Foto: 

Ajuntament de Torroella de Montgrí

Salut i gastronomia a Torroella de Montgrí

Arrenca la IV Fira l'Empordà Cuina i Salut carregada de propostes
Surtdecasa Empordà
,
25/04/2017
Fires i festes
Del 28 d'abril a l'1 de maig torna l'Empordà Cuina i Salut a Torroella de Montgrí, una fira que comença a estar plenament consolidada en el calendari empordanès. Seran quatre jornades ben carregades de propostes que volen apropar al públic a conviure amb una dieta més saludable, sense perdre els sabors i la manera de fer de la nostra dieta mediterrània tan valorada arreu del món. A més del mercat Torroella serà l'escenari de conferències, inauguracions, tallers, espectacles i cercaviles. Repassem les millor propostes per aquest cap de setmana?
Descobreix els millors productes de l'Empordà
El més destacat de la fira són els productes d'alimentació, tots ells d'origen empordanès. Un bon grapat de parades ideals per començar a plantejar-nos que mengem i com millorar el nostre dia a dia. El dissabte el matí es sumaran a la proposta els integrants del mercat Món Empordà. A més dels mercats d'alimentació també trobareu parades d'artesania, i al migdia del dissabte ens preparant una paella ecològica, per llepar-se'n els dits!
Dissabte 29 d'abril de 10 a 20h
Diumenge 30 d'abril de 10 a 14h
Carrers de la vila
 
 
 
Gaudiu amb família de les 'Històries de la Bleda'
La Bleda viu en un carretó. Un carretó que porta de tot. També porta rodes, és clar! Per això pot anar pel món, explicant històries que li passen. Històries d'amics verdures, amics del món. Històries de la Bleda com podreu veure és un viatge per la imaginació i la fantasia amb un somriure.
Divendres 28 d'abril, 18h
Plaça de la Vila
 
 
 
I Jornada Gastronòmica 'De la barca a la taula'
Aquest any, s'inicien a Torroella de Montgrí i l'Estartit unes noves jornades gastronòmiques que seran la delícia dels empordanesos més enamorats dels productes del mar. Aquestes jornades volen revaloritzar l'ofici de pescador i posar en valor espècies de peixos que no es presenten habitualment en les cartes o menús dels restaurants. Seran menús de vint euros amb un primer plat saludable i tradicional, un plat principal basat en la cuina de pescadors, postres i vi de la terra. Bon profit!
Del 28 d'abril al 31 de maig
Restaurants col·laboradors
 
 
 
Mentides i certeses de l'alimentació
El títol d'aquesta conferència del nutricionista Marc Vergés ho diu clarament, 'Mites i collonades de l'alimentació'. En aquesta proposta s'analitzaran alguns dels grans mites que envolten els aliments i que ens porten a seguir dietes que no són gens saludables, o en alguns casos prendre medicació que segurament no necessitem, des del paper dels greixos fins a l'absurditat de contar quilocalories.
Dissabte 29 d'abril, 11h
Museu de la Mediterrània
 
 
 
La Ruta del Vent
El diumenge al matí hi haurà una ruta guiada a càrrec d'Anna Maria Oliva, de Flora Catalana. Amb ella podreu descobrir el magnífic entorn del Parc Natural del Montgrí mentre descobriu les seves plantes i la petjada que hi ha deixat l'home com el forn de calç del Coll de les Sorres les restes de construccions de pedra seca com barraques. Un recorregut de dificultat mitjana-baixa, tan interessant i bell com saludable!
Diumenge 30 d'abril, 9h
Inici de la ruta a l'avinguda Ripollès
 
 
 
Titelles, màgia i gastronomia
La Teia Moner porta l'espectacle 'Xefs' a Torroella de Montgrí, imprescindible per meravellar la mainada a través de la barreja de màgia, titelles i gastronomia. La poesia de les quatre estacions i la fascinació de la màgia, en un espectacle de titelles que convida a descobrir com les estacions ens desperten els sentits. Quatre mags amb ajut de la gastronomia i la música de Vivaldi faran receptes inspirades en els canvis que el cicle estacional produeix en la natura.
Dissabte 29 d'abril, 12:30h
Plaça de la Vila
 
 

Més informació: 

A

També et pot interessar