Entrevista al Mag Lari

Foto: 

cia. Mag Lari

Mag Lari: 'No sóc partidari de les noves tecnologies. Practico una màgia tradicional'

'Ozom' es podrà veure aquest cap de setmana al Teatre Kursaal de Manresa, en dues sessions dobles
Albert Compte Riba
,
08/04/2016
Espectacles
Aquest cap de setmana aterra al Teatre Kursaal de Manresa 'Ozom', el nou espectacle del Josep Maria Lari (Barcelona, 1973). Un cabaret de màgia on per primera vegada, l'il·lusionista interpretarà en forma d'homenatge a quatre grans mags de la història a qui ha admirat. Jocs de mans, humor, transformisme i poesia es donen de la mà en un espectacle que necessita d'un equip de 60 persones, fins a 5 canvis d'escenografia i on el Mag mudarà de roba fins a 14 vegades. Arriba 'Ozom', la darrera creació del Mag Lari.

- A què fa referència el títol?
D'una banda, 'Ozom' s'assembla bastant a la paraula en anglès awesome -impressionant, genial- i de l'altra 'Oz' recorda al títol de la pel·lícula 'El Màgic d'Oz'.

- El món de l'il·lusionisme es sosté molt en la mecànica o ja s'hi han aplicat noves tecnologies, com trucs de màgia via aparells dirigits amb wifi, teixits intel·ligents...? N'hi ha a 'Ozom'?
L'espectacle és molt teatral i ràpid. Hi ha un joc de mans rere un altre. No sóc partidari de les noves tecnologies. Practico una màgia tradicional i a vegades d'un altre tipus que no puc explicar.

- Aquests dies s'està duent a terme 'La Mostra d'Igualada', on l'any 2007 vas guanyar el premi al millor espectacle amb 'Secrets'. El fet que un premi es doni per votació popular té per a un artista alguna particularitat especial enfront altres reconeixements atorgats per un jurat professional?
Sempre hi ha diferències en aquests dos tipus premis. Rebre un reconeixement per part del públic significa que has arribat a molta gent, a gustos molt variats. D'altra banda, el criteri d'un jurat recau solament a unes poques persones, amb punts de vista molt particulars.

- Al llarg del 2011 feies unes 300 representacions anuals. Què significa mantenir-te en aquest volum d'actuacions?
Implicava un volum important de feina, ara faig menys actuacions a l'any. Finalment m'he centrat més en aquest tipus d'espectacles de gran format per a teatres. La cosa està en escollir una o altra línia.

- Alguna vegada has interpretat algun altre personatge que no fos el Mag Lari?
Sempre he fet de Mag Lari. De fet, a 'Ozom' és la primera vegada que interpreto a quatre personatges diferents.

Per primer cop l'il·lusionista combina l'art de màgia amb el transformisme / Font: cia. Mag Lari

- L'il·lusionisme és un exercici a través del qual es controla la realitat que l'espectador té al davant?
Sí.

- En aquest sentit, quina diferència hi ha entre aquesta expressió artística i la resta d'espectacles escènics?
Una cosa és la màgia. No hi ha un fil argumental. En altres espectacles, una obra de teatre per exemple, té inici, nus i desenllaç.

- La màgia sempre hi és a nivell mediàtic, però a vegades oscil·la entre períodes amb una major visibilitat i d'altres una menor atenció mediàtica. Quins factors consideres que n'afavoreixen una major visibilitat?
No ho sé. A mida que vas treballant i produint espectacles se t'obren unes portes i d'altres no.

- El Mag Lari interpreta màgia o composa nous trucs?
De moment, interpreto.

- David Copperfield o Michael Jackson?
Difícil! Són els meus dos grans ídols. N'escolliria l'un o l'altre per coses diferents. Suposo que em quedaria amb el Michael Jackson però clar, el meu ídol com a mag és el David Copperfield.

 

Més informació: 

Per saber els horaris de l'espectacle 'Ozom' podeu consultar l'acte d'agenda i per saber-ne més visiteu la pàgina del Mag Lari.

A

També et pot interessar