Quinze Vint-i-dos

Foto: 

Cedida

Quinze Vint-i-dos: després de l'acollida, la transformació

L'Espai Manresa1522 acull durant el mes de novembre, la segona part del cicle Quinze Vint-i-dos
Surtdecasa Centre
,
06/11/2018
Espectacles
El cicle Quinze Vint-i-dos ofereix una lectura renovada dels conceptes Acollida i Transformació, conceptes estretament lligats a l’experiència d’Ignasi de Loiola a Manresa, a través de la música i les arts escèniques. L’any 1522 Manresa va acollir Ignasi de Loiola i, durant la seva estada a la ciutat, es va produir la seva profunda transformació espiritual. El Convent dels Predicadors va ser un els espais més freqüentats per Sant Ignasi i avui dia, la galeria del claustre del convent acull l’Espai Manresa 1522.

Emmarcat dins del projecte Manresa 2022, un aposta estratègica de la ciutat amb l’objectiu de celebrar els 500 anys de l’arribada de Sant Ignasi, l’Espai Manresa 1522 ha esdevingut un centre d’interpretació de la Manresa ignasiana i del patrimoni perdut, que vol donar a conèixer, al centre de la ciutat, la importància històrica i la universalitat del personatge i l’empremta manresana en la seva biografia. El cicle Quinze Vint-i-dos neix amb la voluntat de dotar l’Espai Manresa 1522, d’una oferta cultural i artística complementària a la seva activitat habitual i donar major difusió al projecte Manresa 2022. 

Quinze Vint-idos, un cicle amb dues parts al llarg de l’any
L’Espai 1522, a través dels seus continguts, explica la ciutat que va acollir Sant Ignasi i en la qual va dur a terme la seva transformació espiritual, per això són claus els ítems "Acollida" i "Transformació".

Dan Arisa, Ariadna Guitart i Nàdia Pesarrodona són els protagonistes de l'espectacle 'Cap a la llum'

La primera del cicle, l’Acollida, que es va fer al març coincidint amb l’arribada de Sant Ignasi a la ciutat, va consistir a donar aixopluc a noves propostes musicals amb presència manresana: el Quartet Matisse, una formació de música clàssica, i Il·lúria, un grup de pop rock actual amb repertori propi.

I ara al novembre arriba la Transformació, situant-la a l’època en què està a punt de produir-se l’esclat de la transformació espiritual d’Ignasi. Són trobades entre artistes de diferents disciplines que, amb la interacció, evolucionen i transformen el seu art. Dues trobades entre artistes manresans o amb relació amb la ciutat i la comarca, sense assaig previ i només marcant unes regles de joc, que improvisen un espectacle conjunt en base a una de les temàtiques de l’espai. Això  donarà lloc a la transformació del seu art a través de la interacció a l’instant.

Carmen Paula Romero i Viviana Salisi participaran a l'espectacle 'Trànsit'

Les percussions amb la dansa i la música clàssica amb el circ
L'espectacle de dansa i percussió 'Cap a la llum', a càrrec de Dan Arisa, Ariadna Guitart i Nàdia Pesarrodona, serà la trobada d'aquest proper dissabte 10 de novembre. És el viatge de la lluita interior i els dubtes cap a la il·lustració, cap a la il·luminació, a través de la bateria i les percussions del Dan i els moviments de dansa de dues ballarines de formació i estil divers, l'Ariadna i la Nàdia.

I el dissabte 24 de novembre, serà el torn de l'espectacle de música clàssica i circ 'Trànsit', a càrrec de Carmen Paula Romero, Viviana Salisi, Mar Carrasco i Marc Ene, són peces de Haydn o Mompou que ens parlen del canvi de l'evolució, interpretades al piano per la Viviana i cantades per la Carmen Paula, dialoguen sobre la transformació amb els equilibris i l'especialitat mans-mans de la Mar i el Marc.
 

Més informació: 

A

També et pot interessar