Gemma Fontané
,
25/08/2017
Espectacles

LaMent teatral arriba al Kursaal amb 'Cop d’Ull'

26 artistes bagencs oferiran diverses càpsules de microteatre en diferents espais del teatre
Cop d'ull

Foto: 

Cedida
Durant els tres últims dies de la Festa Major de Manresa, LaMent Teatral, formada per 26 artistes de la comarca del Bages -entre actrius, actors, ballarins, músics, dramaturgs, coreògrafs...- portaran al Kursaal de Manresa la seva nova creació, 'Cop d’Ull', que es divideix en sis obres independents representades en sis espais del Teatre que normalment no s’habiten, a través del format de microteatre.

Els artistes s’han dividit en sis grups i s’han repartit en sis espais poc convencionals del Kursaal, passant per la sala de rentadores o els lavabos, fins al magatzem dels tècnics del teatre, per interpretar sis càpsules creatives breus, conegudes com a microteatres, creades per un equip de professionals de diferents disciplines artístiques.

Uns espais i un format poc convencional és el que predominarà durant les obres que interpretaran sense pausa els dies 30, 31 d’agost i 1 de setembre des de les 19:00h (primera sessió) fins a les 23:10h (últim passi).

La temàtica i l’argument de cada obra és lliure. Només l’espai a partir del qual cada grup ha començat a crear i les limitacions tècniques, uns elements que alhora poden ser inspiradors per a la creació, és el que ha pogut influenciar en la intenció dels microteatres on el gènere varia segons la proposta de cada grup.

L'equip de 'Torna' durant un assaig a la sala de les rentadores

Una iniciativa artísticobagenca
La proposta, encapçalada per l’actriu Anna Bertran, el dramaturg Joel Grau i l’actor musical Adrià Mas, ha reunit a 23 artistes més de Manresa i comarca amb l’objectiu de deixar enrere la típica frase que sorgeix en nombroses conversacions "Som molts i gairebé no fem massa coses junts, no?", per passar a l’acció.

És per això que des del col·lectiu conviden al públic a donar un Cop d’Ull. "’Un Cop d’ull’ a la col·lectivitat artística que a vegades costa a una ciutat-poble. Un ‘Cop d’ull’ a sis històries curtes creades especialment per aquesta trobada manresana i comarcal", han explicat els creadors.

Al gust de l’espectador
El projecte ofereix al públic fins a 6 obres cada dia, amb una durada de 15 minuts, que s’aniran repetint durant més de 4 hores. D’aquesta manera els mateixos espectadors decidiran les combinacions i el recorregut al seu gust, tenint 18 opcions d’horari per obra.

També et pot interessar