Natura Inda proposa una activitat diferent, íntima, per a fer un treball subtil i connectar amb el nostre ser. Amb lloc de trobada a Can Casas a les 9:30h, faran un petit recorregut, endinsant-se a les Muntanyes, lleugers, amb la intenció posada en escoltar el silenci que habita dins nostre. Cal portar calçat adequat, aigua, petita manta per seure a terra, llibreta per apuntar experiència, i abraçades pels arbres! Més tard a les 10h, tindrà lloc l'activitat 'Bany de bosc' a càrrec del col·lectiu Sèlvans. Una passejada tranquil·la i conscient que ens permetrà beneficiar-nos de les propietats terapèutiques del bosc, connectant amb nosaltres mateixos i amb el bosc tot relaxant la ment i el cos.
 

Gaspar Hernàndez. Foto: Eduardo Hojman

Xerrades, tallers i teràpies
L’amfitrió d'aquesta quarta edició, agafant el relleu a l'artista visual Marc Sellarès, i l’economista i activista Arcadi Oliveres, serà l’escriptor i periodista Gaspar Hernàndez, presentador del programa de TV3 'L’ofici de viure', que donarà 'Eines per a la felicitat' als assistents de la seva xerrada a les 17h. Aleix Pàmies, terapeuta en Pàmies Vitae i col·laborador de Dolça Revolució, naturòpata especialitzat en fitoterapia, ens parlarà a les 12h, sobre les plantes més importants i els beneficis que ens poden aportar a la salut. Ruth Molins donarà una teràpia individualitzada amb Flors de Bach, essències naturals utilitzades per tractar diverses situacions emocionals. La teràpia de 45 minuts de durada amb inici a les 10h, té un preu de 10€, on t’enduràs el teu pot essencia personalitzat.

Espacios con vida impartirà un taller de radiestesia a les 10h, un taller pràctic amb varetes i/o pèndol per localitzar i aprofitar les zones vitals per a la salut a la llar i a la feina. I Yokomono a les 10:30h, farà un taller de cuina amb deshidratats, on explicaran tot el que cal saber per comprar un bon deshidratat i tot el relacionat amb la dieta i els deshidratats. Al taller es cuinarà un pastís molt especial, el PomaMisu.

Ja a la tarda tindran lloc dos tallers més. Un de medicina xinesa a les 15:30h, impartit per Les Agulles de Montserrat, una oportunitat per introduir-se al pensament xines a través de la teoria dels 5 elements. I també a les 15:30h, un taller d'abraçades, impartit per Tactoterapia, on descobrir en primera persona com l´abraçada per si sola ja produeix un efecte terapèutic sobre el cos i la ment.
 

Activitats familiars, productes de proximitats i patrimoni
'Per Nadal, tasta el Parc Natural de Montserrat' és una jornada per a tots els públics i per això mateix hi ha programades activitats infantils durant tot el dia. A la plaça de Can Casas, els més petits podran gaudir durant el matí del corralet d’animals i la tirolina d’Aventura’t, on també hi haurà instal·lat un rocodròm, per iniciar-se a l'activitat de l'escalada. I a les 19h de tarda, la companyia Rocamora Teatre interpretarà l’espectacle d’animació 'Solista', una obra per a públic familiar amb titelles de fils. Set històries divertides, poètiques, sorprenents, amb un esperit comú: la versemblança de vida pròpia dels ninots.

També és una jornada per posar en valor la feina dels petits productors i artesans de la zona. És per això, que des de primera hora hi haurà un mercat de productes gastronòmics i artesania de l’Associació de Productors del Peudemont de Montserrat. Oli de la nova collita, verdura ecològica, mel, embotits, pa de forn antic i dolços artesans, formatges, vins i caves, ous, llegums, cervesa artesana… També roba, ceràmica, joies fetes a mà i treballs manuals.

L'Orquestrina Vents de Ball amenitzaran el matí amb el seu repertori de polca, vals, xotis, pasdoble, bolero… i un grup d'animació explicarà els beneficis del comerç local, amb la col·laboració del Consell Comarcal de l'Anoia i la campanya 'Jo compro al poble, jo compro a l'Anoia'. I també durant tot el dia es podrà visitar gratuïtament el Museu de la Muntanya de Montserrat del Bruc, un equipament cultural municipal destinat a tenir present la història, els aspectes esportius relacionats amb la Muntanya de Montserrat i altres del Bruc.
 

Més informació: 

A

També et pot interessar