Certamen literari Bages

Foto: 

Cedida
Primer Certamen Literari Josep Bober

Un nou certamen literari vol impulsar la creació literària dels adolescents al Bages

Una proposta creativa adreçada a alumnes d'ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de tota la comarca
Surtdecasa Centre
,
13/05/2019
Llibres
"La llengua té una funció creativa molt forta i l'anem perdent, ja que la majoria de neologismes s'instauren en anglès. En català i en castellà hem deixat de ser creatius. I volem que el jovent agafi consciència del caràcter transformatiu del llenguatge. Que la gent sigui conscient que amb el llenguatge pot crear mons, pot crear valors. Considerem que és importantíssim el fet lingüístic com a creació en l'adolescència" diu Roman Aixendri, professor de Filosofia de l'IES Llobregat de Sallent, que juntament amb el professor de llengua catalana Pol Serrabassa han impulsat el Primer Certamen Literari Josep Bober adreçat a alumnes d'ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de tota la comarca del Bages.

"Aquesta iniciativa neix per commemorar el 25è aniversari de l'IES Llobregat, i vol implicar a diferents agents culturals -entre ells, les llibreries com a principals protagonistes del foment de la lectura i l'escriptura de base- de la comarca perquè sigui una aposta que es vagi consolidant" apunta Aixendri, que explica que s'hi poden presentar -fins al 7 de juny- alumnes de tots els centres públics de la comarca, ja que el seu objectiu és fomentar els valors de l'ensenyament públic i plural.

"Iniciatives com aquesta fan que els pobles estiguin més vius" assegura Aixendri "i és un motor per generar vincles". Per això, han parlat amb les llibreries de Sallent perquè siguin una part activa d'aquest projecte que pretén promoure la creació literària des de la base. En total hi ha 12 premis, un primer i un segon per cada gènere literari, narrativa i poesia, de cada cicle. Els premis inclouen des de dotacions econòmiques en metàl·lic de fins a 150 euros fins a txecs per bescanviar amb llibres.

Pel que fa a les bases, l'únic requisit serà que el text haurà d'incloure el número 25 en el desenvolupament de la història. "Vam pensar que era una manera original de celebrar els 25 anys del centre" assegura Aixendri. "Pot ser que el 25 representi una fórmula matemàtica, un valor econòmic, unes noces de plata, etc..." diu. Entre els membres del jurat hi serà l'escriptor de LaBreu Jordi Cussà.

El certamen porta el nom d'un antic professor de matemàtiques de l'IES Llobregat de Sallent, que va morir l'any 2018.  Bober va ser també alcalde de la Pobla de Lillet des del 1987 i fins el 1999.

Més informació: 

A

També et pot interessar