Anna Vila
,
10/10/2018
Fires i festes

Tastem la proximitat a més de 600 metres d’altitud

L’11a edició de la Mostra de productes d’Altura de la Llacuna amplia el seu expositor de productes més enllà dels embotits i els vins
Mostra Productes d'Altura La Llacuna

Foto: 

Cedida
Aquest cap de setmana, 13 i 14 d’octubre, la Llacuna celebra la cita anual amb els productes agroalimentaris autòctons i artesanals de cada casa. Enguany, la fira donarà protagonisme a més varietat de productes del territori, a més a més dels ja tradicionals embotits i vins. Donar-los a conèixer, impulsar-ne la seva comercialització i promoure'n el consum, són els objectius d'aquesta mostra.

El món rural i el turisme d’interior també són alguns dels valors que es volen promocionar al llarg de la mostra. Per aquesta raó, durant el cap de setmana, tindran llocs diferents activitats que complementaran els tastos d’altura. Entre les activitats, hi destaca la mostra d’oficis, els tallers infantils, l’espai d’intercanvi de plaques de cava i les visites turístiques a 'La Llacuna emmurallada'. També s’hi inclouran xerrades i presentacions on els productes locals en seran els protagonistes, com en el cas del col·loqui 'Els secrets de la cervesa artesana' a càrrec d’Aleix Puig. Després del lliurament dels premis Raïm d’Altura, la música passarà en primer pla amb les estrelles finalistes de la 3a edició del programa 'Oh Happy Day': el grup TNT.

Els creadors i productors de la fira d’enguany són: Bodegues Celler Can Vich, Bodegues Sumarroca, Cansaladeria Can Travé, Carquinyolis Ca l'Americano, Caves Vilarnau, Celler Grapissó, Cervesa Màger, Embotits Mallart, Embotits Riu, Formatgeria d'Ancosa, Formatges Can Florí, Forn i Pastiserria Pujó, Mel de La Llacuna Família Roca, Wine Pleasures Workshops. Més d’una desena d’expositors reunits per gaudir d’allò que conrea aquesta petita vila de l’Anoia. A més de 600 metres d'altitud i amb un clima similar al bell Penedès, la Llacuna viu ubicada en una zona privilegiada per a la producció dels Vins d’Altura i també és reconeguda per la seva carta d’embotits. Una fira que reuneix vins, cava, embotits, mel, pastissos... s’hi trobaran més secrets?

També et pot interessar