Imatge promocional d'Adrià Puntió

Foto: 

Cedida

Adrià Puntí: “No sé quanta gent vindrà al concert, però si em poden veure un tros d'ànima, ja em sento satisfet”

El músic, poeta i il·lustrador actuarà acompanyat de la Rauten Blues Band aquest divendres a Manresa
Albert Compte Riba
,
27/04/2016
Música
Acompanyat de Lluís Costa -guitarra elèctrica i cors-, el Pedrito Martinez -baix i contrabaix-, el Toni Molina -bateria, percussió i cors- i l'Adrià Bauzó -saxo tenor, baríton, flauta-, l'Adrià Puntí -veu, piano, guitarra acústica i guitarra elèctrica-, sota la direcció de Josep Puntí -el seu nom real-, presenta aquest proper divendres al teatre Kursaal de Manresa, 'La clau de girar el taller' (Satélite K, 2015), disc que per unanimitat ha guanyat els premis Enderrock 2016 com a millor disc de l'any.
“Tot forma part del 'Viatge d'un savi vilatrista cap enlloc'”

Han passat 13 anys des de  'Maria' (Picap, 2002), on el músic de Salt cantava “pots fer-li el tomb a un giravolt”. Aquest mateix vers el trobem reelaborat a 'Prohibit', dins 'La clau de girar el taller', sota la forma “pots donar-li el tomb al desastre”. Per Adrià Puntí un tomb es pot fer de moltes maneres: “pot expressar diferents idees, pot significar, per exemple, una cosa colorista. En el disc de 'Maria'  s'apropava més aviat a assenyalar un punt on la cosa es tambalejava. En canvi, a 'La clau de girar el taller', ve a ser que un li ha fet un tomb al desastre, a un desastre universal potser, tan gran que et fa dir speak it out!”.
Juntament amb l'edició del disc ha vist la llum la publicació 'Enclusa i un cop de mall', llibre-CD que el mateix Puntí ha auto-editat, en el qual a la col·lecció de fotografies, pintures i poemes que conté cal sumar-hi 10 temes no inclosos en el disc. Podria tractar-se d'un treball emmarcat en la línia d''Incompletament Puntí', on el llibre va precedir l'espectacle, però per a l'artista, tota la seva obra és un continuum: “tot forma part del 'Viatge d'un savi vilatrista cap enlloc'”. El músic de Salt continua: “hi va haver un punt d'inflexió després d''Incompletament Puntí'. Va significar un abans i un després en la meva trajectòria. De fet, tot és un procés, no hi ha primer una cosa o una altra, és per això que no considero que hi hagi un ordre de producció d'un o altre projecte, no és quina cosa va ser primer o quina després, sinó que ha estat producte d'un procés creatiu continuat. De la mateixa forma que 'Incompletament Puntí' es trobaria emmarcat dins 'Viatge d'un savi vilatrista cap enlloc', 'Enclusa i un cop de mall' forma part de 'La Clau de Girar el Taller', i a la inversa”.

Videoclip del single que dóna nom al disc 'La clau de girar el taller' / Font: Satélite K

Fa gairebé 30 anys que Adrià Puntí trepitja els escenaris de tot el país: “He estat un dia actuant per més de mil persones i l'endemà n'han vingut 10 a veure el concert i això et mou d'una forma o d'una altra. No sé quanta gent vindrà al concert de Manresa, però si em poden veure un tros d'ànima, ja em sento satisfet”.
Amb un títol que ara podríem catalogar de premonitori, el darrer disc d'Adrià Puntí va ser un recull d'èxits en solitari que s'anomenava 'Vinc d'un silenci massa curt...' (Picap, 2002). Per a l'autor de 'La Clau de Girar el Taller', aquests darrers treballs són una proposta en la qual s'hi va endinsar durant temps, treballant-lo, fins que al final, tot i aquest llarg silenci ha vist la llum. Potser amb aquesta pausa i la publicació d'aquests nous treballs l'artista de Salt confirma ara que ja ha fet un silenci prou llarg.

A

També et pot interessar