Núria Cañamares
,
09/11/2015
Espectacles

Marcel Gros busca ‘Contes amagats’ per tot arreu

El 15 de novembre actuarà a Sant Joan de Vilatorrada, el 22 a Igualada i el 13 de desembre a Olesa de Montserrat
Marcel Gros - Contes Amagats

Foto: 

CEDIDA
L'espectacle proposa un viatge a la imaginació
Marcel Gros (Manresa, 1957), un dels pallassos més estimats de Catalunya amb gairebé 25 anys de carrera en solitari sobre el nas, inicia la temporada de ‘Contes amagats’. Després d’estrenar-lo a l’abril a La Mostra d’Igualada, l’espectacle ha evolucionat fins a convertir-se en un fabulós viatge a la imaginació per descobrir les històries que s’amaguen dins nostre.
"No està tot inventat, som capaços de crear!"

- Què vols explicar amb aquesta producció?
Vull anar a buscar les històries que encara no estan a dins del llibres. D’històries n’hi ha per tot arreu! Algunes són dins teu. Faig un viatge sense moure’m del lloc.

- Petits i grans es faran un fart de riure i també d’imaginar, oi?
Sempre miro de fer els espectacles amb aquesta barreja. Hi ha sorpreses, moments poètics i la rialla com a vehicle més directe de comunicació. També busco que quedi alguna cosa més, com ara que nosaltres mateixos podem inventar-nos coses. No està tot inventat, som capaços de crear!

- Quins objectes t’has inventat en aquesta ocasió?
Hi ha una escombra que fa de presentadora, unes lletres juganeres, un llibre que parla, un bosc de papers en blanc que és on comencen totes les històries i per on trobem un munt de personatges: un acròbata, un mag... N’hi ha molts!!! No te’ls puc pas dir tots!

El pallasso dóna vida a un munt d'objectes-personatge

- Com ha estat el procés de creació?
Jo sempre dic que els meus espectacles es fan en quatre dies després d’un any de pensar-hi. Vaig provant coses al taller i, quan en tinc unes quantes d’interessants, totes lliguen i van a portar a algun lloc.

En aquest cas són històries que he anat trobant i que no estaven a dins de cap llibre, sinó del meu cap. Per això aquest títol ‘Contes amagats’. Les vaig buscant i les vaig trobant. Començo amb l’escenari tot net i quan acabo està ple de coses, he creat un petit univers.

- S’adreça especialment a infants a partir de 3 anys.
Sí, i fins i tot més petits també hi veuran coses. En ser molt plàstic és interessant i atractiu visualment. Però penso que a partir de 3 anys s’assabenten més del què passa. I als seus acompanyants sempre els dic que si tenen qualsevol dubte, que ho demanin al nens, que segur que els ho respondran correctament.

- Què és el que més t’agrada d’aquest espectacle?
Hi ha un moment en què trec la mà des de dins d’un llibre i amb un colador i dues sabatetes faig un personatge. I és directament la meva mà dreta! Surt el Marcel Petit. Sóc jo, però no Gros, petit, i pot fer coses que evidentment jo no puc fer com volar, saltar... Li tinc molta enveja!

El Marcel Gros jugant a imaginar amb el Marcel Petit

- Igualada és gairebé la teva segona casa? Hi actues moltíssim i ets molt estimat pel públic.
És el lloc del món on he estrenat més espectacles. És un plaer venir. Hi tinc molts amics i em sento com  casa. Hi ha gent que abans havien estat infants, que ara són fans i que es van fent...

- Sempre jugues amb les paraules!
Procuro jugar amb el què trobo: les paraules, els objectes, la gent, els papers...

- Hi ha qui potser et va veure a La Mostra, on vas estrenar l’espectacle. Ha evolucionat molt des d’aleshores?
I tant! A La Mostra va ser una versió. El vaig fer en un teatre petit, com és el Teatre de l’Aurora, i davant d’un públic que només eren infants de 3 anys... Allà va ser l’estrena, el “mostrar-ho”, però ara ha evolucionat i el porto a un teatre més gran com és el Municipal l’Ateneu.

En ser el creador, director i intèrpret, i anar sol a l’escenari, sempre vaig assajant i millorant de mica en mica. Crec que ara està molt més bé, i el resultat de l’estrena ja va ser fantàstic...

- Així doncs, animes a repetir a qui ja et va veure?
Sí, sí! Generalment sempre pots repetir els espectacles, perquè hi trobaràs alguna cosa nova com jo l’hi he trobat.

- N’has fet molts bolos des de l’abril?
Uns 7, perquè fins ara l’he anat compaginant amb altres espectacles. A partir del 15 de novembre comença la temporada de ‘Contes amagats’.

El 15 el faré a Sant Joan de Vilatorrada, el 21 a les Franqueses del Vallès, el 22 a Gavà al matí i a Igualada a la tarda, el 29 a Sant Feliu de Llobregat al matí i a Tàrrega a la tarda, el 6 desembre a La Massana (Andorra) i el 13 a Vilafranca del Penedès al matí i a Olesa de Montserrat a la tarda. De moment, això. Tinc moltes ganes de fer-lo perquè me l’estimo molt.

Bé, i el 22 de novembre és molt especial, perquè és el dia de Santa Cecília i, a més a més, el meu aniversari. Faré 58 anys treballant amb el que més m’agrada, que és la millor manera de celebrar-ho!

- Ja et felicitarem doncs!

'Contes amagats' és l'últim espectacle del pallasso manresà

Més informació: 

Consulta la nostra agenda per tenir més informació de les funcions de Contes amagats a Sant Joan de Vilatorrada, Igualada i Olesa de Montserrat.

També et pot interessar